Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Hangisi yatırım için uygundur acaba…

2010-11-30 00:00:00
2463 OKUNMA

Halil AKAN

Yeniden merhaba uzunca bir aradan sonra mailleri ile olsun şahsi ziyaretleri ile olsun yazılarıma devam etmem noktasında ısrarcı olan tüm okurlarıma teşekkürler. Umarım yine yanılmaz ve sizleri yanıltmayız. Yatırımlarınıza ışık tutarak, doğru zamanda doğru yönlere yönlendirerek, kazanç elde etmenize katkı sağlarız.

En son ki yazımız olan “alsak alsak bedavaya ne alsak” başlıklı yazımda belirttiğim gibi o yazıyı okuyup döviz ( özellikle de dolar) alanlar bedavaya almış gibi kazançlı çıktılar. Peki, bundan sonra ne yapmak lazım dersek, bu sorunun yanıtı net olmamakla birlikte şöyle açıklanabilir…

Altın, altın kalmaya devam ediyor olsa da ben bu gidişin bir yerlerden tahmininde ötesinde sert bir düşüşle geriye dönüş yapacağını düşünüyorum. 50 000 tl ve üzerleri altının gram fiyatı için pek olanaksız olsa da bu seviyelerde gerçekçi değil. Faizler artmıyor diye altın sürekli yükselecek değil ya. Birileri bu emtiaya para yatırırken tayin ettiler o seviyeye kadar yükseliş devam eder. Bizler daha da yükselecek diye beklerken onlar satar karları ceplerine koyar giderler bu oyuna gelmemeye özen gösterelim. Peki, ne yapalım, nasıl tedbir alalım…

Bir kuyumcu olarak ben bu seviyelerden ne kadarda artacak dense de alış yapmayı uygun görmüyorum. Dolar bir miktar daha çıksa da yönü aşağı olacaktır. Ben max 1.56-1.60 lara kadar euro da ise 1.980-1990 lara gelebilir. Yükselişleri kar satışı olarak değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Yılsonu da yaklaşınca kurların yükselmesi de normal seneye de seçimler olacaksa siz düşüler de alın euro 2000 ni geçmedikçe satın geçerse epeyce bekleyip satalım. Biz bu satırlardan size yazmaya devam edeceğiz. Asla panik yapmayın panik kaybettirir.

Beklemeye gücü olanlar altın satabilir dolar satabilir. Parite yukarı toparlayacak gibi görünüyor amma genel kanaat 2011 de dolar lehine dönecek ve 1.12 ler bile mümkün olacaktır henüz erken amma uzun vadeli düşünenler yükselişlerde eurolarını verip dolara dönüş yapabilirler.

Soru ve görüşleriniz için: akan_751@hotmail.com

 

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Öğrencileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlanmıştı; Ferni patlamış
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)