Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

ANIZ YAKMAYIN !

25-09-2017 17:36:30 - AKYAZI
ANIZ YAKMAYIN !

Akyazı’da fındık kabuğu ve anız yangınları itfaiyeyi alarma geçirdi

Özgür Adımlar
Sakarya Valiliği anız yangınları hakkında vatandaşlara uyarıda bulundu. Anız yakmanın suç olduğunu ve yakanlar hakkında ceza-ı işlem uygulanacağı yayınladığı basın bülteninde bildirdi. 
 
AKYAZI İTFAİYESİ YOĞUN MESAİ YAPIYOR
 
Peş peşe meydana gelen anız yangınları hem vatandaşların hem de itfaiye ekiplerinin zor anlar yaşamasına neden oluyor .Akyazı’da bugün Taşyatak, Kuzuluk Mahallesi, Bıçkıdere mevkii ve çeşitli yerlerde anız yangını ve fındık kabuğu yangınları meydana geldi. Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Akyazı itfaiye ekipleri, anız ve fındık kabuğu yangınları nedeniyle yoğun bir mesai günü geçiriyor. Yetkililer Sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde anız yakılmasının son derece tehlikeli olduğunu belirttiler. 
 
SAKARYA VALİLİĞİ “ ANIZ YAKMAK SUÇTUR” 
Sakarya Valiliğin anız yakmak ile ilgili yayınladığı basın bülteni
 
İlimizde, sonbahar aylarında hasat mevsiminin bitmesi ile birlikte sıklıkla anız yakılması durumları ile karşılaşılmaktadır. Hasat sonrası tarlada kalan bitki saplarını ekonomik bir değeri olmadığı için kolay, çabuk ve masrafsız bir şekilde yok edilmesini sağlamak gibi gerekçelerle anız yakılmaktadır.
 
Anız yakanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari yaptırımlar uygulanmaktadır. İdari yaptırım miktarı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin (2017/1) nolu tebliğ gereğince 2017 yılında her dekar için 42,44 TL olarak belirlenmiş olup anız yakma işleminin meskun mahallerde gerçekleşmesi durumunda bu miktarın beş katı olan 5*42,44=212,20 TL olarak uygulanmaktadır.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks