Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı

01-07-2022 13:56:46 - AKYAZI
 ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı

Özgür Adımlar
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. İş dünyası temsilcilerinin sorun ve taleplerini hükümete aktardığı şuraya Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, “TOBB Başkanımız M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde oldukça faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimizin sorun ve taleplerini Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak güçlü bir sesle bakanlarımıza ilettik. Şuranın üyelerimizin sorunlarına çözüm üretme noktasındaki gayretlerimize büyük katkı sunacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
 
Şura, Ankara’daki TOBB İkiz Kuleler Toplantı Salonu’nda 29 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti. Dile getirilen pek çok meselenin, katılımcılar sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yetkililerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında ve sorunların çözümünde destek olduklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, toplantıda dile getirilen konuların, ülke genelindeki oda ve borsa başkanlarının üyeleriyle istişare ederek belirlendiğini aktararak, şunları kaydetti:
 
"Biz de bunları bakanlıklara göre tasnif ettik ve sizlere de iletiyoruz. Elbette bizler için en önemlisi, bugünkü gibi, devletimizi yanımızda görmek. Bu noktada son olarak şunu da vurgulamak isterim. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması çok faydalı olacaktır. Zira hazırlanan kanun tekliflerinde, özel sektörün görüşünün zamanında alınmaması, sahada pek çok sıkıntıya neden oluyor. Biz koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız."
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise konuşmasında, salgın döneminde iş insanlarının her birinin yerlileşmenin avantajlarını görerek zorlukları fırsata çevirecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Sizleri ara malında yerlileştirme ve millileştirme hamlesine destek vermeye, üretimde yerli girdinin öncüleri olmaya davet ediyorum” dedi.
 
Kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulmasını da hedefleyen şurada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin Covid-19 salgını döneminde gücünü artıran az sayıda ülkeden birisi olduğunu dile getirdi. Oktay, pandemi sürecinde toplumun sağlığını korumak için her türlü tedbiri almalarının yanı sıra vatandaşların aşını, işini, sermayesini korumasını sağlamak için tüm imkânları sefer ettiklerine dikkati çekerek, “Bunu da en iyi TOBB ailesi yani ekonominin kalbindeki babayiğitler; sizler bilirsiniz” dedi.
 
İş dünyası ile birlikte badirelerin atlatıldığı, içeriden ve dışarıdan çıkarılan engellemelere birlikte göğüs gerildiği bir dönemde en büyük kazanımlarının iş dünyasından çalışanlara kadar tüm kesimleri destekleyebilmeleri olduğunu aktaran Oktay, “Dünyanın dört bir yanında yapılar dönüşürken ekonomi politikalarımızı Türkiye’nin gerçeklerine ve ihtiyaçlarımıza uygun olarak güncellemiş durumdayız. Türkiye ekonomisini yüksek faiz-yüksek enflasyon kısır döngüsünden kurtarıp yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme rotasına sokmanın gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmalarının ardından, şura basına kapalı devam etti. Bu bölümde Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası  ve Akyazı Ticaret Borsa başkanları bölgenin sorunlarını ilgili bakanlara aktararak destek talep etti. 
Güven Yapı
 ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı
UB Group
 ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı
 ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı
 ATSO Başkanı Bayraktar TOBB ekonomi şurasına katıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group