10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu Türkiyeye açılmak istiyor

12-02-2019 10:10:51 - AKYAZI
Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu  Türkiyeye açılmak istiyor

Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu 10 kişiyle başladığı sahne hayatına bugün 70 kişiyle devam ediyor.

Özgür Adımlar
 İki yılda 12 oyun farklı oyun sergilendi topluluğun hedefinde Türkiye'ye açılmak var. 
 
Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve topluma kazandırılması amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurulan Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu kısa bir zamanda tiyatroyu Akyazılılara sevdirdi. 
 
Drama, oyunculuk, sahne, reji, makyaj eğitimlerinin olduğu birçok sosyal konuda oyunların hazırlanacağı tiyatro eğitim dersleri veren ve birçok gence tiyatroyu sevdiren topluluk, yeni tiyatro oyunları ve yetiştirdiği öğrencilerle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Akyazı Haber Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun hikayesini haberleştirdi. 
 
44'DEN FAZLA SAHNE ALDIK
 
Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu ve Yetişkin Drama Eğitimcisi Mehmet Furkan Özel, topluluğun kuruluşu hakkında şunları söyledi; "
 
İlk başta Orman Park'ta çalışarak sahneler almaya çalışıyorduk. Sağolsun belediye başkanımız, belediye başkan yardımclarımız bizlere destek oldular. Ülkü, Enes ve Büşra hocamızın da katkılarıyla hazırladığımız bir proje sunduk. Projemizi onayladılar. İki senedir çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk etapta 10 kişiyle başladık.  Yaklaşık 70 kişi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdiye kadar 12 farklı oyun sergiledik. Madde bağımlılığı oyunumuzu 7 kere sahneleyip  Yaklaşık bin 600 kişiye hitap ettik. Genel anlamda hem yetişkin hem de çocuk oyunlarımız ile birlikte artı olarakta hem okullarımıza hemde kuruluşlarımıza verdiğimiz destekle ile 44'den fazla sahne aldık." diye konuştu. 
 
AKYAZI'YA TİYATRO SAHNESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
 
"Biz ilk sahne almak için çok mücadele verdik" diyen Mehmet Furkan Özel, hedeflerinin Türkiye'ye açılmak olduğunu vurguladı. Özel, Şunları kaydetti; "Biz ilk sahne almak için çok mücadele verdik. Çok yorulduk. Sonunda başardık. Bir sahne alamazken suanda neredeyse ay da 1 sahne almaya başladık. Şu anda bize Akyazı dar geliyor. Sakarya bize dar gelmeli. Türkiye'ye açılmalıyız. Gelecekte Akyazı ve bizler daha iyi yerlerde olacak. İlk hedefimiz Akyazı'ya iyi bir tiyatro salonu kazandırmak istiyoruz. Kendi imkanlarımızın, sahnemizin, dekor ve kostüm odalarımızın olduğu bir yer arzusu bizim için mükemmel bir hayal. Provalarımızı başka bir yerde, dekorlarımız, eşyalarımız başka bir yerde. Sahne aldığımız yer baska bir yerde. Her türlü zorluğa rağmen öğrencilerimin azmini kutlamak istiyorum. Beni asla yanlız bırakmadılar. Asla yarı yolda koymadılar. Onların bana inancı sayesinde savaşma azmim, inancım artıyor. Bende mücadeleme daha da fazla katarak yolumuza bakıyoruz" 
 
Provalarımızı Akyazı Öğretmen Evinde gerçekleştiriyoruz. bizlere ev sahipliği yapan, Sayın Fatih hocamıza sizler aracılığı ile teşekkür etmek istiyoruz. Dekorlarımız ve kostümlerimizi sahne araç gereçlerini evimde hatta bazı kostümlerimizi bazamin altında saklıyorum dediğim gibi Akyazı'ya bir tiyatro salonu kazandırmak istiyoruz. en öncesinde kendimizin olacağı rahatca dekorlarımızı kostümlerimizi müdafa edebileceğimiz bir yer en büyük hayalimiz.
 
 
BÜYÜK İŞLER YAPILIYOR
 
(Muhammet Ihsan) Ben öncelikle istemiyordum tiyatroya başlamayı. Okulda bir tiyatro vardı. Öğretmenlerim beni teşvik etti. Prova çekilince Mehmet hoca "sen tiyatro kulübüne katılmalısın" dedi. 
 
(Nilay Altunok) Daha önce tiyatroya bir hevesim vardı. Daha zamanı gelmemiş gibi hissediyordum. Tiyatro Topluluğu'nun olduğunu öğrendim. Dönem kayıtları alınacaktı. Ben bunu gördüğümde çok sevindim. Bu kadar küçük bir yerde bu kadar büyük işlerin yapılıyor olması şaşırtıcı oluyor. Hiç bu kadar sıcak ve istikrarlı bir ortam beklemiyordum açıkcası. Herkesin içinde bir ateş var. Herkesin içinde bir istek var. Bu isteğin sonucu olarakta çok çalışıyorlar. Ben bunu gördükten sonra devamlı olarak gelmek istediğimi anladım.
 
AİLE OLDUK
 
(Ilayda Seray Yüce) Tiyatroya ablamın arkadaşlarının tavsiyesi ile başladım. Başladım. İlk geldiğimde çok utanıyordum. Çok çekiniyordum. Alışamamıştım. Aile olduk ve ısındık. İki senedir tiyatrodayım ve mutluyum. 
 
(Ceren Tanrıkulu) Arkadaşlarım geçen yıl tiyatrodaydı geçen yıl. Ben heves ettim. Sonrasında Hocalarımın bizi heveslendirmesiyle daha fazla katıldım. 
 
(Emircan Türk) Çalışmalar güzel gidiyor. Hafta da bir gün pazar oluyor. Eksiğimiz olduğunda daha fazla çalışma yapıyoruz. 
 
(Ertuğrul Kaan  ünlütürk) Çalışmalar güzel gidiyor. Ben Dokurcun'dan gelip gidiyorum. 
 
PROVALAR ZEVKLİ GEÇİYOR
 
(Esra Badem) Çalışmalarımız çok yoğun gidiyor. Şuan çalıştığımız 3-4 oyun var. Çok yoğun ve çok güzel geçiyor. 
 
(Taner Nalbant) Çalışmalar güzel gidiyor. Hafta da bir gün olmasına rağmen iyi hazırlanıyoruz. 
 
(Hamza İbaç) Çalışmalar güzel gidiyor. Provalar çok zevkli geçiyor. Derslerin yanında da böyle şeyler de yapılabiliyor.
 
Muhabir: Medine Furuncuoğlu
Kameraman: Talha Gündüz
Marmara Göz
Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu  Türkiyeye açılmak istiyor
Marmara Göz
Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu  Türkiyeye açılmak istiyor
Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu  Türkiyeye açılmak istiyor
Akyazı Belediyesi Tiyatro Topluluğu  Türkiyeye açılmak istiyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Karasu'da feci kaza; Adliye çalışanı hayatını kaybetti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)