ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Anız Yangınları Tehlike Oluşturuyor

06-05-2017 15:27:16 - AKYAZI
Anız Yangınları Tehlike Oluşturuyor

Akyazı Ömercikler Mahallesi nde yakılan anız, tehlike saçtı

Hardal Burger Akyazı
Hasat sonrası tarlada kalan bitki saplarını bir değeri olmadığı için; böcek ve diğer zararlıları yok etmek, çeşitli hastalıkları önlemek, toprak işlemede kolaylık sağlamak ve anızın çok kolay, çabuk ve masrafsız şekilde yok edilmesini sağlamak gibi gerekçelerle yakılan anızlar tehlike saçıyor
 
Akyazı ‘da yakılan anız yangını rüzgârın etkisiyle büyüyünce vatandaşlar korku yaşadı. Anız yangını ve akabinde başlayan yağmur yangını kısa sürede söndürdü.
 
Yetkililerin Uyarısı Dikkate Alınmıyor 
 
Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen anız yakma ile toprağın doğal yapısı bozulmakta ve verimliliği düşmektedir. Komşu tarlalardaki hasat edilmemiş ürünlere, traktörlere, meyve bahçelerine, bunların etrafındaki çitlere, telefon direklerine, civardaki yerleşim yerlerine, ortamda yaşamını sürdüren yaban hayatına ve özellikle ormanlara, koruluk ve ağaçlık bölgelere telafisi mümkün olmayan zararlar veren anız yangını İtfaiye birimlerine fazladan iş yükü bindiriyor.
 
Anız Yakmak mahalli çevre kurulu kararınca yasaklanmıştır. Yasaklara uymayarak anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununun 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 383 ve 526. maddesi uyarınca cezai işlem yapılmaktadır.
 
NURİ KURU
Marmara Göz
Anız Yangınları Tehlike Oluşturuyor
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)