YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek

08-12-2021 13:36:56 - AKYAZI
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek

'Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ ile ilçede sosyal yardım alan birçok kadına istihdam sağlanacak.

Özgür Adımlar
Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın öncülüğünde Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ ile ilçede sosyal yardım alan birçok kadına istihdam sağlanacak.
 
Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın talimatları ile sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kadın istihdamının arttırmasına yönelik Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen, Sakarya Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile Akyazı Kaymakamlığı’nın proje ortakları olduğu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen 1 milyon 736 bin liralık bütçeye sakin ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’ ilçedeki kadınlara istihdam sağlayacak. Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Akbelde Anonim Şirketi iştirak ettiği projede 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması ve doğrudan istihdam edilmesi amaçlanıyor.
 
Kanser hücreleriyle savaşma, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan basıncını dengeleme ve ateş düşürme gibi birçok faydası olduğu bilinen Kara Mürver bitkisi ilaç sanayinin yanı sıra gıda, boya ve mobilya sektörlerinde de kullanılıyor.  Kara Mürver üretiminin teşvik edileceği proje kapsamında sosyal yardım alan ve seçilen kadınlara SUBÜ Ziraat Fakültesi akademisyenleri tarafından eğitim verilecek ve 30 kadına Akyazı Belediyesi tarafından Topağaç Mahallesi’nde arazi tahsis edilerek gelir sahibi olmaları sağlanacak. Üretilen ürünlerin işlenmesi için Kara Mürver İşletme Tesisi kurulacak ve bu tesiste 6 kadının sürekli istihdam edilecek.  Arazi tahsis edilen ve kendi arazilerinde kara mürver üreten çiftçilerin ise kooperatif kurmaları sağlanacak. Üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda raflarla buluşması için başlatılan çalışmalar proje ile eşgüdüm halinde devam edecek.
 
Projenin onaylarının alınmasının ardından tüm ortakların katılımı ile ilk istişare toplantısı 2 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. Akyazı Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Akyazı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Öztürk, Ünal Gündüz ve Ali Özer, SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, Akbelde A.Ş. Genel Müdürü Feyzi Bora, Proje Koordinatörü Akyazı Belediyesi Peyzaj Mimari Arzu Kahveci, SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nden Arzu Saygıner Çil ve Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü ile SATSO’dan temsilciler katıldı. İstişare toplantısında proje süreçleri ve izlenecek olan yol haritası konuşuldu. 
UB Group
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Akgün Restoran Çorba
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek
Akyazılı kadınlar Kara Mürver üretecek

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ticaret Bakanı Bolat Sakarya'da
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks