YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu

30-03-2018 14:52:25 - AKYAZI
Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu

Akyazı MHP İlçe Teşkilatı basınla kahvaltıda bir araya gelerek, 30 Mart 2014’den bugüne olanları değerlendirdi.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Doğan Eroğlu, 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi.  Akyazı’nın sorunlarını basın mensuplarıyla paylaştı. 
 
Akyazı halkına hizmet için yapılan tüm çalışmaları tebrik ettiklerini, yapılan olumsuzlukları da çekinmeden her defasında dile getirdiklerini vurgulayan Başkan Eroğlu “Doğru bildiğimiz yoldan geri durmadık.  Yerel seçimlerin ardından 4 sene geçmiş. Verilen sözlere baktığımızda Aksartepe olayı, Mudurnu Caddesi olayı, olimpik yüzme havuzu, terminal, göl park.
 
Belediye kredi çekip borçlanarak araç aldı. Neden? Halkına hizmet vermek için. Trafik Park Allah razı olsun teşekkür ettim. Bazen öyle şeyler oluyor ki soruyoruz. Yıldız konutları olayını sorduk. Baktığımızda Yıldız konutları Ak Belde tarafından alındı. Ak Belde bildiğimiz kadarıyla vergi borcu var. Vergi borcu nedeniyle belediyenin ihalelerine giremiyor. Ak Belde 9-10 milyon TL ödeyerek, Yıldız Konutlarını alıyor. Soruyoruz kapı, duvar ses yok." dedi.
 
AKYAZI MYO KAPANMAYLA KARŞI KARŞIYA
 
Akyazı Meslek Yüksekokulu'nun kapanma ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti; "
 
Mevcut Sakarya Üniversitesi’nden bir fakülte alıp açabiliriz, yerimiz var. Akyazı gibi bir ilçeye yakışmıyor. Hani fakülte gelecekti? Hemde bir tanede değil, 4 tane birden. Bir dönem adı Orhan bey di, Sonra Orhan Gazi oldu,Osman bey di, Sonra Osman Gazi oldu. Şimdide başka bir fakültenin adı dolaşıyor. İnsanları hep umutlandırdınız. Ayaklarınız yere bassın. 'Daha ismi henüz koyulmamış olan bir üniversite ile polyannacılık oynayacağınıza Sakarya Üniversitesinden bir fakülte için enerjinizi harcayın' dedik. Duyan yok. Akyazı MYO kapanmayla karşı karşıya." 
 
OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ, 18 YIL ÖNCE MERKEZ AİLE PARKI VE ŞİMDİKİ HALİ FARK ORTADA
 
Akyazı'da 23 bin motorlu taşıtın olduğunu belirten Mehmet Doğan Eroğlu; "Akyazı’da yeni yapılaşma oluyor. Yeni yeni ofisler açılıyor. Bina yapıyoruz, ofis yapıyoruz. 30 tane ofis, 30 tane araba demek. Akyazı’da otopark neden bu kadar ihmal ediliyor? Yapacağınız işi bilmezseniz döner dolaşırsınız buraya gelirsiniz. Burası 18 yıl önce dönemin belediye başkanı Recep Yıldırım tarafından yapılan eski pazar yerinin olduğu merkez aile parkı,  18 yıl önce yapılan projeyi görüyor musunuz arkadaşlar. Allah razı olsun Akyazı’ya böyle bir park kazandırdı Recep Yıldırım. Sonrasında burası özelleştirildi. En sonunda Akyazı’nın otopark sorunun bu şekilde çözülmesi belediyemiz tarafından uygun görülmüştür. Yükselen yıldız Akyazı’nın uygun bulunduğu otopark, ilçemize yakışmıyor. Bu parkı açan Recap Tayyip Erdoğan, hani Hasan Akcan diyor ya 'ben bir dahaki dönemde başkanım. Ben o işi ayarladım. Bak ben getirdim al bunu koltuğunun altına koy. De ki senin açtığın park burada, benim getirdiğim hal burada. Bana bir 4 sene daha izin ver. Bakalım ne diyecek? Yazık, yazık bu mudur sizin belediyecilik anlayışınız" ifadesini kullandı. 
 
BANKADAN ALDIĞINIZ PROMOSYONLARI İŞÇİLERİNİZİN MAAŞLARINA YANSITTINIZ MI ? 
 
Bir banka ile Ak Belde çalışanlarının maaşlarının ödenmesi noktasında  3 yıllığına anlaşıldığını anlatan Eroğlu, banka ile yapılan anlaşmadan promosyon alınıp alınmadığını sordu. Eroğlu, şöyle konuştu; "
Önemli konulardan bir tanesi de promosyon. Bir iddia var. Bu iddia gerçekliğe doğru gidiyor.  Bir banka ile Ak Belde çalışanlarının maaşlarının ödenmesi noktasında  3 yıllığına anlaşılmış.  Banka diyor ki bu parayı bana 3 sene yatıracaksın. Bende sana işçilerine promosyon vereceğim. 3 yıl önce bu promosyonun verildiği iddia ediliyor. Buradan soruyorum Sayın Hasan Akcan, Sayın Nail Kahveci eğer ki bu promosyon verildiyse bu iddia doğru ise işçilerinize maaşlarının yanında promosyonlarını verdiğiniz mi? Aldığımız bilgiler doğrultusunda yeni bir anlaşma daha yapılmış. Bir 3 senelik daha. Bu yaptığımız anlaşmalardan peki işçilerinize promosyon verdiniz mi? Ben buradan soruyorum. Halkımız adına soruyorum. Belediyemizde çalışan işçi arkadaşlarımız adına soruyorum. Bankayla yaptığınız anlaşmadan promosyon aldınız mı? Aldıysanız bu promosyonları yani ek maaşları işçi kardeşlerimizin hesabına yatırdınız mı? Yeni yaptığınız anlaşmada promosyonda anlaştınız? Anlaştıysanız bu para ikinci kez işçi arkadaşlarımızın hesabına yatırıldımı? Eğer yatırılmadıysa durum çok vahim. Eğer yatırılmadıysa bunun altından kalkamazsanız Hasan Akcan, Nail Kahveci. Bu hak yenmez. Bu para nereye gitti diye sorarlar. Yaklaşık 200 civarında kişinin çalıştığını varsayarsak, kişi başı promosyonun 1500 tl olarak hesaplarsak, karşımıza 300.000 TL gibi bir rakam çıkıyor. Eğer hal böyle ise işçinin hakkı olan bu paralar acaba başka bir yere mi gidiyor. Acaba diyorum Yıldız Konutlarına mı gitti ? Sormadan geçemiyorum."
 
MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA KARARLI VE GÖZÜ KARA OLACAĞIZ
 
Yapılan kurultayla yönetim kadrolarının değiştiğini ifade eden Eroğlu;"Partimiz baştan aşağı yenilendi. 2019’da olacak seçimlere hazır hale geldi. Bizde teşkilat olarak yerel seçimlere odaklanmış durumdayız. Belediye meclis üyeliği aday adaylığına yoğun talep var. Biz bütün değerlendirmeleri yapıp, 2019’da en iyi kadroyu sahaya süreceğiz. Projeler ne olacak derseniz. Daha erken. Bir projenin altını çizerek söylemek istiyorum. Akyazı nın en önemli sorunu her geçen gün büyüyen, gençlerimizin  geleceğini karartan, aileleri yıkan madde bağımlılığı konusudur.
 
Bu konu öyle ayda bir araya gelerek, yemek yiyerek, çay içerek, goy goy yapılarak çözülecek bir konu değildir. Bu konunun çözümü için öncelikle çok ciddi bir kararlılık ile birlikte gözü karalık gerekmektedir. Sizleri buradan temin ederim o kararlılık ve gözü karalıkta Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarında fazlası ile vardır.
Halkımız teveccüh gösterir ise belediye başkanlığı görevi teşkilatımıza nasip olursa, belediye başkan adayımız her kim olursa olsun buradan onun adına da söz veriyorum Mmadde bağımlılığı konusu önceliğimiz olacaktır. Ve amansız bir mücadele verilecektir. Diğer yapacaklarımız konusuna gelince de bu projeler için henüz konuşmak daha çok erken olur düşüncesindeyim. Aksartepe projesi diyerek, define aramayacağız. Mudurnu caddesi projesi diyerek gidip parkometre koymayacağız,
 
Cevat Ayhan'ın katkıları ile halkın desteği ile yapılan Yenicami’yi katolaglarımıza koymayacağız. Terminal diyerek önce boş arsaya sonrada akaryakıt istasyonuna halkımızı mahkum etmeyeceğiz. Olimpik yüzme havuzu diyerek, yolları havuza çevirmeyeceğiz. DSİ’nin yaptığı projeyi ben yaptım demeyeceğiz. Kredi yurtlar kurumunun yurt binasının resmini koyarak, sanki belediye yapmış gibi bir hava estirmeyeceğiz. Halkımıza seçim meydanlarında hangi sözü verdiysek görev süremiz içerisinde tamamlayacağımız projelerin sözü olacaktır. “ dedi.
 
Güven Yapı
Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ürdüç
Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu
Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Basınla Kahvaltıda Buluştu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
7 yıl önce2018-03-31 13:36:18

Sayın Eroğlu muhalefet yapmış olmuş olmak için konuşuyorsun ... Hiç gerek yokken suyu bulandırıyorsun gerek yok böyle ucuz siyasete hele hele bu atmosferde... Mhp Akyazı İlçe teşkilatı önce kendi bağırsaklarını temizlesin bence daha önemli mesai harcamanız gereken konu burası!!!

2
-1
Karasu'da feci kaza; Adliye çalışanı hayatını kaybetti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)