İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

UZAKTA DEĞİL, AKYAZI’DA

2022-06-13 15:16:55
4272 OKUNMA

Mine YILDIRIM

2021 yılında Türkiye’nin en büyük 500 kuruluşu arasına Sakarya’dan 8, Akyazı’dan ise 3 şirket yer aldı. Akyazı adına mutluluk verici bir durum. Peki işletmelerin beyaz yaka personellerinin kaç tanesi Akyazılı ?
 
Ben size aktarayım çok ama çok azınlık kısmı Akyazı’dan hatta Sakarya’dan. Genel Müdüründen mavi yaka kısmına kadar çoğu komşu illerden, Akyazılı olanlarında bir çoğu da liyakatsizlik ile seçilmiş personellerdir. Tabi hakkı ile işinde başarılı takdire şayan kişiler de var, onlar için söz meclisten dışarı.
 
Size bire bir gözlerimle şahit olduğum bir konuyu aktarmak istiyorum. Geçmiş yıllarda Kocaeli’nden Akyazı da kurumsal bir fabrika da çalışan Endüstri Mühendisi istifa ettiği gün kocaeli’ne dönerken “Medeniyete yolculuk” yazısı paylaştı. Bu cümle üzerine yapılacak çok fazla yorum var ama yapılsa ne fayda.. Çünkü o giden mühendisin yerine de yine Kocaeli’nden bir mühendis alındı. İnsan Kaynakları Müdürü’nün Kocaeli’nde yaşıyor olmasından mı kaynaklıydı bu durum yoksa bir kurbağa teoremi miydi ?
 
Bir şirketin en önemli birimidir, İnsan Kaynakları !
* Şirketin dengesini, insanların düzenini, iş akışlarının ilerlemesini, insanların saygı çerçevesi içinde üretmesini, kendini ve potansiyelini keşfetmesini, zayıf yönlerini güçlendirmesini, kariyer ve yetenek hedeflerini belirlemesini, haksızlık etmeden ve haksızlığa uğramadan birlikte hareket etmesini, işinin hakkını vermesini ve hakkını verdiği işin karşılığını talep etmesini sağlar. 
* Çalışanları patrona kurban eder gibi dalkavukça tutumlar sergilemez.
* Ne işverenin kimsenin hakkına girmesini ne de çalışanın işverenin hakkına girmesine fırsat verir.
* Adil ve tarafsız olmak mesleğinin en temel şartıdır.
* Adama göre iş değil, işe göre adam seçer. Kime ne yutturursam fırsatçılığı değil kim ne kadar hak ediyor politikası ile maaşı ve hakları belirler.
* Sistem kurmak için mücadele eder. Dalkavukluk yapmaz, yapana fırsat vermez.
* Asla tek yönlü dikkate almaz eleştirileri!
* Ne işverenin ne de çalışanın motivasyonunu düşürecek hiçbir olumsuz duruma fırsat vermez.
* Hem işverenin hem de çalışanın hakkını korur!!!
* Patron sever kimliklerin yaptığı kaypaklıktan başka bir şey değildir. Zira gerçekten kendinden ve bireysel çıkarlarından başka kimseyi sevmeyen bu zihniyet gerçekten patron sever olsa onun ne itibarına ne de ikbaline zarar verecek başta dalkavukluk da olmak üzere sistemsizliğe savaş açar, yeri gelince patronu bile patronun kendisinden, egosundan korur.
 
Velhasıl insan kaynakları patronun iki dudağı arasına insanların kaderini koyacak hiçbir tavrı desteklemez!
Ama bunu İnsan Kaynakları yapar.
İnsan kaypakları değil !..
 
Günün Sözü;
Çalışanların motivasyonu ve ihtiyaçlarından çok, patronun egosu ve çıkarlarını önemseyen birimlere İnsan Kaynakları değil “İnsan Kaypakları” denir.
 
Herkesin yüreği gibi bir hafta, kimilerine idrak kimilerine de ıslah diliyorum.
 
Mine YILDIRIM
mineyildirim@akyazihaber.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks