Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN

03-05-2019 14:45:58 - AKYAZI
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN

Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki insanlar Akyazı’da yaşanan nefese nefese bir macerayı okuyor.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı’lı olan ve Mardin Özel Harekat Şube Müdürlüğünde Özel Harekat Polisi olarak görev yapan Turgay ÇUMAK’ın Şeytan, Azrail ve Gardiyan isimli polisiye-gerilim romanı İzmir 24. TÜYAP Kitap Fuarında tanıtıldı.
 
Fuarda gerçekleştirilen imza gününe ilgi gösteren kitap severler imzalı kitap alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İzmir Kitap Fuarının ardından Kocaeli’de 27 Nisan’da kapılarını açan 11. Kitap Fuarında da okuyucuların beğenisine sunulan kitaba en büyük ilgiyi öğrenciler gösterdi. 
 
Polis-Yazar Turgay Çumak’ın Şeytan, Azrail ve Gardiyan adlı romanında anlatılan hikaye, mekan olarak Akyazı’da geçiyor. “İnsan en iyi bildiği, tanıdığı, yaşadığı yeri anlatır” felsefesiyle yola çıkan Turgay ÇUMAK’ın kitabında kurguladığı aksiyon dolu sahneler Akyazı’nın kadim dolu sokaklarında geçiyor. Daha ilk günlerden yüzlerce okuyucunun ilgi gösterdiği kitapta, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki insanlar Akyazı’da yaşanan nefese nefese bir macerayı  okuyor. 
 
Akyazı’daki kitabevlerinin raflarından Akyazı’lı kitapseverlerin ulaşabildiği kitaba, internet üzerinden satış yapan online kitabevleri sayesinde Türkiye’nin her yerindeki okuyucular da ulaşabiliyor. 
 
Turgay ÇUMAK Kimdir?
 
Turgay ÇUMAK, 1989 yılında, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dünyaya geldi. Edebiyata olan düşkünlüğü okumayı öğrenmesiyle paralel olarak ilkokul yıllarında başladı. Ömer Seyfettin, Peyami Safa, Yaşar Kemal, Orhan Veli gibi değerli yazarları okuyarak büyüdü. Okudukça yazdı, yazdıkça okudu, kalemini hiç bırakmadı. O yıllarda iki hayali vardı; biri yazar, diğeri ise polis olmaktı.
 
2003 yılında ailesinden ayrılarak Kdz. Ereğli H.E Anadolu Denizcilik Lisesinde eğitim görmeye başladı. Daha lise yıllarındayken Kdz. Ereğli Demokrat Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Aynı medya grubunun radyosunda ‘müzik trafiği’ adlı programı sundu. Katıldığı edebiyat yarışmalarında dereceler elde etti, çeşitli ödüller aldı. Liseler arası kompozisyon yarışmalarında birinci olmayı alışkanlık haline getirmişti. Hiç ikinci olmadı.
 
Lisans eğitimine Çanakkale’de devam etti. Çan Gazetesinde sırasıyla köşe yazarlığı, muhabirlik, editörlük ve sorumlu yazı işleri müdürlüğü gibi etkin görevler üstlendi. Bağımsız bir grup olan “Çan Fransisko” tiyatro topluluğunu kurdu, oyunlar yazdı, yönetti. Yine aynı yıllarda üniversite bünyesindeki “Şiir, Müzik ve Şehir” topluluğunun kuruluşunda bulundu. Geleneksel hale gelen şiir ve müzik gecelerinin başlangıcına imza attı. Radyo programcılığı, sunuculuk, metin yazarlığı, reklamcılık vb. sektörlerde görev aldı. Sakarya Radyo Mega ve Akyazı FM de programlar yaptı. RTÜK başta olmak üzere “Türkçeyi Güzel Kullanma” adına çeşitli kurumlardan eğitimler aldı.
 
  Üniversitenin ardından uluslararası deniz taşımacılığı yapan bir firmada çalışmaya başlayarak dünyanın çeşitli ülkelerine seyahat etti. Bir müddet sonra denizciliği bırakarak polis olmak için çabalamaya karar verdi. Sıkı bir plak koleksiyoncusu olan Turgay ÇUMAK günümüzde mesleki hayatını polis olarak sürdürmekte ve kendine en yakın tür olan polisiye-gerilim romanları yazarak da kalemini diri tutmaya devam etmektedir.
 
 
 
UB Group
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN
Akgün Restoran Çorba
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN
AKYAZILI POLİSTEN POLİSİYE ROMAN

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Uyuşturucu alemi yapmışlardı yeni detaylar
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks