Akyazı İlçe Müftülüğü Yıldırımlar Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda okuyan ve hafızlığını tamamlayan 22 kız öğrenci için Hafızlık cemiyeti düzenlenerek Taç Giyme Merasimi yapıldı.
Türk bayraklarıyla sahneye çıkan hafız öğrenciler büyük beğeni aldı
Merasim Kur’an tilavetiyle başladı. Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Memet Şenokur “ En mutlu En sevinçli anlarınızı yaşayacaksınız, yaşayacağız. Allah bu mutluluğu kıyamete kadar daim eylesin. Bir zamanlar kuran kurslarımıza, kuran kursu öğrencilerine ve kuran hizmeti verenlere hakir muamelesi, üvey muamelesi yapılırken bugün bu ülkede Kur’an ile emhar olanlar kurana hizmet edenler baş tacı edilmiştir. Bu konuda emeği olan herkesten Allah razı olsun. Bu kuranın bu hizmetin önüne çok engeller kondu, ama bu asil millet hiçbir engeli tanımadı. Sıkıntılar çektik ıstıraplar çektik zaman zaman boynumuz bükük gezdik üzüldüğümüz anlar oldu ama bütün bunlara rağmen bizim büyüklerimiz kuran hizmetinden geri durmadılar. Allah onlardan razı olsun. Bugün kuran hizmetinin altın çağını yaşıyoruz. Bu milletin hayır duası kurana olan bağlılığı bizleri bu günlere getirdi. Ne kadar hamt etsek azdır. Bunun hamdı ve şükrü bu kurslara sahip çıkmakla, öğrenci vermekle ve sayıların daha çoğaltmakla mümkündür. Hepinizin bildiği gibi yardımdan başka hiçbir gayesi olmayan hayatı boyunca felsefesi yetime, mağdura yoksula hizmet etme olan bu ülkenin başından çok şeyler geldi geçti hala geçiyor. "dedi.
Başbakanımız Binali Yıldırım bir konuşmasında şöyle dedi. “ Bizim başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi” hakikaten bizde öyle bir zamanlar hep öyleydi. Ama bugün Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Hem ülke için de hem ülke dışında cömertliğimiz sayesinde hepinizin bildiği gibi bu ülke bir uçurumdan döndü. 15 Temmuz gecesini yaşadık. Kuran hizmeti verenlerin duaları sayesin de bela def edildi. Ama tehlike hala geçmedi, her geçen gün bu ülkenin ve kuran düşmanları bu milletin içinden gelen ve kendini feda eden vatan evlatlarını yok etmek için çareler arıyorlar. 15 Temmuzda her birinizin katkısı var hep birlikte bu ülkeyi kurtardık. Bir olduk birliğimiz bu ülkeyi kurtardı. Artık birbirimizin kıymetini daha iyi anlayalım ne olursunuz 15 Temmuz gecesini hiç unutmayalım birlikte bu ülkeyi kurtardığımızı bilelim ve birbirimizi sevelim. Bu ülkede cemaatler olmalı cemaatlerdeki o sabilerin yüzü suyu hürmetine belki de bu ülke kurtuldu cemaatler olmalı fakat bu cemaatler devletin önüne hiçbir zaman geçmemeli. Devletin denetiminde olmalı. Diyanette bir cemaattir. Devlet cemaatleri daha çok kontrol etmeli onlara daha çok yardım etmelidi diye düşünüyorum. Bir cemaate bağlı olmak cemaate bağlı olmak terakki etmek ahlaki olarak tasavvufi olarak gelişme anlamında kabul ediyoruz. Yeter ki niyetimiz halis olsun devletimize olan itaatimiz sonsuz olsun. Bugün tabanı için canını feda eden bir yönetim var elhamdülillah. Sizden son dileği bu ülkemiz için dua edelim polislerimiz, şehitlerimiz için dua edelim. Gününüzü tebrik ederim, hafızları yetiştiren hocalarımızı, dernek yetkililerini tebrik ederim. İnşallah hafızlarımız kuranla amel ederler ve tüm ülke hanımlarına örnek olurlar temennisiyle gününüz mübarek olsun diyorum. “ diyerek konuşmasını tamamlaması ardından salondan ayrıldı.
CEMİYET BAYANLAR ARASINDA DEVAM ETTİ
Konuşmaların ardından hafızlık taç giyme merasimi icra edildi. Hafız öğrencilerin okuduğu aşr-ı şerifler, söylediği ilahiler ve yaptığı dualar, hazırladıkları ve sundukları sahabelerin hayatına dair piyes gösterileri, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Düzcanlar Düğün Salonunda düzenlenen programa İlçe müftüsü Mehmet Şenokur, protokol eşleri, Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri, veli ve Akyazılı kadınlardan oluşan hanımefendiler katıldılar. Programa yoğun ilgi gösterildi binin üzerinde katılım olunca salonda çok sayıda kişi programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Program hafız öğrencilere ve hocalarına hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.