10 K Grup
Ellidört Park

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

08-03-2017 18:50:28 - AKYAZI
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özgür Adımlar
Türk Milletinin tarih boyunca her zamanla kadınları baş tacı eden ve değer veren bir medeniyete sahip olduğunun altını çizen Başkan Bayraktar, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Dünyada hiçbir ulusun kadını, Ben Anadolu Kadınından daha fazla çalıştım. Ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez sözleri ile kadınlara verdiği değeri en güzel şekilde ifade etmiştir.
 
Başkan Bayraktar, Türkiye nüfusunun yüzde ellisini kadınlar oluşturmasına rağmen  ülkemizde kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı çok düşüktür.Görülüyor ki kadınlarımız hayatın içinde değil, ekonominin ve üretimin içinde yeterince yer almamaktadır.Çalışan kadınlarımızın ise hak ettikleri düzeyde olmadıkları bir gerçek. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak son yıllarda yaptığımız eğitim programlarında özellikle genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik sertifikalı girişimcilik kursları düzenleyerek onları da iş hayatının içerisine katmanın çabası içerisinde olduğumuzu gösterdik.
 
Bir toplumda kadınlar hak ettiği yerde değilse, o toplumun gerçek anlamda bir medeniyete sahip olduğu söylenemez. Bu anlamda, kadınlarımızı gerek çalışma yaşamında gerekse toplumsal anlamda hak ettikleri düzeye getirmek, hak ettikleri eğitime ulaşmalarını sağlamak, onları toplumda yüceltmek aslında medeniyetimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmektir. Bu anlamda, kadınlarımızın ülkemizin en büyük zenginliği olduğuna inanan Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kurulan ve kapanan şirket sayıları açıklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)