Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

YENi SiSTEM YENi DöNEM VE BEKLENTiLER

2018-07-06 11:42:03
2732 OKUNMA

Halil AKAN

Bir kritik seçimi daha geride bıraktık, Allah cc sonuçları milletim ve İslam âlemi hakkında hayırlara vesile eylesin. Sizlerle yeni sistemi değil, seçilen hükümetten, seçilen milletin temsilcisi denilen, milletvekillerinden çözümü beklenen sorunları ve çözüm seçeneklerini paylaşmaya çalışacağım. Evet, seçim bitti, şimdi heyecanla beklenen konu, kabinenin hangi isimlerden oluşacağı. Çünkü ülkenin yönetim şeklinden ziyade, yöneticilerin zihniyeti, kabiliyetidir asıl önemli olan. Gaye halka hizmet olursa en kötü sistem bile sizi başarıya ulaştırmaya yetecektir. Çünkü sistem bir robot tarafından işletilmeyecek, neticede onu tatbik edecek olanda insanlardır.

Şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki, sanki seçilmişler bir daha seçilemezsem korkusu ile daha çok çalışmak yerine geleceğini maddi olarak güvence altına alacak icraatlar peşine koşmaktalar. Oysa siz, size verilen görev süresini en iyi hizmet gayesi ile geçirmiş olsanız, seçim zamanı konuşma yapmanıza da gerek kalmayacaktır. Çünkü yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı olacaktır. Bir başka ifade ile de, “aynası işidir kişinin lafa bakılmaz “ sözü sizin referansınız olacaktır.

Bu işin temel anahtarının eğitimden geçtiğini düşünüyor ve inanıyorum. Bu konuya ilerde daha detaylı değineceğim. Gelelim asıl meselemize, seçilmiş hükümetti bekleyen, milletimizin biran önce, bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözümlenmeli diye beklediği meselelerin kendimce neler olduğuna. Uzun zamandır gözlemlerimle tespitlerimi burada sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Olmazsa olmaz ilk acil çözüm bekleyen meseleyi “A D A L E T” olarak görüyorum.

2-Eğitim, 3-Sağlık, 4-Üretim, 5-Ekonomi… Bu başlıklar altında belirttiğimiz konuları, gerekçeleri ve çözüm önerileri ile sizlerle detaylı bir şekilde paylaşmaya çalışacağım. Neden ilk adalet, kısaca ona değinerek yazımı burada sonlandırmak istiyorum. Biz diğer dünya ülkelerinden çok farklıyız. Bu farkımız hem ırk, hem kültür, hem coğrafi konum, hem din, hem dil, hem de duygu ve düşünce bazında bana göre üstün ve ayrıcalık gerektiren farkındalıklarımız mevcuttur. Eksik olan ise üzerine serpilmiş toprağın kaldırılmasını bekliyor olmasıdır. Biz, emin ülke olmak zorundayız.

Ülkemize gelen turist ve/veya burada yaşayan yerli yabancı herkesin korkmadan yaşayabilmesi gerekmektedir. Çünkü biz Ümmeti Muhammetiz. Biz yavrularını doyurmakta olan bir hayvanın rahatsız edilmemesi için ordusuna yön değiştirten bir peygamberin ümmetiyiz. İnsan veya hayvan canına kıymak, ona eziyet etmek bize uyan bir davranış değildir. Ama bugün Müslüman kimliği ile övünen bu ülkede, cinsel çocuk istismarı, çocuk kaçırılmaları, hayvanlara vahşice eziyet etmeler, adam öldürmeler, kadına şiddet, hırsızlık, gasp, darp olaylarının sıradanlaştığı bir ülke olduk.

Haberler artık sadece bu tür olayları verir oldu. Milletin seçtiği vekiller, siz bu ülkede yaşamıyor musunuz? Bu sorunları sizler duymuyor musunuz? Millet sizi neden seçti, meclis neden var? Eğer adil ve adaleti sağlam bir ülke olmuş olsaydık, bu suçu pervasızca işleyenler cesaret edemezlerdi, edenlerde hak ettikleri en ağır şekilde cezalandırılarak mağdurların vicdanları kısmen de olsa rahat edecekti. Bir olay karşısında mağdur kişinin mağduriyetini giderecek bir adalet var mı? Adalet bu yüzden çok önemli. Her şeyi biz Avrupadan olduğu gibi alarak kendi ülkemizde tatbik edemeyiz.

Her ülke kendi kültürüne göre kanunlar düzenler. İnşallah yeni dönemde bu adalet sorunları kökten çözüme kavuşurda dürüst sade vatandaş da rahat huzur içerisinde yaşar. Bir sonraki yazımda sorun olarak gördüğüm meseleleri tek tek ele alacağım. Dua ile sonlandıralım yazımızı, “Allah’ım islam’a ve Müslümanlara yardım et, vatanıma, dinime, ülkeme, mazluma ve masuma yardım etmek, hizmet etmek isteyenlere nusretinle yardım et; hile, tuzak kurana fırsat verme. Âmin. Kalın sağlıcakla…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran