Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı

05-12-2022 16:24:28 - AKYAZI
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı

Özgür Adımlar

Akyazı Belediyesi’nin Yeniorman Mahallesi’nde belediye ait 19 bin metrekarelik arsanın yaklaşık 10 bin metrekaresinde hayata geçireceği Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nde ihale sürecinin ardından temel atıldı ve çalışmalar başladı.

Akyazı Belediyesi ilçenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bu yatırımlar kapsamında başlanılan Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin zemin dolgu ve duvar çalışmalarının ardından ihale süreci de tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihalelerde mezbahane 6 milyon 608 bin lira bedelle, içerisinde et satış binası ve kafetarya da bulunan hayvan borsası ise 6 milyon 950 bin 200 lira bedelle ihale edildi. İhale sonrasında çalışmalara hızla başlanırken mezbahane, et satış binası ve kafetarya bölümlerinin temel betonları atıldı. Hayvan borsasının da temel demirleri yerleştirilirken kısa süre içerisinde beton çalışmasının da tamamlanacağı ifade edildi.

Seçim öncesinde verilen sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçemiz için durmadan

yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. İlçe Terminali’nin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdik. Şimdi de hemşehrilerimizin bizden sıklıkla talep ettikleri ve ilçemizin önemli bir eksiği olan Akyazı Belediyesi Mezbahane ve Canlı Hayvan Borsası Projesi’ne başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Soykan, “Belediyemize ait 19 bin metrekare arsanın yaklaşık 10 bin metrekaresinde inşa edilecek olan ve içerisinde mezbaha, et satış binası, kafeterya, hayvan satış borsasının bulunacağı projemiz ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız hayvanlarını satmak ve kestirmek için ilçe dışına gitmesine gerek kalmayacak. İhale sürecinin ardından çalışmalarımız büyük bir hızla başladı. Mezbahanenin temeli atıldı. Hayvan Borsası’nın da temelini yakında atacağız. Toplam ihale bedeli 13 milyon 558 bin 200 lira olan bu projemizi inşallah çok kısa bir süre içinde hizmete alacağız. Akyazı’mız için hayırlı olsun” dedi. Akyazı Belediyesi’nin Yeniorman Mahallesi’nde belediye ait 19 metrekarelik arsanın yaklaşık 10 bin metrekaresinde hayata geçireceği Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nde ihale sürecinin ardından temel atıldı ve çalışmalar başladı.

Akyazı Belediyesi ilçenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Bu yatırımlar kapsamında başlanılan Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin zemin dolgu ve duvar çalışmalarının ardından ihale süreci de tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ihalelerde mezbahane 6 milyon 608 bin lira bedelle, içerisinde et satış binası ve kafeterya da bulunan hayvan borsası ise 6 milyon 950 bin 200 lira bedelle ihale edildi. İhale sonrasında çalışmalara hızla başlanırken mezbaha, et satış binası ve kafeterya bölümlerinin temel betonları atıldı. Hayvan borsasının da temel demirleri yerleştirilirken kısa süre içerisinde beton çalışmasının da tamamlanacağı ifade edildi.

Seçim öncesinde verilen sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçemiz için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. İlçe Terminali’nin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdik. Şimdi de hemşehrilerimizin bizden sıklıkla talep ettikleri ve ilçemizin önemli bir eksiği olan Akyazı Belediyesi Mezbahane ve Canlı Hayvan Borsası Projesi’ne başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Soykan, “Belediyemize ait 19 bin metrekare arsanın yaklaşık 10 bin metrekaresinde inşa edilecek olan ve içerisinde mezbahane, et satış binası, kafeterya, hayvan satış borsasının bulunduğu projemiz ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız hayvanlarını satmak ve kestirmek için ilçe dışına gitmesine gerek kalmayacak. İhale sürecinin ardından çalışmalarımız büyük bir hızla başladı. Mezbahanenin temeli atıldı. Hayvan Borsası’nın da temelini yakında atacağız. Toplam ihale bedeli 13 milyon 558 bin 200 lira olan bu projemizi inşallah çok kısa bir süre içinde hizmete alacağız. Akyazı’mız için hayırlı olsun” dedi.  

Ürdüç
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı
Güven Yapı
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı
Akyazı'da Mezbahane ve Hayvan Borsası Projesi’nin temeli atıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sade vatandaş 1 yıl önce2022-12-07 23:26:47

İyi güzel de bu mezbaha nin pisliği nereye akacak hali hazırda Osman beydeki fabrikaların pis artıkların kokusu yetmiyormuş gibi birde mezbahane çıktı Allah sonumuzu hayır eylesin

0
-0
Akyazili Onr 1 yıl önce2022-12-07 10:27:05

Altta yorum yazan arkadaşa hak veriyorum. Yani akyazı'nın girişi ve en işlek yerine; Avm, kültür merkezi gibi projeler yapılması daha uygun olacakken mezbahane, hayvan pazarı nedir başkanım..

0
-0
Aybars 1 yıl önce2022-12-07 00:07:19

Sayın belediye baskanim ilçenin girişine yapilacak bir projemi bu Allah rızası için bir tane etrafında liyakat sahibi birisi yok mu ...

0
-0
Akyazili 1 yıl önce2022-12-06 18:16:44

Akyazı girişine çok güzel mis kokulu karsilama

0
-0
Misafir 54 1 yıl önce2022-12-05 17:47:58

Kaçıncı temel baskan

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden