YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Aşı olmadı 18 gün yaşam mücadelesi verdi

14-09-2021 16:55:11 - AKYAZI
Aşı olmadı 18 gün yaşam mücadelesi verdi

Salgını önemsemediği için aşı olmayan Ersin Eryılmaz (35) 18 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

Hardal Burger Akyazı
Covid-19’a yakalanarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SEAH) ciddi bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunan 35 yaşındaki Ersin Eryılmaz, sağlığına kavuşmasının ardından yoğun bakım bölümündeki hekim ve personeli ziyaret ederek teşekkür etti. Kronik hiçbir rahatsızlığı olmadığını dile getiren Eryılmaz, temmuz ayında oğlunun sünnet cemiyeti sonrasında rahatsızlanarak yaptırdığı PCR testi sonrası Covid-19’a yakalandığını fark ettiğini ve evde karantina altında tedavisi sürerken fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. SEAH Anestezi ve Reanimasyon Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem tarafından Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım ünitesine alınmasının ardından 19 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Eryılmaz “Taburculuk sonrası 20 gün evde istirahat ettim. Kontrol için hastaneye geldim ve tedavi sürecimde emeği geçen doktorlara, hemşirelere ve sağlık personeline teşekkür etmek istedim.” dedi.
 
Covit 19 hastalığını ciddiye almadığı için aşı yaptırmadığını belirten Eryılmaz, aynı anda onunla beraber bu hastalığa yakalanan 65 yaş üzeri dayı ve yengesinin aşılarının tam olması nedeni ile hastalığı hafif atlattıklarını görünce yanlış yaptığımı anladığını ifade etti. Hiçbir kronik hastalığı olmamasına rağmen onlardan daha kötü hallere geldiğini söyleyen Eryılmaz “Çocuklarımı bir daha göremeyeceğimi, büyümelerine tanık olamayacağımı sandım. Ailemde de arkadaş çevremde de benim halimi görenler ve duyanlar aşı olmaya gitmişler.  Taburcu olunca ilk işim eşimin aşısını yaptırmak oldu. Sağlığım 27 Temmuzdan bu yana iyi değil, nefes darlığı ve kalp çarpıntısı şikâyetlerim var. Tedavim süresince bana çok destek veren Sayın hocam Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ve ekibine, hemşire, sekreter, personel tüm çalışanlara çok minnettarım. Benimle ve tüm hastalarla çok ilgilendiler, hepsinin ellerine sağlık. İnşallah bu haberler ve yayınlar benim gibi aşısını olmayan insanlara vesile olur, herkes aşısını bir an önce yaptırır.” diye konuştu.
 
Bir ay önce yoğun bakımda genel durumu kötü olan bir hastasını sağlığını kavuşmuş bir şekilde görmenin mutluluk verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Fuat Erdem “Maalesef her hastamız bu kadar şanslı değil. Genel olarak yoğun bakımlarda yatmakta olan hastalarımız maalesef ya hiç aşı olmamışlar ya da birinci doz sonrası ikinci ve üçüncü doz aşılarını tamamlamamışlar.  Genel olarak aşılarını tam yaptıran vatandaşlarımızın bu hastalığı daha hafif atlattıklarını görüyoruz. Biz tüm vatandaşlarımıza önyargılarını bir kenara bırakarak bir an önce aşılarını yaptırmalarını ve dozlarının tümünü bakanlığımızın önerdiği şekilde tamamlamalarını öneriyoruz. Unutmasınlar her an bir yakınları için yoğun bakım yeri arayabilirler.”  dedi.
Güven Yapı
Aşı olmadı 18 gün yaşam mücadelesi verdi
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
birbey_ 3 yıl önce2021-09-16 09:23:37

bilime güvenen cahile cevabım; bizde sizin gibi boş beyinlilerden bıktık aldıgın her hangi biseye bile garanti isterken kendi canını hiçe sayıp imza atıyorsun sorumluluk benim diye kobaysın kobay olmasan o imzayı atmazsın

0
-0
Bilime güven 3 yıl önce2021-09-15 22:51:07

Aşı olmayanlardan bıktım artık... Onlar bıkmadılar...

0
-2
Vatandaş 3 yıl önce2021-09-15 21:52:53

Aşı olan sağlıkçılar niye ölüyo hani aşının faydaları

1
-1
Dalganabak 3 yıl önce2021-09-15 08:46:27

Bu nasıl Cahilce bir Haber? Sen nerden biliyorsun Önemsemediğini Sana bunu sorgu melekleri mi söyledi? Belki adam korkuyordu. Ayrıca size aşı olmayı destekleyin diye para falan mı veriyorlar ? Hükümet yanlısı haberler hep hiç bir zaman eleştiri yaptığınızı görmedim. Size ne Aşı olan olur olmayan olmaz , buda kimseyi ilgilendirmez. İnsanlar bazı tabuları yıktıklarında aşılarını olabildiğince hızlı olacaklar zaten. Ayrıca birinci doz aşıda %75 üzerine çıkmadık mı?

0
-0
Ahmet .K.. 3 yıl önce2021-09-15 04:39:18

İnşallah öyle oluyordur birader yazılan kelime yanlış .bana aşının etkilerini anlatma sana öyle etki yapar başkasına farklı aşı olmadan atlatanda var aşı olup atlatanda var..iğnenin yan etkisi olup ölende var kendi üstündeki etkiyi millete anlatmama gerek yok sende aşı olup ağır gelip ölenlerden nem alıyorsun yada cahilliğinden rahat konuşuyorsun..herşey o kadar basit değil..keşke olsa..ben o virüsü atlatanın yerinde olsam salgını önemsemedi yazanı beni vicdansız gösterenle işim olur..

0
-0
Vatandaş 3 yıl önce2021-09-15 01:05:58

Vatandaş kemal aşının içeriğini açıklasınlar, faydalı olup olmadığını açıklasınlar, 50 milyona yakın insan 2 doz aşı olmuşken neden geçen senenin bu aylarından daha çok vaka ve geçen sene 50 60 bin vaka verirken bu kadar ölüm yoktu ölümlerin neden aşı sayısı yüksek olmasına rağmen arttığını açıklasınlar gidip aşı olacağım..

0
-0
Memati 3 yıl önce2021-09-15 00:06:05

Asi olsaydı 2 hafta 4 gün yatardı

1
-0
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-09-14 20:53:49

Aşı olmak demek bu hastalığı hafif derecede atlatmana neden olur. Aşı olanların hasta olmayacağını kimse söylemiyor zaten. Sadece bağışıklık sistemin güçlenip hafif atlatırsın. İkincisi aşının etkisini göstermesi 15-30 gün arasında bir süredir. Şimdi anlayabildin mı? Aşı karşıtları ya cahilliginden bunları söylüyor ya da birilerinin ölmesinden nemalaniyorsunuz.

0
-1
Ahmet..K.. 3 yıl önce2021-09-14 17:26:26

Kesin.. salgını önemsemediği içindir inanmıyordur.. aşı vurulmuyo diye salgını önemsemediğimi anlaşılıyor algı yaratmayın aşı olup ölenin açıklamasını yap o zaman salgını takmamış falan bırakın bu ayakları..algı kurmayın

2
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden