Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ATSO MECLİSİNDE EKONOMİ KONUŞULDU

19-06-2019 16:41:45 - AKYAZI
ATSO MECLİSİNDE EKONOMİ KONUŞULDU

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis toplantısını yaptı.

Özgür Adımlar
Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldükten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar , son dönemde Türkiye’yi olumsuz etkileyen dünyada yaşanan ticaret savaşlarının etkilerinden atacağımız kararlı adımlarla kurtulmalıyız dedi.
 
Başkan Bayraktar, YSK’nın İstanbul’da Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması kararı piyasalarda endişe yaratmaya devam ediyor. 23 Haziran İstanbul seçimlerinden sonra endişenin kalkacağını ümit etmekteyiz. Bunun yan ısıra ABD ile S-400 füze gerilimi ve küresel piyasalarda ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının artması da göz önünde bulundurulduğunda TL üzerindeki baskının devam etmesinden endişeliyiz. Geçmiş deneyimler, seçim sonrası dahi teşviklerin devam etmesi gösterdi ki ekonomik dengesizliklerin devam edeceğidir.
 
 Başkan Bayraktar, son zamanlarda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca Ülke ticareti ve ekonomisinin dar boğazdan çıkması için çeşitli teşvikler ve özellikle yerli üretimi arttıramaya yönelik stratejik önem taşıyan makine üreticilerine yönelik uzun vadeli krediler verilmektedir. Bu teşvik ve uzun vadeli krediler ekonomimize ivme kazandırmaya yöneliktir, dedi.
 
Toplantıda söz alan Meclis Üyeleri, Bakanlıkça  çıkartılan bu teşvikler ve krediler sadece makine imalatçılarına yönelik kredilerdir. Diğer imalatçılara yönelik uzun vadeli kredilerin çıkmaması ekonomiyi canlandırmayacaktır.  Hal böyleyken mevcuttaki üretici firmaların hepsi konumlarını koruma çabasında, önlerini göremediklerinden ürkek davranmakta, mümkün olduğunca üretim yapmamaktadırlar. Meclis Üyeleri özellikle   nihai tüketiciler ülke ekonomisine güvenemediklerinden, alış-veriş yapmamaktadırlar. Tüketim olmadığı gibi üretim de her geçen gün düşmekte, işsizlik oranları artmaktadır. Ülkenin ekonomi ve ticareti üzerinde bulunan güven eksikliğinin bir an evvel kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Ayrıca ekonomiye güven olmadığından yatırımcı firmaların yatırımlarını devamlı olarak ötelemekte ve yatırımdan kaçınmaktadırlar, dediler.
 
TERMAL SERA OSB
 
Başkan Bayraktar, ATSO meclis toplantısında ayrıca daha önce çalışmalarına başladığımız ilçemizde mevcut jeotermal sularını değerlendirerek Jeotermal Sera OSB kurulması projesinin hızlandırılması gerekmektedir sonucu çıktı. Kuzuluk bölgesinde bulunan jeotermal kaynak sularından beslenerek kurulması planlanan sera OSB özellikle Kuzuluk, Salihiye, Şerefiye gibi o bölgedeki mahallelerimizin ekonomik ve ticari yönden  kalkınması sağlanacak ve ilçemiz ekonomik yönden de gelişmeler yaşanacaktır. Kurulacak Sera OSB ile özellikle bölgemizin sebze deposu olması sağlanacaktır. Ülkemizde Nisan ayında aşırı yükselen sebze fiyatları aylık tüketici fiyat endeksinin  artmasına neden olmuştur. Bazı tarımsal ürünlerin azalması ve tüketici talep artışının gerisinde kalması ve diğer nedenlerle gıda fiyatlarında yaşanan yükselişten tüm ülkemiz etkilenmiştir. Bilindiği üzere ülkemizin özellikle sebze deposu Antalya bölgesidir. Bizlerde ilçemizdeki termal sıcak suyu kullanarak oluşturacağımız Sera OSB ile sebze üretimini arttırarak ilçemizi de batının sebze üretim üssü yapmalıyız. İlçemiz ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamalıyız. Özellikle bölgemizdeki vatandaşlarımızın daha ekonomik şartlarda sebze alımı yapmalarına yardımcı olmalıyız, dedi.
Ürdüç
ATSO MECLİSİNDE EKONOMİ KONUŞULDU
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks