Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Akyazı fizik tedavi merkezi oluyor

12-09-2020 14:27:07 - AKYAZI
Akyazı fizik tedavi merkezi oluyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Akyazı'ya fizik tedavi merkezi kurulacağını duyurdu

Hardal Burger Akyazı
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleriyle bir araya geldi.
 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen tanışma toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Şenol da katıldı. Rektör Sarıbıyık toplantının ardından 22 Eylül Salı günü açılışı gerçekleştirilecek fakülte ve meslek yüksekokulu binasında devam eden tadilat çalışmalarını inceledi.
 
İyi özellikleri bir araya getirelim
 
Herkesin kendine özgü güzel ve özel alanları olduğunu belirten Rektör Sarıbıyık, “Fakülte ve meslek yüksekokulumuz yeni kuruldu. Farklı alanlardaki iyi özelliklerinizi bir araya getirdiğinizde müthiş bir ivmeyle güzel işler ortaya çıkacaktır. Başarılı çalışmalarınız var. Proje ve doktora çalışmalarınızı tamamlamanın tam zamanı. İnsan birçok faydalı işi sıkışık olduğu dönemlerde ortaya koyuyor. Çalışmanın şevkine varmak lazım. Dünya ve ülkemiz pandemi nedeniyle zor günlerden geçerken ve öğrencilerimize çok istememize rağmen kavuşamamışken akademisyenler olarak bu süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İş dünyası ile birlikte bilgiyi beceriyle bütünleştirecek şekilde çalışıyoruz. Bu eğitim-öğretimde olmazsa olmazımız. Bir diğeri ise Ar-Ge. Şu anda bu anlamda da harekete geçmenin tam zamanı. Özellikle mikrobiyoloji ve simülasyon çalışmaları artık ön plana çıkıyor. Biz de bu anlamda çalışmalar gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
 
Vicdanen rahat olmalıyız
 
Zamanında yaptıkları projelerin okula ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Sarıbıyık, “Proje bir kültürdür. Bu anlamda el birliğiyle adımlar atabiliriz. Sizlerin gayretleri olmazsa olmazlardan. Sağlıkta genç, dinamik ve huzurlu bir aile kuruyoruz. En iyi müfredatı oluşturmanızın önünde hiçbir engel yok. Nasıl öğrenciler yetiştirmek istiyorsanız müfredatı öyle hazırlayın. Mühendislikte görevli hocalarımızla da ortak çalışmalarınız olacaktır. Elimizden gelen desteği imkânlarımız ölçüsünde sağlamaya hazırız. Çatıyı sağlam kurmalı, başlangıcı kaliteli ve güzel bir şekilde yapmalıyız. Doğru bir planlamayla çok sayıda iş bir arada yürüyebilir. Uzaktan eğitim kararını riskleri göz önünde bulundurarak uzun istişarelerin sonunda aldık. Sizin yetiştireceğiniz insanlar başka insanların hayatına dokunacak. Bu nedenle vicdanen rahat olacağımız şekilde eğitim vermeliyiz.”
 
Fizik tedavi merkezi kurulacak
 
Birbirini bütünleyen bir sağlık kompleksi olacaklarını söyleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, “Yaptığımız iş çok önemli. Buradaki birinci önceliğimiz fizik tedavi ve uygulama merkezini Akyazı’ya kazandırmak olacak. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Sağlık uygulamalı bir eğitim. Bizde öğrencilerimize gerekli beceriyi kazandıracağız. Pandemi sürerse uygulama videolarıyla bu anlamdaki eğitimimizi gerçekleştireceğiz. Toplumun problemlerine de çözüm üretmemiz gerekiyor. Güzel bir ekip olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Uzun yılların ürünü
 
Akyazı’da sağlık alanında bir yatırım için uzun yıllara dayanan çalışmalar gerçekleştirildiği bilgisini veren Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aydın Şenol, “Geldiğimiz nokta 20 yıllık bir planlamanın sonucu. Ben Akyazılıyım. Burada bir potansiyel var. Fakülte ve meslek yüksekokulunun kurulması merdiven altı ve savruk yapılan çalışmaları da bilimsel noktaya çekecektir. Aromatik bitkilerle ilgili kür merkezleri ve araştırma merkezleri kurulacak, alternatif tıp ve sıcak su kaynaklarıyla ilgili özel çalışmalar yapılacaktır. Halkımızın da bir beklentisi var.”
Güven Yapı
Akyazı fizik tedavi merkezi oluyor
Ürdüç
Akyazı fizik tedavi merkezi oluyor
Akyazı fizik tedavi merkezi oluyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
AKYAZI 4 yıl önce2020-09-12 21:49:34

Dış güçler yaptırmıyor, icraatı biz buluyoruz hizmeti Hendek yapıyor diyen tebaalar türeyecek. Size verdiğimiz sürenin sonuna geldik başkan. Maç başlasın..

0
-0
AKYAZI 4 yıl önce2020-09-12 21:47:49

Değil de diğer belediyelerin icraatlarını da görmüştür. Artık bu yerden başlamak gerekiyor. Artık borç var sözünü duymak istemiyor halk. İcraat görmek istiyoruz. Borç varsa da en azından adam bişeyler yaptı diyebilelim karşılığı olsun. Yoksa Akyazı'da hizmet enflasyonu var, faiz lobisi var...

0
-0
AKYAZI 4 yıl önce2020-09-12 21:44:35

Bir cazip yatırım gelsin artık. Akyazımız köy olma yolunda hızla ilerliyor. Kuzuluk yolunu en azından sanayiye kadar asfaltla buluşturup, çarşı içindeki gibi ışıklandırmalar yapılmalı. Yürüyüş yolları, parklar, spor alanları yapılmalı. Umarım başkan tatile gittiği yerlerde şezlongda gök yüzünü...

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden