Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Yılın son yorumu sizlerle…

2011-12-30 00:00:00
2388 OKUNMA

Halil AKAN

Yılın son yorumu sizlerle…
 
 
 
Evet, sevgili dostlar bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. İlk günden bugüne sizlere bu köşeden yatırımlarınızda karar verirken yardımcı olmak amacıyla görüşlerimizi aktarmaya çalıştık. Her kim kâğıt üzerin de önerilerimizi uyguladı ise kazandığını en azından kaybetmediğini rahatlıkça görecektir. Asıl amacımız sizlere karar vermenizde yardımcı olmak yoksa bu piyasalara girin iş yapın demek değil bunun altını çizmek istiyorum. Çünkü finansal piyasalarda işlem yapmak çok tehlikeli herkes bildiği işi yapacak ki huzurla yaşayabilsin. Şimdi size şuanı yorumlayarak sonunda da kendi görüşümü aktararak yazıma son vermek istiyorum. Hakkı geçenler haklarını helal etsinler. Ne kadar da son yazı desem de soru, görüş ve önerilerinizi gerek www.akankuyumcu.com sitemizi ziyaret ederek, gerek mail adresime yazarak gerek de iş yerimize uğrayarak bize aktarırsanız bizde sizlerle düşüncelerimizi paylaşabiliriz.


 
Şimdi öncelikle dövize değinmek isterim. Parite destek seviyelerini kıramadı ve 1.2960 da kaldı yıl sonu birçok ülke tatilde olduğundan sakin bir seyir hâkim. Kurlar yukarı doğru istekli. Altın ise kararsız ama yatırımcısına endişe veren hareketler çizmekte şuan itibari ile 1521 i on bazında kıramadı tl bazında da 94600 ü aşağı kıramadı peki bundan sonrası için benim beklentim ne sorusuna gelince. Buna geçmeden önce size önemli seviyeler aktaracağım bunları bir kenara not edin lütfen. Örneğin dolar/tl kuru : 1.92 ler yukarı geçer se çıkış devam edecek diye biliriz ki onunda şartı euro’nun düşmesine bağlı olarak parite düşerse. Benim kanaatim doların yeniden düşüşe geçeceği yönde önümüzdeki yıl yeniden 1.74 lerde görebileceğimizi düşünmekteyim. Euro ise 2.487 yi geçemiyor eğer geçerse 2.520-2.596 ya kadar uzanan çıkış serüveni var ama ben bunu da olası görmüyorum. Euro da tl bazında önümüzdeki günlerde düşüşe geçecektir diye tahmin etmekteyim.


 
Parite de ise önemli seviyeler aşağıda .1.2780 burası kırılırsa 1.24 oda geçilirse 1.20 olur mu derseniz ben daha ziyade çıkar diye tahmin ediyorum ama size bu seviyeleri yazıyorum ki şimdi ne olur demeyin seviyelere göre hareketini sizde yorumlayabilesiniz diye yazıyorum. Çıkıyor demek için önce 1.3090 hatta 1.3120 yi geçmesi gerekir. Burayı geçerse 1.3190- 1.3240-1.34-1.36-1.3980 gibi takip eden yükselişler yaşanabilir.


 
Altına gelince 1520 sağlam çıktı bu seviye aşağı geçilemedi. Bunda düşüş devam ediyor demek için 1.500 aşşağı kırılmalı 1.450, sonrasında 1400-1300 dolarlar olası tl bazında 94600 tl kırılırsa 87000 hatta 78 000 ler bile olabilir.


 
Kısaca özetlemek gerekirse, parite 1.29’u aşağı kırmaz ise yön yukarı( benim beklentimde yukarı), kurlarda düşüş, altında bir miktar yükseliş bekliyorum özelliklede altındaki çıkışı tl bazında değil ons yani dolar bazında olası görüyorum. Şimdilik yazacaklarım bu kadar seviyeleri bir kenara not edin sorunuz olursa da bize ulaşmanız yeterli. Sağlıklı kalın mutlu yaşayın.


 
 U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden