Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Artan Fiyatlardan bu kez Esnaf Şikayetçi

28-03-2020 17:05:53 - AKYAZI
Artan Fiyatlardan bu kez Esnaf Şikayetçi

"Zamların bizlerle alakası yok ! Her gün denetliyoruz.”

Özgür Adımlar
Bazı ürün fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle sosyal medyada tepkilere maruz kalan Akyazılı esnaflar, stokların tükenmesi sonrası yeni ürünlerin zamlı geldiğini, bu durumdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu söyledi.
 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinde kalmaları isterken bir çok vatandaş, gıda ürünlerinin yanı sıra kolonya ve temizlik ürünlerinden satın alarak evlerinde depolama yaptı. 
Özellikle makarna gibi pek çok gıda ürünü marketlerde kısa sürede tükendi. Firmalar ve temsilcileri, yeterli ürünlerinin olduğu açıklamasını yaparken esnaf ve marketler, boşalan rafların yerine yeni ürün almak istediklerinde zamlı fiyatlarla karşılaştı. 
 
Tedarik ettikleri ürünlerin fiyatlarını arttırmak zorunda kalan esnafa, sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi. Esnaf ise zammı kendilerinin yapmadığını savunarak kendilerinin de durumdan şikayetçi olduklarını belirtti. 
 
STOKLAR TÜKENDİ
 
Akyazılı esnaflar; "Koronavirüs nedeniyle alış verişler artınca bazı ana maddelerde stoklar aynı gün tükendi. Ürün bulmakta zorlandık. Yeni gelen ürünler arz talep sebebiyle zamlı geldi. Bazı kalemleri almadık. Fakat önemli kalem ürünleri bulundurmak zorundayız.  Bunları zamlı da olsa alarak rafa koymak zorundayız. Vatandaşımız zamlı fiyatları haklı olarak şikayet etti." dedi. 
 
"VATAN HAİNİ DİYEREK İTHAMDA BULUNUYORLAR"
İsim vermek istemeyen market sahibi makarna ve kolonyada bir haftalık stoklarının bir günde tükendiğini kaydederek; "Elimizde ürün kalmayınca ürün tedarik için ana bayiler ve alt bayilere hatta üreticilere kadar gittik. Ürün almakta zorluk yaşadık.  Gelen tüm ürünler zamlı geldi. Sosyal medyada herkes vatan haini, fırsatçılar diye ithamda bulunuyor. Bu gazla müşteriler markete personellere ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor. Markette olay çıkmaması için çabalıyoruz." diye konuştu.
 
"HER GÜN DENETLENİYORUZ"
Zamdan kendilerinin de şikayetçi olduğunu vurgulayarak "Bakın neredeyse her gün zabıtasından, ticaret odasına görevliler gelip raf fiyatlarını ve alış faturalarını düzenli denetliyor. Çok düşük kar marjıyla satışlar yapıyoruz. Fakat tartışmalar olayı farklı bir boyuta getiriyor." ifadesini kullandı. 
 
"8 LİRAYA ALIP 150 LİRAYA SATIYORUZ GİBİ BİR ALGI VAR. BU DOĞRU DEĞİL"
 
Akyazı’da temizlik ürünü satan marketler ve maske, eldiven ile dezenfektan satan eczanelerde ürünlere yapılan zamdan şikayet ederek, şunları söyledi, "
 
Her gün zabıta düzenli fiyat kontrolü yapıyor.  50 adetlik bir kutu maskenin fiyatı 8,5 liraydı. Bu yıl bir kutu maskenin alışı 185 liraya kadar çıktı. Bunun çeşitli sebepleri var, Yurtdışından talep patlaması, üretimin bir anda talebe yetişmemesi vs. Bu ayrı konu. Biz halkın sağlığı ve acil durum için bu maskeleri ve dezenfektanları bulundurmak zorundayız. 'Sanki biz 8 liraya alıp bunları 150 liraya satıyoruz' gibi bir algı var. Bu doğru değil. Zaten resmi kurumlar sürekli denetliyor. Böyle giderse bu ürünleri daha bulundurmayacağız. Çünkü gelen kişi doğrudan kavga etmek için geliyor gibi önce 'fırsatçılar' diye bağırıyor. Ardından tartışma çıkıyor. Kendilerine alış faturalarını göstermemize rağmen sorun yaşıyoruz Bir çıkmaza girdik."
 
ZABITADA; "FAİŞ FİYAT ARTIŞI OLMAMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ"
Öte yandan fiyat artışlarına yönelik Akyazı Belediyesi Zabıta ekipleri denetimlerini sürdürüyor.  Koronavirüs sebebiyle fırsatçılara göz açtırmamak amacıyla sürekli denetimlerin sürdüğünü belirten Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; "Denetimlerimizi düzenli sürdürüyoruz. Özellikle umuma açık yerlerin kapatılması açık olan işletmelerin hijyen denetimleri yanı sıra vatandaşlardan genel şikayetler ve rutin kontrollerde temizlik malzemeleri, gıda gibi işletmelerde her gün etiket kontrolü alış ve raf fiyatları karşılaştırılarak faiş fiyat satışı olmaması için çaba gösteriyoruz" açıklaması yaptı.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Stokçu 4 yıl önce2020-03-30 12:26:13

Hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar, yazık gerçekten. İyi polis kötü polis bu başka bir şey değil. Maskeden bahsetmiş, nereden alış belgesi biriniz aldığınız fiyatı kanıtlasın görelim vatandaş geldi kavga ettik şöyle böyle yeterli olmuyor artık. Ellerindeki stokların fiyatını da artırıyorlar, halkın üzerinde sanki yeni aldınız algısını oluşturmaktan vazgeçin!

0
-0
Ferruh 4 yıl önce2020-03-29 14:15:19

Arkadas, siz once Fahis ile Fais'in ayrimina varin, sonra esnafin sikayetlerini yazarsiniz.

0
-0
Akyazılı 4 yıl önce2020-03-28 18:33:41

Zamlara anlam veremeyecek bir durum yok arkadaşlar müslümanız y ya ondan bu zamlar sorsan herkes müslüman ama yapılan fırsatçılığı yahudi yapmaz ramazan geldi diye zam yapılan bir ülkede yaşıyoruz unutmayalım

1
-0
boçka 4 yıl önce2020-03-28 18:29:28

pahalı satmaktansa hiç satmasinlar daha iyi

1
-0
Ayten kaya 4 yıl önce2020-03-28 17:17:09

Ayıptir günahtir ya insanların bu zor durumdayken bile zam yapmalırina anlam veremiyorum alan var alamayan var

3
-0
Otomobil takla attı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup