10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Veladeti nebeviye…

2013-02-18 00:00:00
4001 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Âlemler nura gark oldu
Muhammed doğduğu gece
Mümin münafık fak oldu
Muhammed doğduğu gece.

Vahşet ve cehaletin hüküm sürdüğü, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir asırda hira nur dağından bir nur doğdu küfrün karanlığı aydınlığa döndü. Vahdet ve cehalet son buldu. Cenab-ı hakkın ifadesiyle; “ Allah’ın izni ile Allah’a bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak seni gönderdik.” Hakiki İncil’de efendimiz (s.a.v)’in geleceğine dair ayetler vardı. Bunu kuran-ı kerim bildiriyor.

Bir Yahudi bilgini efendimiz (s.a.v) dünyaya teşrif buyurdukları gece vukuu bulan bazı değişiklikler karşısında Kureyşlilere gitti: “ bu gece sizde bir çocuk dünyaya geldi mi diye sordu. Evet, dediler. Abdullah’ın bir oğlu dünyaya geldi. Onu görebilir miyim dedi ve gösterdiler. Hemen sırtını açtı ve nübüvvet mührünü görünce feveran eyledi. Eyvah! Bizden peygamberlik gitti dedi ve size müjdeler olsun bu ahir zaman peygamberidir dedi.” Yahudiler efendimiz (s.a.v) onlardan gelmediği için onu bir türlü kabullenemiyorlar biz Müslümanlar bütün peygamberleri kabul ediyoruz. Hangi kavimden gelirse gelsin bundan bir zararımız yok. Zaten bu imanın şartındandır. Onlar ahir zaman peygamberini kabul etmedikleri için kardamıdırlar.

Depremde Akyazı da bir hastane açan Fransız doktorla görüştüm. Bu güzel davranışlarından dolayı kendisine teşekkür ettim.  Sizler Lailahe illah diyorsunuz muhammedürrasullullah da deseniz biiznillah cennete girersiniz. Biz: “ İsa a.s Allah’ın resulüdür diyoruz” deyince, tamam doğru yazın gelince bende söyleyeceğim dedi ve gitti.  Mevla herkese nasip etsin. Ey müminler! Bugün kuran-ı kerim elimizde, Rasullullah (s.a.v) aramızda fakat Müslümanların çoğu yeni bir cehalete doğru gidiyor. Bunu nasıl durduracağız. Efendimiz (s.a.v) kuran-ı kerim ile cehalete son verdi. Bizde yeninde kuran-ı elimize alarak, kuranın dış kabuğunda değil içindeki ilahi hükümlere teslim olacağız. Rabbim ne diyorsa o, peygamberim ne diyorsa o diyeceğiz. İmanın gereği budur. Ne diyor kuranı kerim namaz, oruç, hac, zekât farz, faiz, içki, kumar, zina yasak. Batıl yollardan bir birinin malını yemek yasak. Yalancı şahitlik yapmak yasak. Velev ki kendi nefsiniz, anne babanız, akrabalarınız için bile olsa yasak…

Zina çok çirkin bir yoldur. Zinanın cezasını efendimiz (s.a.v) tarafından “bekar iseler yüzer sopa, evli iseler recm uygulanmıştır.(yani bir çeşit ölüm Müslümanlar için hüküm bu. Kuranı kerim peygamberimiz (s.a.v) geldi Kuranın uygulayıcısı Rasulullah (s.a.v) dir. Peygambersiz İslam ne anlaşılır nede yaşanabilir. Yani peygambersiz din olmaz. Cenabı hak kuranı kerimde; “peygamber size neyi veriyorsa onu alın sizi neden yasaklıyorsa ondan kaçın” buyuruyor. Bir başka ayette Allah’ı ve ahiret gününü isteyenler için ve cenabı hakkı çok çok zikir edenler için Resülullah (s.a.v) de sizin için güzel örnekler vardır buyuruyor hem de yemin ederek.
Fesubhanellah kurana göre İslam diyenler kuranı kerim size mi geldi? Ahzab suresi ayet:59
Ey peygamber s.a.v.hanımlarına ve kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle: “Kendilerine baştan aşağıya örten elbiselerden giysinler” buyuruyor. Ey müminler bugün kot pantolon veya dar bir pantolon pijamaya benzeyen bütün uzuvları meydana çıkarıyor, böyle bir örtü İslami kuran’i olabilir mi? Böyleleri resulullah (s.a.v) mi örnek alabilmiş olabilirler mi? Efendimiz (s.a.v) kıyamet gününde birçokları havzı kevserinden kovulacaktır. Ben diyeceğim bunlar benim ümmetimdendir. Niçin kovuluyorlar. Bana denecek ki ya Muhammed (s.a.v) bunlar senden sonra senin yolundan senin şeriatından ayrıldılar onun için kovuluyorlar ey anneler ey babalar evlatlarımıza karşı İslami görevlerimizi yapmazsak kıyamette ne sopalar yiyeceğiz ne sopalar. Trabzon da 85 yaşında bir avukat ismi Ali Kemal Yılmaz. Bürosunun kapısına bir levha astı. Levhada: “eteksiz bacakları ile kalçaları sıkıştıran dar giyen kadınlar içeri giremez, günahtır, haya ve edebe aykırıdır” yazdı. Hele şükür böyle bir hukukçu gördüm. Onu alkışladım yani dua ettim. İnşah ziyaretine gideceğim. 7 Şubat yeni akit 2.sayfa selam hudaya ve resülüllah a tabi olanlara.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup