10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?

27-05-2020 13:53:06 - AKYAZI
20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?

20 yaş altı vatandaşlar, 0 - 14 yaş ve 15 - 20 yaş grubu olarak 2 farklı günde sokağa çıkabiliyor.

Özgür Adımlar
Pazar günü 65 yaş üstü vatandaşlar bir kez daha dışarı çıkarak yürüyüş yaptı. 20 yaş altı ise 2 grup halinde ve 2 farklı günde sokağa çıkabilecek. Dün 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının son günüydü.
 
Sosyal medya 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için de sokağa çıkma yasağının sona ereceği iddialarıyla hareketlenirken, açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.
 
Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması devam eden gençlere yönelik paylaşımda bulundu.
 
Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
 
"Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. Çok sevgiler."
 
20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?
 
Mayıs ayı boyunca sokağa çıkma yasağının uygulanmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeleri genel olarak mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayarak yapıyoruz" dedi. Ancak sokağa çıkma yasağının ne zaman tamamen sona ereceğiyle ilgili bir ifade kullanmadı.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)