10 K Grup
Toprak Turizm

Ak Partiden Akyazı Habere Ziyaret

26-06-2020 23:08:16 - AKYAZI
Ak Partiden Akyazı Habere Ziyaret

Mesut Ekrem ve Hasan Bayraktar Akyazı Haber'i ziyaret etti. Başkan Mesut Ekrem, ilçede merak edilen projeler ve çalışmalar hakkında konuştu.

Özgür Adımlar
Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem ve Yönetim Kurulu üyesi Hasan Bayraktar, Akyazı Haber İmtiyaz Sahibi Ali Yıldırım tarafından karşılandı.
 
Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Mesut Ekrem, Kuzey Marmara Otoyolu, fakülte ve pandemi sürecindeki çalışmalar hakkında birçok soruya cevap verdi.
 
Pandemi sürecinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Akyazı’da da çok iyi şekilde yönetildiğini belirten Ekrem; "İlçe devlet hastanemizde 400'ün üzerinde şüpheli vakadan tamamına yakını iyileşerek taburcu edildi 70 yaş üstü 2 vatandaşımız ne yazık ki yaşamını yitirdi. Bu virüs dünyanın ve ülkemizin başına ilk kez gelen bir olay. Hiçbir şekilde önceden bilmek imkansız, deprem gibi tecrübelerimizin olduğu bir şey değildi. Hazırlık yapılabilecek bilinen bir şey değildi. Buna rağmen Akyazı Devlet Hastanemizin pandemi dünyada yayılmaya başladığı andan itibariyle Sağlık Bakanlığımız ve kurumlarımızla koordineli çalışmalarını ve neticelerini gördük.
 
BÜYÜK BAŞARI
 
Bu da AK Parti hükümetinin 18 yılda sağlık sistemini ve ülkeyi nasıl yönettiğinin neticesinde ortaya çıktı . Dünyanın 'en gelişmiş ülkeleri' diye tanımlanan ülkeler de hastalar sokaklarda yatarken, hastanelere alınmazken, binlerce dolar ücret çıkarılırken ülkemizde ücretsiz tedavi yapıldı. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun vatandaşlarımızı ülkemize güvenle getirerek burada gerekli tedavilerini yaptırması büyük bir başarı ve AK partinin 18 yılda ülkemizi nereden nereye getirdiğinin en iyi göstergesidir" dedi.
 
4 BİN 784 AİLEYE YARDIM
 
'Tüm bunları yaparken dış politikadan ve terör operasyonlardan vazgeçmeden yürütülmesi takdire şayan işlerdir" diye konuşan Mesut Ekrem, süreçte özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Süreçte Akyazı’da 4 bin 784 aileye 1000'er TL yardım, bin 748 kişiye ise kaymakamlık sosyal yardımlaşmadan nakdi yardım yapıldığını, ayrıca çeşitli kurum ve kuruluş ve belediyemizin de katkılarıyla 2 bin 500 aileye de gıda yardımı yapıldığını belirten Ekrem, sadece sağlık değil ekonomik olarak da vatandaşın yanında olduklarını vurguladı.
 
FAKÜLTE TERCİH LİSTESİNDE
 
Akyazı’ya kazandırılan Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin bu yıl tercih listesinde olduğunu anlatan Başkan Ekrem; "
 
Fakülteye  Hemşirelik 40 , Sağlık Yönetimi 40, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 40 olmak üzere toplam 120 öğrenci alınacak. Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Turizmi İşletmeciliği'ne 50, Sağlık Kurumları İşletmeciliği'ne 50, İlk ve Acil Yardım  40, Tıbbi Laboratuvar 40, Fizyoterapi 40 olmak üzere 220 öğrenci alınacak.  2. sınıf da 250 kişi olsa Akyazı’ya 2020 Eylül itibari ile yaklaşık 600 öğrenci gelmesi planlanıyor. Öğrenci tercih edecek bu yıl mevcut okulun iyileştirilmesiyle başlangıcı yaptık, bildiğiniz üzere bu yıl yer tahsisinin gerçekleştirdik.  Bina için plan ve proje çalışmaları devam ediyor akabinde ihaleye çıkarak ilçemize güzel bir fakülte binasında kazandırmış olacağız. Kaymakamlığımız belediye başkanlığımız gerekli çalışmaları yürütüyor konuyu yakinen takip ediyor ve destekliyoruz" dedi.
 
AKYAZI BÖLGENİN YILDIZI OLACAK
 
Akyazı'nın bölgenin yıldızı olacağını vurgulayan Ekrem, şunları kaydetti; "Kuzey Marmara Otoyolu Akyazı gişeleriyle kavşak görevi görecek olan Akyazı ilçemiz yakın zamanda büyük yatırımların merkezi olacak. Büyükşehir Belediyemizin tarım projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın desteklediği Gençlik ve Spor Kompleksi yatırımı ve termal projelerle yatırım merkezi olacak. Gerek belediye başkanımız gerekse diğer kurumlarımız koordineli şekilde çalışıyoruz. Gelişmelerden değerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem sizi hem de sizin vasıtanızla halkımızı bilgilendireceğiz. “
 
AKYAZI'YA 37 BEKÇİ ATANDI
 
Bekçilik sınavlarının ardından eğitime alınan bekçilerden Akyazı ilçesine 37 personel geleceğini duyuran Mesut Ekrem, bunun ilçe için güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.
 
KONGRE SÜRECİ
 
AK Parti Sakarya Teşkilatı'nda il ve ilçelerin kongre tarihlerinin belli olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Ekrem; "Akyazı ilçe Teşkilatı olarak kongremiz Eylül ayında gerçekleşecek. Partimize ve ilçemize yakışır şekilde kongremizi birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar partimizde görev alan ilçe başkanlarımızı ziyaret ettik. Ardından kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızla sürekli iletişim halinde olduk.  Korana sürecinde ziyaret ve görüşmeler dijital ortama taşınsa da iletişimi kesmedik. Çalışmalarımızı ve iletişimimizi sürdürdük" şeklinde konuştu.
 
Bugün yönetim toplantısının ardından basın ziyareti yapmak istediklerini ve ilk olarak Akyazı Haber’i ziyaret ettiklerini anlatan Mesut Ekrem,  Akyazı’da yıllardır görevinizi başarılı şekilde yaptığınıza inanıyoruz. Görevinizde başarılar dileriz" diye konuştu.
 
Akyazı Haber İmtiyaz Sahibi Ali Yıldırım ve Anadolu Ajansı Akyazı temsilcisi Abdulkerim Çalışkan ise ziyaretten dolayı teşekkür etti.
Akgün Restoran Çorba
Ak Partiden Akyazı Habere Ziyaret
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
eleman 4 yıl önce2020-06-28 05:52:46

akyazı da bir sürü yatırım var. akp de yüzde 80 oy alıyor. kalanı da aşırı sağ. akyazı neyin yıldızı olmuş. akp den geriye inşaattan başka bir şey düşünemeyen sığ bir kitle kalacak. akyazı da sanat var mı. yok. kültür yok. spor yok. 1990ın fakir akyazısının 3. ligde takımı vardı

0
-0
Meraklı 4 yıl önce2020-06-27 13:24:47

Tek parti zamanında il ve ilçe başkanları kaymakam vali gibi davranıyordu, şimdi demokrasi var.

0
-0
Misafir 4 yıl önce2020-06-27 00:01:15

Biri bu arkadaşlara sorabilir mi Akyazı da yıllardır ne değişmiş kaldırımdan başka. 20 yıldır her şey aynı... Ama sizde haklısınız yıldız olacak ama sönmüş bir yıldız...

0
-0
Çiğdem Yaylası'nda evlere girilip eşyalar dağıtıldı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden