Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor

15-06-2021 14:09:07 - AKYAZI
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor

Akyazı ilçesinde 8 mahallenin çevresinden geçen ve tarım için kullanılan derenin suyunda oluşan kirlilik endişe oluşturdu.

Özgür Adımlar
Suda yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için bir araya gelen mahalle muhtarları, kokusu sebebi ile derenin yanına bile yaklaşılamadığını ifade ettiler.
 
Akyazı ilçesinde bulunan ve 8 mahallenin çevresinden geçen Karaca Deresi kirliliği sebebi ile endişe oluşturdu. Çevresinde bulunan mahallelerdeki vatandaşların daha öncelerinde balık tutarak, yüzmeyi öğrendiği ve tarımsal sulama için kullandıkları derenin kirliliği mahalle muhtarlarını harekete geçirdi. Akyazı’dan başlayıp Mudurnu Deresi ile birleşen ve oradan ise Sakarya Nehri’ne dökülen Karaca Deresinde yaşanan kirlilik probleminin bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen muhtarların tek isteği ise derenin eskisi gibi berrak şekilde akması. Derenin geçtiği Bedilkadirbey, Bediltahirbey ve Çatalköprü Mahalle Muhtarları suyun kirliliği ile birlikte oluşan endişelerini dile getirerek, durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler.
 
Bedilkadirbey Muhtarı Ercai Pınar, “Yakın zamanda derenin DSİ tarafından temizlenmesine başlandı. Ancak derenin kirliliği ve çok pis oluşu beni derinden üzdü. Bu olayı insanlık dışı bir davranış olarak görüyorum” derken Tahirbey Muhtarı Coşkun Demir ise, “Bu dereden yaklaşık olarak 8 mahalle tarım arazileri için su alıyor. Yediğimiz sebzeler bu derenin suyu ile sulanıyor” şeklinde konuştu. Çatalköprü Mahalle Muhtarı Ali Buz da, “Geçen yıllarda bu derenin suyundan içen hayvanlarımızda ölümler tespit ettik. Bir türlü insanlık dışı kirliliğe dur diyemedik, bu rezaleti yapanları kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
UB Group
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor
Ürdüç
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor
8 mahalleden geçen deredeki kirlilik alarm veriyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
ne alaka 3 yıl önce2021-06-17 16:02:10

nedeni insan doğru ama bu sorumsuzluğu denetleyecek önleyecek fabrikaya arıtmayı kurdurup sürekli denetleyecek atıkları arıtacak olanlar kim hep böyle pis kirli suları koklayacağız gelecek nesillere temiz doğa bırakmayacağız seçilenler atananlarda seyredecek sonra ne alaka öylemi o zaman hep beraber seyredelim

0
-0
Doga dostu 3 yıl önce2021-06-17 01:25:40

Herseyi fabrikalara yüklememek gerek belediyenin sanayi arkasındaki arıtma tesisi. Calısmıyor maliyetlerden. Dolayi kocaaa ilcenin pisligi ( atıgı ) bu karaca deresine atılıyo arıtılmadan direk vakıf. Mahallesi eski bedil aktarla kızılcık orman .türknorman ve çatal köprüyü. Kokutup geçiyo anlıyacagınız ilceninn atıgını bu yazdıgım yerler kokluyor. Belediye.yada büyük şehir arıtmayı çalıştırsa sorun yok. Ama içratt ta yok sayın yetkililer bunun bi okuyun derim

1
-0
Akyazili 3 yıl önce2021-06-16 12:51:17

Bu cevre kirliligi bugunun hastaligi degil. lafa gelince biz temiziz, Sayin buyuklerim, bu cevre hepimizin, yarin torunlarina siyah derelermi birakmayi yegliyorsunuz? Cuma namazlarina, her kesimden insanimiz geliyor cok sukur. Bunu hutbelerde dile getirin, nerelere basvurulmali! Bunlar buradan baslar, Cevre bakanligi herhalde tek maaslarinin ne zaman geldigi tarihi biliyor, ama bunlari bu kirliligi nasil onleriz. ne yapmamiz gerekiyro diye dusunmuyorlar. Hele hele hayvan sakatatlarini suya atar

1
-0
Vatandaş 3 yıl önce2021-06-16 00:58:25

Gsf fabrikasi yıllardır bu kokuyla yaşlanıyoruz 100 lerce kez cimere 181 e şikayet verdik ama sonuc denetçiler gelmeden önce fabrikayı arar suyu dereden değilde çeşmeden alıp analiz eder sonra süper sonuçlar çıkar ama mahalle halkı b*k kokusunu çekmeye devam eder devlet ve yetkili 3 maymunu oynar arkasinda siyasi gücü olan patron iskenbesini doldurur Allah sorar rabbim sebep olan ve göz yumanlarinin mezarlarına ateş doldursun yedi cedlerine cehennem azabını hak kılsın aaminnn..

0
-0
Ne alaka? 3 yıl önce2021-06-15 18:49:41

Nedeni belediye değil insan !!

0
-1
akyazılı 3 yıl önce2021-06-15 15:37:20

neden olduğu belli sorumlu olanlarda belli muhtarlar destek verdikleri akyazı belediye belediye başkanını buraya getirip göstersinler ve işin peşini bırakmasınlar yoksa bir gün gelecek içme suyuda bu yüzden içilemez hale gelecek

0
-0
küçücekli 3 yıl önce2021-06-15 15:20:02

yetkili olanların hiç birşey yapmadıkları ortada doğaya yazık muhtarların işi zor

0
-1
Gökhan 3 yıl önce2021-06-15 15:05:38

Akyazının ve fabrikaların bku bu dereye aktıkça bir hal olmaz

1
-0
AkyXili 3 yıl önce2021-06-15 14:21:41

Muhtarlar bu dereyi kirletenleri biliyorlardir. açık açik konuşunda bizde bilelim bu cevre Katillerini..böyle sustukça lagim kokusu daha Çok koklarsınız..

1
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden