İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Ailede mutlu olmanın yolları

20-12-2020 22:02:51 - AKYAZI
Ailede mutlu olmanın yolları

Akyazı İlçe Vaizi Şaban Peker, İl Müftülüğü'nce sosyal medya üzerinden düzenlenen programda Ailede mutlu olmanın yollarını anlattı.

Hardal Burger Akyazı
İl Müftülüğü'nce sosyal medya üzerinden düzenlenen programın konuğu Akyazı İlçe Vaizi Şaban Peker oldu. Peker, Ailede mutlu olmanın yollarını anlattı.
 
"Günümüzde aileler perişan, aileler dağılmak üzere" diyen Peker; "
 
Bununla ilgili neler yapabiliriz? Müftülük olarak bizler bu konuda öncü olmamız lazım. Aile dediğimiz zaman geniş aile, çekirdek aile, günümüzde mikro aile anlaşılıyor. Mikro aileden kastedilen evde anne, baba, çocuklar var. Çocukların elinde tablet, annenin elinde telefon,  baba televizyonun karşısında bir biri ile tamamen iletişimden kopuk. İletişimsizlik var. Bu iletişimsizlik bizi mutlu yuvaya, huzurlu bir yuvaya götürmüyor. Huzursuz bir birliktelik oluyor. Bir çatı altında fakat farklı dünyaları insanları olmuş oluyorlar. Çocukları başkaları yönlendiriyor. Eş telefonda başkaları ile konuşuyor. İnsan konuşan varlıktır. Eş kocasından ilgi ve anlayış bekler. Koca ev işleri için eşini teşekkür etmelidir. Eşin gönlünü alsa. O eş ile sohbet etse, evde sorun kalır mı? Sıkıntısız ev var mı? Elbette yoktur. Önemli olan o sıkıntılı günlerde problemin üstesinden gelmektir. Aile içinde egoizm olmaması lazım. İki tarafta ateş olursa ev yanar" dedi.
 
 Vaizi Şaban Peker, programda yaptığı konuşma şöyle; "
Güven Yapı
Ailede mutlu olmanın yolları
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağduyu 4 yıl önce2020-12-22 08:00:45

Hocalarım! Allah aşkına sohbetinizi Âyet-i Kerime ve Hadis-i Şeriflerle yapın! Bir işi sadece yapmış olmak için yapmayalım, toplumun beklentisi büyük, kendimizi geliştirelim. Ben bu sohbetten birşey anlamadım ki halk zaten anlamaz....

0
-0
Bir Vatandaş 4 yıl önce2020-12-21 12:15:22

Kocanın eşine gösterdiği ilgi,anlayış,teşekkür ve daha fazlası suistimal edilmediği sürece çok doğru.

0
-0
ayda 4 yıl önce2020-12-21 07:54:47

evde kaldık evlendirmeden sorumlu bakanlık vamı

0
-0
Sakarya-Sivas YHT seferi 4 Mayıs'ta başlıyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak