10 K Grup
Ellidört Park

Akyazılı Gökhan Kilit, İKV Genel Sekreter Yardımcısı oldu

13-08-2020 18:21:54 - AKYAZI
Akyazılı Gökhan Kilit, İKV Genel Sekreter Yardımcısı oldu

Avrupa Birliği Dış Politika Uzmanı Akyazılı Muhammet Gökhan Kilit, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Özgür Adımlar
Sakarya Ak Parti Milletvekili aday adayı olan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Avrupa Birliği uzmanı Gökhan Kilit, İKV'de önemli göreve atandı.
 
İktisadi Kalkınma Vakfı Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İstanbul Koordinatörü görevini yürüten Akyazılı Gökhan Kilit, aynı kurumun Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Kilit,
 İKV’de yürüttüğü çalışmalarla kurumun tarihinde en hızlı yükselen uzman oldu.
 
GÖKHAN KİLİT KİMDİR?
 
İlçenin yetiştirdiği önemli bir değer olan Muhammet Gökhan Kilit,  1981 yılında Almanya’nın Hannover kentinde dünyaya gelen Kilit, ilk, orta ve lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. Uzun yıllar basketbolla ilgilenen Kilit, lise eğitiminin son döneminde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde basketbol oynadı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi'nde İngilizce İşletme Bölümü'nü bitirerek tamamlayan Kilit, vatani görevini Şırnak’ta yerine getirdi.
 
Askerlik görevinin ardından memleketine dönerek Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreterlik  yapan Kilit, bu süre içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde Türkiye'nin en genç genel sekreteri oldu.
 
Sonraki yıllarda İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (IKV) Avrupa Birliği ve Dış Politika Uzmanı olarak görev üstlenen Muhammet Gökhan Kilit, İKV’de yürüttüğü çalışmalarla adından söz ettirdi.
 
İKV’de özellikle Türkiye-AB üyelik müzakereleri, siyasi kriterler, gümrük birliği, serbest ticaret anlaşmaları ve tarım ekonomisi üzerine çalışmalar gerçekleştiren Kilit,  Türkiye-AB ilişkilerinde uzmanlık alanları üzerine 3’ü bireysel, 12'si eş yazarlı olmak üzere toplam 15, Türkçe ve İngilizce yayını bulunuyor.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2020-08-13 22:48:40

Övünç vesilesi değil utanç kaynağı olması gerekiyor. AB diyerek ulus devleti parçalayacaksiniz.

0
-1
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)