Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU

16-01-2018 17:25:23 - AKYAZI
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU

Başkanlığını Akyazılı İlyas Kulaksız’ın yürüttüğü Avrupa Türk Dostluk Derneği gurbetçilerin yeni umudu oldu

Hardal Burger Akyazı

ATDD (Avrupa Türk Dostluk Derneği), Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan Genel Merkez Binasında Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa Teşkilatlarının katılımı ile istişare toplantısı yaptı

ATDD (Avrupa Türk Dostluk Derneği) Teşkilatının AKYAZILI Kurucu Genel Başkanı Sayın İLYAS KULAKSIZ’ın ATDD Teşkilat’ı hakkında verdiği bilgide Teşkilatın neden kurulduğunu, kuruluş amaçlarını, Avrupalı Türklerin sesi olan sadece Londra Merkezli European News Agency Ulusal Haber Ajansına anlattı.

ATDD (Avrupa Türk Dostluk Derneği) Kurucu Genel Başkanı İlyas Kulaksız, Avrupa’da kurulan çoğu sivil toplum kuruluşlarının kuruluş amaçlarını unutup koltuk sevdasına ve şov peşine düştüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

“İllegal bir örgüt olan pkk bile 5 dakika içerisinde bir telefonla 1.500 kişiyi meydanlara toplarken bizim legal olarak sözüm ona sivil toplum kuruluşları bir araya gelip 100 kişiyi bile bir araya zor getiriyorlar, bu biz dertli Avrupalı Türklerin kanayan bir yarasıdır. O yüzden biran evvel birlikteliği oluşturup inançlı sağlam kadrolarla vatan için ve Avrupadaki Türklerin dertlerine nasıl çare olabiliriz diyerek inançlı kadrolarla ile bir araya gelerek bu Teşkilatı kurduk, Teskilatımızın çok çabuk olarak büyümesi bizleri çok sevindiriyor. Bu çalışmamıza Türkiye’den telefonla katılarak başarı dileklerinde bulunan ve de Türkiye hakkında oynanan oyunları anlatıp uyanık olmamızı anlatan Avrupalıların Abisi Ak Parti İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk bizleri onore etmiştir”

İfadelerinde bulunan ATDD’nin Kurucu Genel Başkanı Sn. İlyas Kulaksız “Bizler artık Avrupa’da misafir değiliz. Bizler yaşadığımız ülkelerin asil vatandaşlarıyız” diyerek yapmış oldukları faaliyetlerden bahsederek “yapacak daha çok işimiz var” diyerek Tüm Avrupalı Dostlarımızı ATDD Teşkilatımızın Avrupa’daki şimdilik 5 ülke’de olan ama yakın bir zamanda Teşkilatlanma çalışmalarımızda sona geldiğimiz Avrupa’nın diğer ülkeleri ve Birleşik Krallık’da Londra merkez olmak üzere tüm Britanya’da İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da da 40 şehirde Teşkilatanma noktasında sona geldik. Buradan Avrupa’nın her yerinde yaşayan yiğit evlatlarımızı hanım kardeşlerimizi değerli büyüklerimizi Teşkilatlarımıza üye olup hep birlikte güzel çalışmalar ve toplum merkezli hizmetler yapıp Avrupa’da STK’ların başarısızlıkları sonucu bozulan birlik ve beraberliğimizi sağlam dava insanı ve hizmet insanı kardeşlerimizle pekiştireceğimize yürekten inanıyorum. Avrupa’nın diğer ülkelerinde de teşkilatlanma da sona geldik ve son söz olarak “Durmak yok yola devam diyerek” söyleşiyi sonlandırdı.

Akgün Restoran Çorba
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU
Marmara Göz
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU
AKYAZILI BAŞKAN GURBETÇİLERİN UMUDU OLDU

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks