ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Akyazılı kadınları üretime teşvik edecek projeye kayıtlar başladı

28-12-2021 17:37:02 - AKYAZI
Akyazılı kadınları üretime teşvik edecek projeye kayıtlar başladı

Akyazı Belediyesi'nin 'Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nde başvurular başladı.

Hardal Burger Akyazı

Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın öncülüğünde Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

1 milyon 736 bin liralık bütçeye sahip olan, Akyazı Kaymakamlığı ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortağı, Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ak Belde A.Ş’nin ise paydaşı olduğu projede 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması amaçlanıyor.

Söz konusu proje için başvurular başladı.

Proje; duyurularının yapılmasının ardından yoğun ilgi görürken katılmak isteyenlerinhttp://www.akyazi.bel.tr/karamurver// adresindeki formu doldurmaları ya da Akyazı Belediyesi Ek Hizmet Binası’na bizzat başvurmaları gerektiği açıklandı.

15 Ocak tarihine kadar sürecek olan başvurular için kontenjanın sınırlı olması sebebi ile projeye katılmak isteyenlerin başvurularını bir an evvel yapmaları tavsiye edilirken gerekli şartları sağlayanların başvuru sırası ve başvuru şartlarına uygunluğuna göre belirleneceği belirtildi.

 30 KADINA ARAZİ TESİS EDİLECEK

Proje kapsamında bahçesi olmayan 30 kadına Akyazı Belediyesi tarafından Topağaç Mahallesi’nde birer dönüm arazi tahsis edilecek. Kendi bahçesi olan 60 kadına ise teknik destek, sulama, gübreleme ve fide temini belediye tarafından desteklenecek Topağaç Mahallesi’ndeki üretim alanında bir işleme tesisi de kurulacak. Tamamen kadınların çalışacağı bu işleme tesisinde 2 yılın ardından üretilen ürünler yine kadınlar için kurulan kooperatif aracılığı satılacak.

 İLK EĞİTİM 30 ARALIK'TA BAŞLIYOR

Proje çalışmaları ve başvuru süreci bir yandan devam ederken Akyazı Belediyesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortak olarak eğitim modülleri oluşturuldu. Bu eğitim modelleri ile projede yer alacak kadınlara Kara Mürver bitkisinin yetiştiriciliği konusunda eğitimler verilecek. İlk grup eğitiminin ise 30 Aralık Perşembe günü gerçekleştirileceği açıklandı.

 PROJEYE DAHİL OLMAYA DAVET ETTİ

Akyazılı kadınların üretme katılmalarını sağlayacak olan ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nde büyük önem verdiklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Sosyal Belediyecilik anlayışı ile başlattığımız projemiz çok güzel bir şekilde ilerliyor. MARKA tarafından da desteklenen proje kapsamında ilçemizdeki kadınların üretime katılmalarını ve ürettiklerini satabildikleri bir sistem oluşturacağız. Kanser hücreleriyle savaşma, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan basıncını dengeleme ve ateş düşürme gibi birçok faydası olduğu bilinen Kara Mürver bitkisi ilaç sanayinin yanı sıra gıda, boya ve mobilya sektörlerinde de kullanılıyor. Bu katma değeri yüksek ürünü biz Akyazı’mızda kadınlarımızla üreteceğiz. Üretime katılmak isteyen tüm kadınlarımızı projeye dahil olmaya davet ediyorum” dedi.

 KATILIM ŞARTLARI

Projeye katılım şartları ise şu şekilde;
Kimlik fotokopisi

18-45 yaş arasında olmak

Akyazı’da ikamet ediyor olmak

Kendi bahçesinde üretim yapacak olanlar için tapu fotokopisi veya kira sözleşmesi

Başvuru adresi:

Akyazı Belediyesi Ek Hizmet Binası
İnönü Mahallesi 7014 Sokak (Eski İtfaiye Binası)
Telefon: 437 80 07- Proje Koordinatörü Peyzaj Mimarı Arzu Kahveci
İnternet başvurusu:http://www.akyazi.bel.tr/karamurver//
 

UB Group
Akyazılı kadınları üretime teşvik edecek projeye kayıtlar başladı
Güven Yapı
Akyazılı kadınları üretime teşvik edecek projeye kayıtlar başladı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Topagacli 3 yıl önce2021-12-30 00:30:41

Bu alengirli işlerin hiç sonu gelmicek burada zaten bizim kadınlarımız hayvan yetiştiriyor bunlara yardımedinde onlar hayvan varlığını cogaltsin

0
-0
Bir dost 3 yıl önce2021-12-28 23:27:22

Çok iyi bir proje. Kara mürver mükemmel bir antioksidan tıbbi bitki. İşlendiği zaman getirisi de mükemmel

1
-0
Akyazılı 3 yıl önce2021-12-28 18:06:27

Tamam da getirisi nekadar

0
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)