Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

7 Kişinin öldüğü fabrika sahibinin avukatından açıklama

05-01-2021 19:22:19 - AKYAZI
7 Kişinin öldüğü fabrika sahibinin avukatından açıklama

7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin yaralandığı Hendek'teki havai fişek fabrikasındaki faciaya ilişkin dava 6 Ocak Çarşamba günü başlıyor.

Özgür Adımlar
Fabrika sahibinin avukatlığını yapacak olan Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak, dava öncesi konuştu. Yaşar Coşkun'un sabotaj iddiasının yeterince araştırılmadığını öne süren Burak, Coşkun'un kurban seçildiğini, sabotaj ihtimalinin gerçek olması halinde devletin sorumlu olacağını ifade etti.
 
Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz 2020'de meydana gelen patlamayla ilgili davanın ilk duruşması yarın görülecek.
 
7 kişinin fabrikadaki, 3 kişinin de kalan patlayıcıların taşınması sırasında yaşanan patlamada hayatını kaybettiği olayla ilgili, fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun'un da aralarında yer aldığı 5'i tutuklu 7 kişi, ilk kez hakim karşısına çıkacak.
 
22 yıl 6 aya kadar hapisleri isteniyor
 
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6-7-8 Ocak'ta görülecek davanın 27 sayfalık iddianamesinde, 5'i tutuklu 7 şüpheli hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
 
Sakarya Barosu Başkanı Burak: Savunma hakkı kutsaldır
 
Davada, patlamayla ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanan fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun'un avukatlığını, Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak üstleniyor.
 
Independent Türkçe'ye konuşan Sakarya Barosu Başkanı Burak, ilk sıfatının avukat, ikinci sıfatının da Sakarya Barosu Başkanı olduğunu belirterek, profesyonel olarak avukatlığa devam ettiğini ve savunma hakkının kutsallığına inandığı için davayı kabul ettiğini belirtti.
 
"Sabotaj iddiası araştırılmadı"
 
Burak, soruşturma aşamasında müvekkilinin sabotaj iddiasının araştırılmadığını ve duruşmada bu iddiaya yönelik bulgularını mahkemeye sunacağını ifade ederek, "Patlamadan hemen sonra Ateşin Çocukları İnisiyatifi olayı üstlendi. Sosyal medyada ve bazı medya organlarında, Ateşin Çocukları İnisiyatifi'nin patlamayı üstlendiğine yönelik haberler çıktı ama hemen ardından bu haberlere erişim engeli getirildi. Müvekkilim Yaşar Coşkun, patlamanın sabotaj olduğunu belirtiyor ve fabrikada aynı anda farklı noktalarda patlamaların yaşandığını, bunun da sabotaj dışında açıklanamayacağını söylüyor. Bu husus yeterince araştırılmadı. Biz mahkemede tahkikatın derinleştirilmesini talep edeceğiz" dedi.
 
"Yaşar Coşkun kurban seçildi, sabotaj olduğu ortaya çıkarsa tazminatlardan devlet sorumlu olacak"
 
"Olayla ilgili müvekkilim Yaşar Coşkun kurban seçildi. Çünkü en kolayı buydu" diyen avukat Burak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Olayın bir terör saldırısı olma ihtimali yeterince araştırılmıyor çünkü eğer bir terör saldırısı varsa, devlet olayla ilgili tazminatlardan sorumlu olacak.
 
"Mesleğimin ilkelerine ihanet etmiş olurdum"
 
Fabrika sahiplerinin de olay nedeniyle çok üzgün olduğunu, 20 - 30 yıllık çalışma arkadaşlarını, mal varlıklarını kaybettiğine değinen Burak, "Davada fabrika sahibinin avukatlığını üstlendiğiniz için oluşabilecek tepkilerden çekinmiyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
 
Ben bu davayı alırken, savunma hakkının kutsal olduğuna inandığım için aldım. Müvekkilimi peşinen suçlu ilan eden linç grubuna katılsaydım, mesleğimin ilkelerine ihanet etmiş olurdum. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra davanın sonunda eğer bir kusurları, bir ihmalleri varsa gerekli cezayı alacaklardır.
 
Ne olmuştu?
 
Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve 50 kilometre mesafeden, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.
 
Fabrikada kalan patlayıcıların olaydan 6 gün sonra imha edilmek için taşındığı bölgede kamyondan indirilirken yaşanan ikinci patlamada da 3 asker şehit olmuştu.
 
Patlamaya ilişkin gözaltına alınan aralarında fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun'un da aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı.
 
The Independent
Güven Yapı
7 Kişinin öldüğü fabrika sahibinin avukatından açıklama
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
bursanın sakaryalısı 4 yıl önce2021-01-07 00:07:25

kıymetli dostlar yazmayacaktım amma yorumları okuduktan sonra yazayım dedim. Birincisi ölenlerin hepsine Mevla m rahmetiyle muamele eylesin yaralılarımızın hem bedeni hem gönül yaralarına şifa versin. İkincisi madem Müslüman ız nerede AMENTÜ ye imanımız. Üçüncüsü hangi işveren işletmesinde böyle bir kaza olmasını isteyebilir. Dördüncüsü o fabrikaya giren insanlar fabrikanın ne tür tehlikeli bir yer olduğunu bilmeden mi işe girdiler. Beşincisi işletme sahiplerini içeri attık fabrikayı da kapattık diyelim. Devletin o kadar vergi kaybı o kadar personelin iş kaybı geçim derdi ne olacak. Mesele şudur ki toplum olarak biraz daha aklı selim düşünüp olaylara farklı bakış açısı ve de dinimiz in yada imanımızın bir şartını düşünerek yaklaşabilmeliyiz. Keşke o kaza olmasaydı ama oldu takdir i ilahi o kazanın yaşanmasından yana tecelli etti velev ki hak hükmünü vermiş kul a amenna ve seddakna demek o kayıpları için rahmet dilemek yakışmaz mıydı .... Yazdıklarımdan ötürü kızdırıp incittiklerim olduysa af ola ...Kalın sağlıcakla......

0
-0
ferit 4 yıl önce2021-01-06 17:11:44

Sana göre hakkını arayanlar linç grubu mu sen tam bir hırdavatsın

0
-0
Yusuf öz. 4 yıl önce2021-01-06 06:47:37

Ey avukat mademki savunmak kutsal öyleyse sana yakışan mağdurların yanında olmak zenginin yanında değil gel sen aldığın parayı geri ver ama nerde sende oyurek

0
-0
akyaziiii 4 yıl önce2021-01-06 03:47:48

Avukat bey gercekten kimin suç acaba çok merak ettim sonic olarak orda kaç ailenin ocağına ateş düştü bunuda savunacakmisn askerimiz şehit oldu yoksa sen bisey bilimiyomusn

0
-0
Ercan 4 yıl önce2021-01-05 22:21:40

Kesin sabotajtir sayin avukat sen firma sahibini savunurken kendi aileni dusun senin ailenden biri olsaydi acaba nasil nryi kimi ne sekilde ifade etmeye calisirdin acaba yukarda allah yerde ise kullari var paranin iti degil haklinin yaninda ol dogruyu savun allahin laneti seni bulmasin

0
-0
AKYAZI 4 yıl önce2021-01-05 21:41:35

Benim için hukuk bir kere daha ölmüş, ayaklar altına serilmiştir. SAKARYA BARO BAŞKANI para için böyle bir dava tarafından satın alınmış, avukatlık mesleği kendini bir kez daha alçaltmış, meslek sıfatından çıkarmıştır. YAZIK!!! 4 can 3 şehit! CMK tarafından atanan dosya olsa yine almam onu..

0
-0
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2021-01-05 20:49:45

Baro başkanı savunma hakkı kutsaldır.elbette. bunu herkes biliyor ama senin hiç mi vicdanın yok. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının ahı senin üstüne olsun. Hukuk insanı kimliğin yok. Para tatlı geldi değil mi? Neden hayatını kaybedenlerin yakınlarının savunuculuğunu üstlenmiyorsun?

0
-0
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2021-01-05 20:46:58

Suçlu bizim mahallenin bakkalıdır. Fabrika sahibinin ve müdürün hiçbir kabahati yoktur.

0
-0
Misafir 4 yıl önce2021-01-05 20:24:44

Kesin öyledir,hemen kılıf hazır,klasik avukat ifadesi

0
-0
eleman 4 yıl önce2021-01-05 20:09:14

sayın baro başkanı bu olayda sabotaj var mı bilmem ama olaydan 1 hafta sonra 1,5 ton havai fişeği imha için taşıyan askeri araç patladı 3 asker hayatini kaybetti. orada büyük bir ihmal var ve ben yargılama olup olmadığını bilmiyorum. o patlamayla sakarya barosu başkanı sıfatınızla ilgilenebilirsiniz

2
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden