Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Yatırımı neye yapmalı…

2010-07-28 00:00:00
2609 OKUNMA

Halil AKAN

Gerçekten yukarıdaki sorunun cevabını tam olarak tespit etmek çok zor, Bakmayın siz o ekranlarda, gazetelerde kendilerine ayrılan köşelerde yazılarını yazanlara, şunu alın şunu satın diyenlere, hemen hemen yazılanların çoğunluğu terse çıkar. Peki, atıl paramızı nasıl değerlendirmeliyiz ki karı bırakın zarar etmeyelim ya da kısa sürelerde harçlığımızı bari çıkarabilelim.

Ben borsayı, faizi tavsiye etmediğim, oradan gelen paranın geldiğinden fazlasıyla gideceğine inandığım için bunları yatırım tavsiyelerimizin içine koymuyoruz. Biz daha çok euro, dolar ve altın üçlüsü üzerine yorumlar yazmaya çalışıyoruz. Ben doların çok artacağını söyleyenlere katılmıyorum hatta ve hatta dövizin genelinde bir kalıcı yükseliş beklemiyorum. Ancak referandum yaklaştıkça kurlarda yükselme olur düşük seviyelerden alım yaparsanız yükseldiğinde satar ve kazanırsınız.

Kısaca siz siz olun bu seviyelerden dolar ya da euro satmayın hani daha düşer düşüncesi ile satmayın ihtiyacınız varsa bu ayrı tabiî ki. Aksine her düşüşte kademeli alışlar yapın şu anki seviyelerde alım için dolar uygun euro değil. Bence 1.36-1.50 aralığından dolar alınabilir, 1.87-1.94 aralığından da euro alınabilir.

Altına gelince altın zirvesini gösterdi tl de 64 000 tl, dolar ile 40 000$ ons ta en fazla göreceği seviye 1300$ amma ben 1250’yi bile yılsonuna kadar bir daha göremez diye düşünüyorum. Alım için beklemek gerekir. Ancak yatırım amaçlı sürekli bir para birikiminiz olacaksa bunu altın olarak değerlendirmenizi öneririm. Alım için altında 52-56 aralığını tl bazında, dolar bazında 34000-36000 . Alım için acele etmeyin bekleyin…

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşişin artması halk sağlığını tehdit ediyor
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran