Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Yeni belediye başkanımıza...

2014-05-15 00:00:00
4050 OKUNMA

Halil AKAN

Öncelikle kendisine ve hizmet dönemi boyunca birlikte çalışacağı ekibine başarılar diliyorum. Allah, hakka hizmet edenlerden eylesin. Bundan sonra Akyazı’mız eğer kıyaslanacaksa, örnek gösterilecek şekilde kıyaslansın, geri kalmış olarak değil. Yapılmak istendiğinde yapılacak o kadar çoook şey var ki, yeter ki istek olsun. Yapılmak istensin.

Akyazı haberde yazıyor olmamız hasebi ile işyerimizi ziyaret eden ya da yolda karşılaştığımızda vatandaşlarımız Akyazı ile ilgili sorunları da neden yazmadığımızı sordular. Biz de yeni kadro göreve başlasın, yazarız inşah dedik ve kısmet bugüne imiş. Bu sayede hem halkımızın hem de kendi gördüğümüz eksikleri belediyemize iletmiş olmak ve sizlere de yorum kısmında bizlerin unuttuklarını yazmasına imkân sunmak istedik. Şimdi bunları aktaralım:

Daha önce yol kenarına araç park etmek yasakken, iş gelir olunca mubah oldu. Bu yetmezmiş gibi birde ortadan plastik dubalar ile yol ikiye ayrıldı. Bankalar caddesi ve belediye binası karşısı araç parkı sonrası trafiği zora soktu, istenmeyen kazalara sebebiyet vermeye başladı. Bu soruna alternatif çözümler üretilmesini halkımız ivedilikle istiyor. Tabi bunun altında yatan asıl mesele oto park sorunu. Bu sorun sosyal amaçlı bir proje olarak düşünülerek çözüm üretilmeli. Bunun adı, yap işlet devret olabilir ya da başka bir şey. Asıl gaye para kazanmak olmamalı, park sorununu acil çözülmeli. Aslında merkeze yakın yerlerde birkaç boş arazi var halka hizmet amaçlı olduğu mal sahiplerine anlatılırsa buraları belediye alabilir ve oto parka dönüştürebilir.

Bir diğer mesele ise, halkın rahat gidebileceği, sıkıntısını, stresini, yorgunluğunu atabileceği bir mesire alanın ilçemizde olmayışı. Sanırım bu konuda büyük şehir belediyesinin de bir önerisi, çalışması var. Bu anların birçok örneğini İzmit SEKA park vb. büyük şehir belediyelerinde görebilmekteyiz.

Önemli bir şikâyet konusu da kiler mağazası ile AKP ilçe teşkilat binasının olduğu alan. Burası oldukça çetin bir yol, dar bir alan, bu yetmezmiş gibi buraya alelade araç park edilmesi trafik açısından o bölgede yaşayan insanları sıkıntıya düşürmektedir. Bizlerin, özelliklede ilçe teşkilatının vatandaşa iyi örnek olması gerekirken, düşünmeden araçlarını daha uzağa park etmek istemeyerek vatandaşı daraltacak şekilde araçlarını park edip gitmelerini açıkçası doğru bulmuyorum. 

Çarşı içerisine motorlu araç girmesine yönelik alınan tedbirler yetersiz kalmıştır. Bu alanda aileler çocukları ile dolaşıp alış veriş yaparken, çocuklar için büyük tehlike arz etmektedir dikkatsiz motosiklet vb kullanımı. Allah göstermesin bir kaza olması durumunda kimse bunun açıklamasını yapamaz, özür bahane kabul edilemez. Ciddi tedbirler alınması için illa bir can mı yanması gerekir. Çarşı merkeze girişe bisiklet, motosiklet parkı yapılırsa bu araçları kullanarak gelenler rahatlıkla buraya, kendilerine yakın yerlere park ederek işlerini görüp evlerine tekrar gidebilirler.  Her şey ceza ile çözülemez, ceza öncesi alternatif sunulmalı, uyarılar yapılmalı hala ısrar edilirse ceza kesilmeli, bu cezalarda basit olmamalı ki caydırıcılığı yüksek olsun.

Başka önemli bir mesele de:  İlçemizde uyuşturucu özellikli hap vb maddelerin kullanımının yaygınlaşması, hatta ilköğretim okullarına bile sızmış olması. Bu konu oldukça ciddi. Gençler bizim geleceğimiz, onlara devletimiz sahip çıkmaz ise başkaları sahip çıkmaya kalkar ve yarın huzursuzluk hortlar. Gençlerimize el uzatalım onların kötü emelleri olanların eline düşmelerine fırsat vermeyelim. Emniyeti ile belediyesi ile bu işe ciddi olarak eğilelim.

Basından takip ettiğim kadarı ile belediyemizin Gençlik merkezi kurma fikri var. bu fikirde güzel ancak daha da önemlisi gençlerin eğitimi ve mesleki yeterlilik kazandırılması öncelikli şarttır. Birçok belediye kendi bünyesinde mesleki eğitim kursları vererek gençleri iş ortamına hazırlamakta. Bilgisayarlı muhasebe, diksiyon, web tasarımı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar programcılığı, satış teknikleri vb saymakla bitmeyecek kadar çok sayıda mesleki konular var. Bu kurslara katılarak hem eğitim hem diplomasını alan gençlerimiz torpile gerek kalmadan kendilerine özgüven sağlamış olacak ve iş bulmaları kolaylaşacak bu sayede kötü yolla düşmeleri de engellenmiş olacaktır.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklara kapılmaması için ahlaki eğitim, din eğitimi, karakter eğitimi, sohbet vb eşliğinde etkinliklerin yapılacağı bir merkeze ihtiyaç var. Öyle bir yer olmalı ki spor bile yapabilmeliler. Bu sayede gençlerimiz kendilerini toplumdan soyutlamamış olacaklar ve huzurlu bir ilçe için önemli bir adım atılmış olacaktır.

Bir diğer mesele, merkez taksi durağının olduğu yer aynı zamanda camii çıkışı olduğu için yaya trafiği açısından sıkıntılı. Hız kurarına uyulmadığı için bu bölge için bir tedbir alınması uygun olacaktır. Son olarak da çarşı içerisinin temizliği, En azından haftada da bir kez de olsa çarşı içerisi yıkanırsa temiz ve nezih bir alan olur.

Yazımın en başında da belirttiğim gibi yeni başkanımıza, ekibine çalışma hayatında başarılar diliyorum. Umuyor ve inanıyorum ki geçmiş geçmişi ile geride kalmıştır. Artık gün geleceğe bakma günüdür. İnşah Sakarya’nın en büyük ilçesi olma özelliğimizi fark alanlarda da öne çıkarırız. Burada amacımız eleştirmek kötülemek değil. Gayemiz Akyazı’mıza hizmet konusunda bizler neler yapabiliriz sizlerde bizim unuttuğumuz konular olursa yorum kısmından ekleme yaparsanız güzel olur. Aslında keşke Belediye başkanımızı bir site yaptırsa ve bu site aynı haber sitlerinin altında açılan yorum kısımları şeklinde kişi iletişim bilgileri ve kısa mesajdan oluşsa. Kişiler şikâyetlerini, fikir ve önerilerini, düşüncelerini, projelerini buradan yazsa başkan ve ekibi de kayda değer bulduklarına geri dönüş yapıp ilçemize katkı sağlanmış olsa…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran