ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

ÜÇ AYLAR VE FAZİLETLERİ

2016-03-28 00:00:00
1506 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

8 Nisan 2016 Cuma günü Recep ayının başlangıcıdır. Efendimiz (sahu aleyhi vesellem) Recep ayı Allah’u Teâla’nın ayıdır, Şaban ayı benim ayım, Ramazan-ı şerif ayı ümmetimin ayıdır buyurmuşlardır. Bu mübarek ayın ve üç ayların memleketimize, İslam Âlemine ve bütün insanlığa mutluluk, huzur, barış, vahşice akıtılan insan kanının dinmesine vesile olmasını Yüce Yaratandan niyaz ediyorum.
Şairin dediği gibi;
İlahi, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı,
Yoksa bu bi çarelerin mahşerde mi felahı.
Perşembeyi Cumaya bağlayan gece de Regaip gecesidir. Regaip; kendisine rağbet edilen, bol ihsanlar, yüksek bağışlar, çok lütuflar, sayısız nimetler anlamına gelen bir gecedir. Yüce Rabbimiz bizleri affetmek için böyle müstesna gün ve geceler tayin etmiştir. Bir sebeple bizleri affetmek istiyor. O’ nun rahmeti, gazabını geçmiştir. Yeter ki insan O’na yönelsin, O’nun kapısını çalsın. O’nun kapısını çalmaya devam edersek bir gün o kapı açılır, O’nun kapısını çalmazsak o kapı bize açılmaz.
Peygamberimiz (sahu aleyhi vesellem) Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyuruyor;
“Receb-i Şerifin ilk Cuma gecesinden gafil olmayın, çünkü o meleklerin kendisine Regaip ismini verdiği bir gecedir. O gecede melekler Cenab-ı Haktan Receb-i Şerife hürmet eden Perşembeyi oruçla geçirenleri af eyle diye dua ederler.”
Kur’an-ı Kerimde Rabbimiz; Arşı yüklenen melekler, iman edenler için ve tövbe edenler için af isterler buyuruyor. Biz de kendimiz için af isteyelim.
Peygamberimiz (sahu aleyhi vesellem) günde yüz defa istiğfar ettiğini buyuruyor. Bu bizim tövbeye devam etmemize işarettir. Bu mübarek gecelerde, üç aylarda uyanamayanlar başka ne zaman uyanacaklardır?
Yine Efendimiz (sahu aleyhi vesellem) insanlar uykudadır, ölünce uyanacaklardır” buyuruyor. Bu duruma düşmekten Rabbimize sığınırız.
Nisa suresinde Yüce Rabbimiz; Cehaletinden ötürü günah işleyip hemen peşinden tövbe edenlerin tövbesini kabul eder, can boğaza gelince yapılan tövbe, tövbe değildir, kabul olunmaz” buyuruyor.
Allah katında mübarek ve duaların kabul olunduğu geceler vardır.
Recep Ayının ilk gecesi yani Regaip gecesi, Şaban ayının yarısında ki gece yani Berat gecesi, Cuma Gecesi, Ramazan Bayramı gecesi, Kadir Gecesi ve Kurban bayramı gecesi.
Bazı günahlar ise affa girmiyor. Başta Ana-Baba hakkı, Namaz ibadetini kasten terk etmek, haram işlere devam etmek, başkalarının hak ve hukukuna tecavüz etmek. Bu hususlara çok hassasiyet göstermemiz gerekir. Bu gibi yanlışlara düşmekten Allah’u Teâlâ’ya sığınırız. Regaip gecesinde on iki rekât nafile namaz kılabilsek çok iyi olur. Kaza namazları kılalım, çok tövbe yapalım, hatasız kul yoktur. Anamız, babamız, evlatlarımız ve Ümmet-i Muhammed için dua edelim. Akıtılan insan kanının, akan gözyaşlarının dinmesi için, şehitlerimiz için, gazilerimiz için çok dua edelim. Geride kalan aile fertlerine Cenab-ı Haktan sabrı cemil, ecru ceziller niyaz ederim. Halen görevdeki güvenlik güçlerimize, komutanlarımıza, askerlerimize, polislerimize çok dua edelim. Cenab-ı Hak bu kardeşlerimizi kökü ermeniye dayanan teröristlerin şerlerinden muhafaza buyursun. (Amin)
Peygamber Efendimize (sahu aleyhi vesellem) çokça salavat-ı şerife getirelim, Kuran-ı Kerim okuyup yüce manasına bakalım. Allah’u Teala ile konuşalım.
Cenab-ı Hak Nice üç aylara kavuşmamızı, feyiz ve bereketinden bol bol istifade etmemizi bizlere nasip buyursun. Amin…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup