10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ

28-06-2019 12:55:38 - AKYAZI
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ

Sağlık Bilimler Fakültesi için yer tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Hardal Burger Akyazı
SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı'da kurulan ve 5 bölümü YÖK'ten onay alan Sağlık Bilimleri Fakültesi için Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ile bir araya geldi.
 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı'nın Fakülte ve Meslek Yüksekokulu’yla sağlık eğitiminde önemli bir merkez haline geleceğini söyledi. Akyazı'ya bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Mehmet Sarıbıyık, Akyazı Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile bir görüşme yaptı. Fakültenin yapılanması ve sağlık kampüsü konularının ele alındığı görüşmede fakülte ile birlikte kurgulanması planlanan Termal Kür Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de kapsayan yer tespit çalışmaları gerçekleştirildi.
 
MYO’YA YENİ BÖLÜMLER
 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı Akyazı Meslek Yüksekokulu’nda açılacak olan yeni bölümler ve kontenjan artışı ilçede memnuniyet ile karşılandı.
 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Sarıbıyık; Sakarya’nın yeni üniversitesinin uygulamalı eğitim misyonu doğrultusunda tüm ders ve bölümleri güncellemeye başladığını bildirerek, Akyazı MYO’nun da sağlık alanına doğru dönüştürülerek fakülteyle uyumlu hale getirileceğini belirtmişti. Buna göre YÖK tarafından onaylanan Akyazı MYO bölümleri ise şunlar: Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin fiziki alanları hazır olduğunda öğrenci alımına başlayabileceği bildirilirken, yeni fakülte ve bölümlerle ilgili benzer çalışmaların diğer ilçelerde de sürdürüldüğü ifade edildi.
 
KONTENJANLAR ARTTI
 
Akyazı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci, 2018-19 eğitim sezonunda 185 olan öğrenci kontenjan sayısının bu yıl daha da artırılarak, 2019-2020 dönemi için 245 olarak belirlendiğini açıkladı. Akyazı MYO Dış Ticaret bölümüne 40, İç Mekan Tasarım bölümüne 50, İşletme Yönetimi bölümüne 45, Mobilya ve Dekorasyon bölümüne 30 ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne de 50 öğrenci kontenjanı açıldı.
 
Akyazı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Küçükrendeci de bugün itibari ile verdiği bilgilere göre; Akyazı Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımına başlanılacak bölümlerin, Sağlık Turizmi İşletmeciliği programı ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olduğunu açıkladı. Küçükrendeci ayrıca 2019 ve 2020 yıllarında Akyazı ilçesinin mevcut öğrenci sayılarında önemli oranda artış olacağını, yaklaşık 2 yıl içinde bu sayının 600 civarına ulaşacağını belirterek, önümüzdeki yıllarda fakülte bölümlerinin öğrenci alması ile çok sayıda öğrencinin Akyazı’da eğitim öğretim göreceğini söyledi.
UB Group
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
UB Group
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ
AKYAZIYA SAĞLIK KAMPÜSÜ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
turkiye 5 yıl önce2019-07-02 14:24:41

artık bişeler yapılmaya baslanmalı akyazı için

0
-0
birazda sen yee 5 yıl önce2019-07-01 00:50:03

gördüğümüz üzere kuzuluklu kuzuluga yatırım yapar hakkım haram zıkım olsun yazıklar olsun

0
-0
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden