Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

"YA SABIR" OSMAN HOCA !!!

2017-11-01 12:53:06
5097 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Bir türlü istenen performansı yakalayamayan Sakaryaspor'da eleştiri okları Osman Özdemir'in üzerine çevrildi. Sezon başı çok alternatifli bir kadro kurulmasına ramen hedeflenen istikrarı bir türlü yakalayamayan takım, yönetimin canını sıkıyor. Yeni Stadının açılma sürecinde yaşadığı o sancılı süreçleri yeni atlatan Yeşil-Siyahlı camianın bir başarı grafiği ortaya koyması gerekirken hala umut vermeyen bir futbol ortaya koyması ve puanlar kaybetmesi Osman hocanın kredisini tüketmiş durumda.
 
Biraz futbol konuşmayı yeğlersek takımın bu durumu oldukça düşündürücü. Yılların tecrübesi Osman Özdemir'in böylesine bir kadrodan verim alamamasına anlam vermek mümkün değil. Geçen yıl göreve geldikten sonraki yakalamış olduğu kadro istikrarı ile elde ettiği başarıyı bu yılda uygulamak istiyor sanırım ama bu yıl farklı bir yıl da ve ligde olduğumuzu unutuyor. Gerçi kadro kurması konusunda yönetimin ne kadar baskısı var onuda bilmiyoruz ama geçen yıl bu takımı şampiyon yapan oyuncuların kadroya bile girememesi oldukça düşündürücü. Takım iskeletini bozmadan yola devam edicez derken ortada bir iskelet kalmadı. Orta sahamız yine darmadağın. Pas yapamayan sadece uzun toplarla oyun oynayan bir takım görüntüsü var. Topu sürekli kanatlara taşımaya çalışıyoruz. Hücum hep kanatlardan kurguluyoruz. Dikine ortadan bir hücum hiç düşünülmüyor. Topu kaybettiğimizde ise rakip 2 pasla pozisyona girebiliyor. Kesici dediğimiz rakibi ısıran bir oyuncumuz yok. Akla gelen Murat Akın bunu tam anlamıyla yapamıyor. Oyun kurmada ve pas dağıtımı konusunda da üst düzey bir verim alamadık. Aynı pozisyonda oynayan Serdar daha verimliydi. Zaten orta göbek neden bozuldu onuda hala çözmüş değilim. Hocamızın bir Mahir ısrarı vardı bir kaç maçtır neyseki onu atlatmış bulunuyor. Geçen maç hocayı ipten alan Coşkun'nun Altay maçındaki performansı bize bir kez daha gösterdi ki forvetin 1. adamı o. 2 maçtır Ramazan Civelek'in performansını da çok beğendim. Çok hızlı bir oyuncu.  Fatih Özçelik 2 sanki. Bu zamana kadar nerdeydi? Gerçi bir ara Fatih bile yoktu değil mi ? Bir alternatif daha sunmam gerekirse sağda Ramazan Cilevek Solda Fatih Özçelik ortada Beykan Şimşek iki ön libero Serdar-Talha, Serdar-Ferhat, Talha-Ferhat şekilinde bir orta saha bile denenebilir. Denebilir diyorum çünkü alternatifli kadromuzu kullanmamız lazım. Tabiki oturmuş bir kadromuz olması gerekir ama varolan kadro bozulursa her şeyi denememiz gerekir. Zira geçen yılın en golcü isimlerinden defans oyuncunuz Zafer bile bu yıl bir çok maçta yedek kaldı. Peki performansı Ramazan yada Burak'dan çok çok aşağıda bir futbolcu mu tartışılır. Ben Erçağ'ın bile bu takımda sans verilmesi düşündesindeyim. Belki 11 oynamaz ama 2. yarı topu ileride tutma ve kontra ataklarda iş yapabileceğini düşünüyorum. Çünkü adam eksiltme ve pas alış verişi konusunda hakkını yiyemeyiz. 
 
Velhasıl öncelikle hakkı olana halkını vermeliyiz. Kim çalışıyor kim formayı daha çok istiyorsa o oynamalı. Futbol da bir çok taktik var. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-1-4-1 gibi oyun düzenlerine göre oynayabilecek potansileyimiz var. Bize gerekli olan kimsenin inancını kırmadan takımı en üst seviyeye çıkarabilmek. Futbolda en önemli yer orta göbektir. Kolay kolay dikiş tutmaz. Biz dikiş tutmuş göbeğimize geri dönelim. Serdar'a formasını verelim. Fatihi, Coşkunu küstürmeyelim. Sonrası yeni gelenleri monte ederiz. Hepsinin alternatifi var zaten. Ama yavaş yavaş takıma ısınmalı. Benim kanaatim futbol görüşüm bu yönde...
 
Saygılarımla... 
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran