ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı'da Yeni Bir Okul Hayata Geçti

09-06-2018 12:40:07 - AKYAZI
Akyazı'da Yeni Bir Okul Hayata Geçti

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Poroje Okulu açılıyor.

Özgür Adımlar
Batakköy Mahallesinde yeni Devlet Hastanesi arkasında yapımı tamamlanan Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, 02 Haziran da yapılacak Merkezi Sistem Sınavı (LGS) sonucunda başarı saglayan öğrenciler arasından secilecek 60 kişilik sınırlı bir kontenjanla eğitim öğretime başlayacak. 
 
Akyazı Kız Anadolu imam Hatip lisesi'nin, Sakarya'da sınavla öğrenci alacak 14 okuldan birisi olması sebebiyle Akyazı ve Sakarya'nın parlayan yıldızı olmaya aday proje okulunun faaliyete başlamasıyla Fen,  Sosyal ve Temel İslami Bilimler alanına yönelmek isteyen özellelikle kız öğrecilerin beklentilerine cevap verecek en uygun eğitim yuvası olacak.
 
İdari ve öğretmen  kadrosu bakanlıkça belirnecek seçkin eğitim kadrosuyla ayrıca üniversitelerle yapılacak etkin işbirliği sayesinde en seçkin öğrencileri hem karakter ve hemde kariyer eğitimiyle hayata en ideal şekilde hazırlama hedefinde olan okulda, Fen ve Sosyal Bilimler  programı uygulanacak.
 
Bu bağlamada ''proje okulu'' olması açısından Akyazı'da ilk ve tek ''proje Kız Anadolu İmam Hatip lisesidir.'' Ayrıca, yeni okul binasında, yerel olarak kız öğrencilere hizmet edecek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve aynı zamanda bünyesinde Kız İmam Hatip ortaokulu bulunuyor.
 
Ortaokul öğrenci ön kayıtları Haziran ayı itibarıyla başlayacak. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 5.sınıflar için başlatılan Yabancı Dil Ağırlıklı Proje (ingilizce) Sınıf uygulaması gelecek dönemde de devam edecek.
Ön kayıt başvurusunda bulunan istekli öğrencilerin müracatları sonucu 4.sınıf müfredatı esas alınarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden hazırlanacak sınav sonucu ilk 30 öğrenci 5.sınıf Yabancı Dil (İngilizce) ağırlıklı proje sınıfına secilecek. 
 
Tercihin doğru adresi Akyazı kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 
Batakköy Mahallesi 10022 Sokak NO:67 (Yeni Devlet Hastanesi Arkası)
Web: http://akyazikizaihl.meb.k12.tr/
Akgün Restoran Çorba
Akyazı'da Yeni Bir Okul Hayata Geçti
Marmara Göz
Akyazı'da Yeni Bir Okul Hayata Geçti

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
zeynep naz ferhat oğlu 4 yıl önce2020-11-21 12:37:58

dışı kadar içide güzel

0
-0
Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)