Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı'da eczane kuyrukları tarih oluyor

15-01-2022 19:21:39 - AKYAZI
Akyazı'da eczane kuyrukları tarih oluyor

Akyazı'da nöbetçi eczane sorunu çözülüyor. Sağlık Müdürlüğü, nöbetçi eczane sayısının ikiye çıkarılması için harekete geçti.

Hardal Burger Akyazı

Şehrin en kalabalık nüfusuna sahip üçüncü ilçesi olan ve nüfusu 100 bine yaklaşan Akyazı'da tek nöbetçi eczanenin bulunması nedeniyle uzun süredir sorun yaşanıyor.

Nöbetçi eczanenin Akyazı Devlet Hastanesi yanında olduğu günlerde vatandaşlar, özellikle gece eczaneye ulaşımda büyük sıkıntı çekiyor.

İlaç alma vatandaşlar için adeta çileye dönüşürken tepkilere rağmen şimdiye kadar bir adım atılmamıştı.

ECZACILAR KUYRUK SAYIDAN KAYNAKLI DEĞİL DEMİŞTİ

Akyazılı eczacılar ise yaptıkları ortak açıklamada, yaşanan kuyrukların nöbetçi eczanelerin sayısı ile ilgili olmadığını savunmuştu.

DERNEK HAREKETE GEÇTİ

Akyazı Gençlik Derneği, nöbetçi eczane sayısının arttırılması için Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Sakarya Eczacılar Odası'na başvurdu.

Dernek başvurusunda, Akyazı Devlet Hastanesi'nin şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta olması sebebiyle karşısına açılan en az 4 eczanenin her ay gece nöbet tutması nedeniyle köylerden eczanelere ulaşımda sorun yaşandığını, yürüme ve bisiklet ile ulaşımın imkansız hale geldiğini belirtti.

İlçe merkezinde bebeği olan, aracı olmayan, evinde hastası olan çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu ifade eden dernek, İlçe nüfusunun 100 bine yaklaşması sebebiyle ilçeye bağlı eczanelerden şehir merkezinde gece nöbetçi eczane olarak ikincisinin açılmasını talep etti.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NOKTAYI KOYDU

Başvuru üzerine İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşların ilaca erişiminde sıkıntı yaşanmaması için her gün Akyazı'da iki eczanenin nöbetçi kalacak şekilde düzenleme yapılması için Sakarya Eczacılar Odası'na yazı yazdı.

DERNEK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Akyazı Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Keleş, ikinci nöbetçi eczane taleplerinin Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini ifade ederek; "İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü beyefendi ve Uzman incelemeci İlker Duran beye şahsım ve ilçemdeki vatandaşlarımız adına teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar ve yönetim kurulu üyelerinden bekliyoruz. Burada şahsi menfaat söz konusu değildir. Yapmış olduğumuz başvuruyu halkımızın lehine sonuçlandıracaklarından endişemiz yoktur. Yapmış olduğumuz dilekçeye istinaden Sakaryanın diğer 6 ilçesinde de eş zamanlı ikinci eczane açılımı gündeme gelmiş olup İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul edilmiştir" diye konuştu.

Marmara Göz
Akyazı'da eczane kuyrukları tarih oluyor
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Herbele 2 yıl önce2022-01-17 23:47:48

Nihal hanım beni anlayan birisi çıktı şuan çok ama çok sevimdim herkes hasta ilaçlar fayda etmiyor çocuklar ateşli gripte herkes pert neden hastalıklar direnç kazandı biz kaybettik Avrupa'da antibiyotik almak için ölüm döşeğinde olman lazım doktora gitmek içinde canınin sıkılması yetmiyor uygun görürse seni görüyor boş yere gitmek yok yani mr tomo kan tahlili ömrün boyunca göremezsin belki ama adamlar sağlıklı sizce bir sorun yokmu Allah bu vücudu herşeye çözüm bulacak şekilde yarati bağışıklık

0
-0
Adam 2 yıl önce2022-01-17 16:42:32

Biz diyoruz ki 100 binden fazla nüfusu olan Akyazıya tek eczane yetmiyor, adamlar diyor ki 99 depreminde eczacılar koştu da taksiyle ilaç yetiştirdiğini biliyormuş da. Ne alaka ya. Ne kadar cahil insanlarla aynı havayı soluyorum ya Rabbim... Ula olm yetmiyor fotoğrafa bak. Fotoğrafa gerek yok akşamları bi in Akyazıya ecanenin durumunu gör. 3 olsa bile anca. Hasta insan ilaç bekliyor saatlerce. 2 eczacı ego yapacak diye nedir bu yırtılma?

0
-0
Ali 2 yıl önce2022-01-16 17:14:49

Bu habere çok sevindim ve Akyazı Gençlik Derneği Başkanı İbrahim Keleşi tebrik ediyorum. Çözümü çok basit idi ama ezcacıların para hırsı yüzünden çok uzadı.. Hastane yanındaki 4 eczane sırasıyla gece nöbetçi olsun. Akyazı da ise 1 eczane nöbetçi olsun. Bu kadar basit...

2
-1
Genç 2 yıl önce2022-01-16 15:41:34

Eczane nerede olursa olsun bir vatandaş nöbetçi eczaneyi arayıp ulaşamadığını ama çok elzem bir ihtiyacı olduğunu bildirse , akyazıda hiçbir eczacı yoktur ki buna duyarsız kalsın . Ben nöbette eczaneye gelemeyen hastaya ilacı gönderecek elemanı olmayıp özel taksi çağırıp taksiye ilacı verip hastanın adresine gönderen eczacı biliyorum . Bu kadar acımasız olmayın lütfen Akyazı halkı . Kendi esnafınızı kendinden soğutmayın . Doğru bilgiye en kolay ulaşabildiğiniz tek yer eczaneleriniz .

1
-1
Genç 2 yıl önce2022-01-16 15:37:54

Sayın Gençlik derneği başkanı, yıllardır eczanelerle uğraşıyorsunuz . Bahsettiğiniz eczanelerle aynı konumda olan kyk öğrenciler asıl ilgi alanınıza girmeli değil mi ? Gencecik kızlar dolmuş bulamadıklarından ana yollarda arabaların kötü niyetli kornalarına maruz kalmamak için arka yollardan köpeklerden korka korka yurtlarına yürüyerek gitmeye çalışıyorlar . O bölgede sadece eczane mi var ?? Hastaneye nasıl ulaşacak bu vatandaş . Kökünden çözüm üretmeye başkanlığınız yetmiyor mu ??

2
-0
Nihal 2 yıl önce2022-01-16 10:19:21

Bir yorumcu güzel bir konuya deyinmiş biz sürekli hastaneye koşarsak eczane kuyruğu bitmez dktr kendisi dedi bizzat sakaryadada günde bin kişi acile müracat ediyor bizim burdada dedi bu iş nasıl oluyor benim bir yakınım yurt dışında ateşi 41 e çıkmış ve müdahale etmemişler biz şuan geeçektennbir veli niymet in içindeyiz fakat kıymetini bilmiyoruz gerçek hastalar gitsin canı sıkılan deil

1
-0
Adam 2 yıl önce2022-01-16 08:44:03

Boş konuşmuş eczacilar. Sayiyla nasıl alakası yok. Biri doluysa ötekine giderim. Kazançları ikiye bölünecek.

1
-0
Mahmut hoca 2 yıl önce2022-01-16 06:10:28

Bun halk sevinir ama eczaneler sevinmez ki... Çünkü 2 hafta da kazandığını 1 nöbette kazanıyordu şimdi o gelir de azalacak

1
-0
Akyaxili 2 yıl önce2022-01-16 06:09:01

böyle basit şeyler için hiç kimsenin aracı olmasına gerek olmaması lazım.. dün nobetci aile eczanesinden kalabalık yuzunden ilaç almadan döndüm..

2
-0
Meryem kut 2 yıl önce2022-01-16 00:53:54

Belediyeler harekete geçip halk için ulaşımı sağlayacak şekilde düzenleme yapsınlar ilk olarak. Önce tıkabasa yolculukları çözün. Bende birçok yerde sıra istemiyorum herşeye ek ilave yapılsın.

1
-0
Değerli , kıymetli v 2 yıl önce2022-01-15 21:17:36

Bende bir tane daha ziraat bankası istiyorum , oradaki sıra canımı sıkıyor , diğer bankalara pek uğramam,Tayyip reisden isteğimdir , ve ATM lerde de sıra istemiyordum bir kaç tane daha yapılsın lütfen.

0
-5
Herbele 2 yıl önce2022-01-15 20:38:55

Halkın hastane sevdası bitmezse tüm eczaneler açık olsa kar etmez artık yeter can sıkıntısına koş hastaneye kriz geçirmiş yok bayılmış yok 5 senedir kolum ağrıyor yok evde tartıştık yan yattı çamura battı bizene bunlardan gerçekten hasta olan bebek yaşlı kanser hastası vs ayağına gidip hizmet görmeli kaç tane hasta ambulans bekliyor kalp krizi geçirirken neden ambulans oy peşinde dış ağrısı baş ağrısı yok gece dolmuş yok

3
-0
Vatandaş 2 yıl önce2022-01-15 20:13:38

Çok iyi olur

1
-1
dedektif 2 yıl önce2022-01-15 19:50:07

gerek 67 ve 99 depreminde gerekse pandemi döneminde canla basla calışan eczacı kardeşlerimin yükü hafifleyecek. onlar adına çok sevindim. vatandaşa daha iyi hizmet edecekler.

5
-1
hoca 2 yıl önce2022-01-15 19:46:45

güzel gelişme. halkın yararına olacağı için eczacılar istemeyecektir. zaten eczacılar istese kendileri adım atardı.

7
-1
Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)