10 K Grup
Ellidört Park

ÜLKEMİZDE İHANETİN BOYUTUNU GENİŞLETENLER

2017-08-08 16:25:30
1542 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Ülkemizde İslam Dini,şimdiye kadar doğru anlatılmadı.Ya da anlatılmasına izin verilmedi.Din anlayışındaki sapkınlık ve yozlaşma, toplumumuzun tamamını kuşatmıştır.

Devlet, bu dine şimdiye kadar sahip çıkmalıydı.Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılması adına; devlet kademelerinin en üst seviyesinden en alt kademelerine kadar,bu güzel dinimiz hep ötelenmiştir.Bir çocuk oyuncağı gibi fırlatılıp atılmıştır.

İlkokul üçüncü sınıfa kadar din dersinin yasak olduğu,dört ve beşinci sınıflarda ise soyut ve göstermelik müfredatla işin kandırmaca boyutunu yaşadık. 

Ben bir eğitimci olarak,25 yıllık meslek hayatımda bu durumu hiç içime sindiremedim.Dolayısıyla, devlete adeta meydan okuyarak,meslek hayatımda din derslerine birinci sınıftan itibaren ciddiyetle ağırlık verdim.

Bunun bedelini de çok ağır ödedim.20 soruşturma,14 gün gözaltı,uyarı,kınama,maaş kesimi ve en son da,Çaykara’nın 2000 rakımlı bir dağ köyüne sürgün hayatı.Mezun ettiğim öğrencilerim,bu ifadelerimi teyit edeceklerinden eminim.

Milletimiz boş değil.Bu millet dünyada İslamiyet’i en iyi yaşayan ve yaşamaya meyilli bir millettir.15 Temmuz’da inkişaf eden milli bir şuur,bunun en belirgin ispatıdır.Yeter ki,idarecilerimiz milli ve yerli olsun.

Bütün bunları neden yazıyorum?Şunun için:Dinimizin mutlaka doğru anlatılması ve anlaşılması mecburiyeti vardır.Bunu da bizatihi devletimiz yapacak.Diyanetiyle,okullarıyla,televizyon dizileriyle ve aklınıza gelebilecek tüm eğitim birim ve imkanlarıyla yapmak zorunda.

Ayrıca serbest bir alan açacak.O da medreselerin önünü sonuna kadar açmakla olur.Bu medreselerde çok büyük ve donanımlı ilim adamı niteliğindeki hocalarımız faaliyet gösterecek.Bu ülkede medrese eğitimi şarttır.Merdiven altı niteliğinde değil elbette.Tamamen diyanetin kontrolünde ve hesap veren statüde olmaları şartıyla.

SONUÇ:Bakınız o zaman ,dini boşluklardan yararlanabilecek FETÖ gibi sahte dini ihanet şebekesi akımlar türeyebilecek mi?Gereksiz ve sahte hadislerle,insanın midesini bulandıran sohbetler dinleyebilecek miyiz.Tefrika,bozgunculuk,her kafadan bir ses ve nihayetinde dine karşı bir soğukluk olacak mi ?

Asla….Dolayısıyla bilinçsiz Müslüman olmayacak.Bilinçsiz Müslüman çoğaldıkça topluma yük,zenginleştikçe sülük olur.Aslında bilinçsiz Müslüman,dindar olmayanların da problemi olması gerekir.Çünkü bilinçsiz Müslüman,toplumun her kesimi için potansiyel bir tehlikedir.Bilinçsiz Müslüman'ın şahsi hayatı ve kararı olamaz.Meclisi bombalayan FETÖ  ihanet şebekesi şerefsizleri,toplumun her kesimini bu nedenle hedef almadı mi?

Dine mesafeli,dindara daha da mesafeli duran bir devlet anlayışı ve buna bağlı yapılan zulümleri unutmadık ve unutmayacağız.Allah bu millete bir daha o sıkıntılı günleri göstermesin.Amin.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kurulan ve kapanan şirket sayıları açıklandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)