Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

AKYAZI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAÇLAMA UYARISI

15-03-2018 15:10:51 - AKYAZI
AKYAZI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAÇLAMA UYARISI

Akyazı Belediyesi ilaçlama ekipleri tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde mahallelerde detaylı ilaçlama çalışmaları, yıl boyunca havaların elverişli ve yağışsız olduğu zamanlarda aralıksız olarak yapılmaya devam ediliyor.
 
Vatandaşlarımızın yaz dönemini sinek ve haşeratlardan uzak, daha rahat bir yaz geçirebilmeleri için Akyazı Belediyesi ilaçlama ekipleri tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.
İlçemizin tüm mahallelerinde sürekli devam eden larva mücadelesinin ikinci etabı, havanın ısınmasıyla birlikte iyice hızlandı. Son yıllarda artan Tırtıl şikâyetleri göz önüne alındığında bu yıl ilaçlamanın daha zor geçeceği düşünülüyor. 
 
Akyazı Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde böcek ve haşeratın üremelerinin engellenmesi amacıyla yoğun ilaçlama çalışmalarımız başlamıştır. Kapalı kanalları, açık su kanalları gübrelikler ve larva üremesine elverişli alanların ilaçlanmasına ekiplerimiz devam etmektedir. İlaçlama sırasında hem bizi hem de arıcılık yapan vatandaşlarımızı zorda bırakacak durumla karşılaşmamak ve arılarının ilaçlardan zarar görmemeleri için Akyazı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü olarak azami gayret göstermekteyiz. Haftalık ve aylık programa bağlı olarak ilçemiz genelini her gün ilaçlamak durumundayız. İlaçlama çalışması yaparken çevreye ve bitki örtüsüne yararı olan arıların bu durumdan zarar görmelerini istemiyoruz. Bu sebeple arıcıların kovanlarını yaylalara ya da arıcılığa uygun mekânlara götürmelerini istiyoruz. Bu süreçte arıların zarar görmemesi için kovanların bulunduğu adresleri müdürlüğümüze bildirmelerini önemle rica ediyoruz. Mahalle arasında arıcılık yapan vatandaşlarımızın, düzgün ilaçlama yapılmasına engel olduklarını, bu yüzden diğer mahalle sakinlerinin mağdur ettiklerini unutmamalarını ve daha uygun yerlerde arıcılık yapmaları gerektiğini önemle rica ediyoruz” denildi.
 
Öte yandan; Geçen yıla bakıldığında ve bu kış havaların ılık ve yağışsız geçtiği göz önüne alındığında, Tırtıl şikâyetinin hızla artmasını beklediğimizden, Tırtıl ile mücadelede, daha başarılı olmak için tüm vatandaşlarımızın duyarlı ve dikkatli davranmalarını, bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Şikâyetleriniz ve ihbarlarınız için, Belediyemiz çözüm masası 4449054 nolu telefon hattımızla iletişime geçmeniz ve bilgi vermeniz yeterli olacaktır’’ diye eklendi.
Güven Yapı
AKYAZI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAÇLAMA UYARISI
Ürdüç
AKYAZI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAÇLAMA UYARISI
AKYAZI BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAÇLAMA UYARISI

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks