ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

SOSYAL MEDYA PENCERESİNDEN NAMAZ

2019-07-06 12:31:16
2751 OKUNMA

MURAT AYDOĞDU

*Bilerek kılmadığın namaza ‘‘KAZA’’ deme.   Unutma!   Arabanın önüne atlayana, KAZA ETTİ değil, ‘‘İNTİHAR ETTİ’’ derler.
 
*Adamın biri otobüste yolculuk yaparken, namaz vakti geçmek üzeredir. Şoförden müsait bir yerde namaz için mola vermesini rica eder. Şoför: ‘‘Sonra kaza edersin’’ der. Adam şöyle der: Ben kaza etmeden önce, sen kaza edersen……????
 
*Müslüman gencin, kışın soğuk suyla abdest alırken, nefsiyle verdiği savaşın adıdır ‘‘SOĞUK SAVAŞ’’
*Sabahın körü ile Sabahın NURU arasında 4 rekatlik ince bir çizgi vardır.
 
*Gece saat: 02-00’de Telefon çalsa, deriz ki; ‘‘Önemli bir şey olmasa, bu saatte kimse aramaz.’’ Minareden saat: 04-25’te sabah ezanı okunurken ‘‘ Çok önemli olmasa, bu saatte Müezzin kimseyi rahatsız etmez’’ diyebiliyor muyuz?
 
*Gencin birisi şöyle demiş; Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce; ‘‘ Benim için de dua et ‘’ dedim. Babam bana bir baktı ve şöyle dedi : ‘‘ Kendisi nerede derse, ne diyeyim?’’
 
*Zamansız  gelen ölümden değil,  Namazsız  gelen ölümden korkmalıyız!!!
 
*Huzura çıkmadan huzura varılmaz.   *Bu soru kabirde kesin çıkar; ‘‘ Namazını kıldın mı?’’
 
*Allah, Profilinize değil zaman tünelinize bakar. (Allah suretlerinize ve mallarınıza bakmaz. Lakin, kalplerinize ve amellerinize bakar) Hadis-i Şerif
 
*İnsan, Kıyama durunca ELİF ( ا),  Rukuya eğilince DAL, (د )      Secdeye varınca MİM (م ) harfi gibi şekil alır. Bu harfler yan yana gelince ADEM (اَدَمَ ) olur. Namazını kılan da böylece ADAM olur.
 
*Namaz;   Camiden çıkınca,   Hac;   Mekke’den dönünce,    Ramazan;   Oruç bitince başlar!!!
 
*Ezanları duyduğun halde, namaz kılmayan bir gönül taşıyorsan, yüreğine bir SALA oku.
 
*Her şeye vaktimiz var da, vakti verene mi vaktimiz yok?
 
*Seni   namaza götürmeyen iman, Cennete nasıl götürecek?
 
*Namazın zor geldiği bedene, günah kolay gelir.
 
*Güçlü ve kuvvetli olduğunu düşünüyorsan, Sabah Namazı vaktinde, üstündeki yorganı kaldırmayı dene!!!
 
*SABAH NAMAZINI KILMAK ;   Uykuyu  en tatlı yerinden bölüp,  Allah’ın aldığı yoklamada,  ‘‘BURADAYIM’’ demek manasına gelir. 
 
*Sosyal medyada biri bir şey yapıyor ve bunun ‘‘BEĞEN’’ ilmesini istiyor. Öyle yapacağına iki rekat namaz kıl da ALLAH BEĞENSİN.
 
* Camiye gelmeyi terk ederek,   Sakın geç kalma!!!!   Genç gel!!!
 
*Bir düğünden davetiye gelince ‘‘Gitmesek ayıp olur’’ diyorsun da, Rabbin günde beş defa çağırıyor ama gitmiyorsun. Ayıp olmuyor mu?!!!!
 
*Mekanın cennet olsun istiyorsan, takıldığın mekanlara dikkat edeceksin!!!
 
*İnsan için en büyük gurbet; Allah’a uzak kalmasıdır!!!
 
*Camide ayakkabılarınızın kaybolması küçük musibettir. Asıl büyük musibet; ayakkabılarınızın camide hiç görülmemesidir!!!
 
*Tam ‘‘Kimsem yok’’ derken ezan okundu. Çok utandım!!!
 
*Secde edebileceğin bir yer varsa, ağlayacak bir omuz aramana gerek yok!!!
 
*Kaçan bir gol kadar üzüldük mü? Kaçan bir namaza!!!
 
*Sıcaklar bastırdı… Serinlemek için kola alma… Abdest al… Namaz kıl… İki dünyada da serin kal!!!
 
*Yastığının altına koyduğu telefonun titremesiyle sabah namazına kalkıyor işitme engelli kardeşimiz… Asıl engelli olan; Ezanı işittiği halde, namaza kalkmayan kişidir!!!
 
*Senaryosunda namaz olmayan bir hayat filmi, mutlu sonla bitmez!!! 
 
NAMAZA HİÇ BU AÇIDAN BAKTINIZ MI ?
Namaz kılmayan biri aslında “Ben Allah’ı sevmiyorum” diyor. İşte kanıtı….Şimdi siz, sevdiğiniz ve sizi sevdiğini söyleyen bir arkadaşınızı düğününüze davet ettiniz diyelim. O da gelmedi. Kardeşinizin düğününe davet ettiniz. Ona da gelmedi. Sonrasında çay içmeye davet ettiniz ona da gelmiyorum dedi. Sonra pikniğe vb. yerlere davet ettiniz ve her defasında gelmeyeceğini söyledi. Bu şekilde daha ne kadar devam edebilirsiniz? Diyelim çok sabırlısınız ve 30 kere davet ettiniz ve her defasında gelmedi.
 
Şimdi siz bu adama gitseniz ve deseniz ki: “Seninle kaç zamandır arkadaşız, kaç defa davet ettim eğer gelseydin, seni o kadar güzel ağırlayacaktım ki, gitmek bile istemeyecektin. Sana o kadar hediyeler, sürprizler hazırlamıştım ki, seni çok bekledim. İnsan bir kez olsun gelmez mi? Bir kerecik bile hatırım yok muymuş? Bence sen beni hiç sevmemişsin.” deseniz. O da: “Olur mu öyle şey? Elbette seviyorum.” dese, bunun üzerine siz ne derdiniz?  “Hadi oradan, sevseydin bir kez olsun gelirdin. Hadi bir defa işin çıktı gelemedin. İki, üç anladım da 30 defa çağırdım, bunun nasıl mazereti olabilir!” derdiniz değil mi?
 
İşte aynı bunun gibi ortalama 70 senelik ömrümüzde 13 yaşından itibaren hesap edersek eğer 104.025 defa Allah günde beş kez bizi çağırıyor.  “Kulum haydi namaza”     -Gelmiyorum Allah’ım  
“Kulum haydi sabah namazı vakti”   -Gelmiyorum Allah’ım.   “Öğle namazı vakti”  -Gelmiyorum Allah’ım
"İkindi namazı vakti" -Gelmiyorum Allah’ım   "Akşam namazı vakti" -Gelmiyorum Allah’ım
"Yatsı namazı vakti" -Gelmiyorum Allah’ım   -‘‘Gelmiyorum, gelmiyorum’’ diyoruz lisan-ı hal ile…. 
 
Eğer biz, Allah'ı gerçekten sevseydik, bir kez olsun davetine icabet etmez miydik? Şimdi anlıyoruz değil mi? Neden sorguda ilk namazın hesabını vereceğimizi? Allah günde beş kez davet ettiği, toplamda herkes için ortalama 105.000 kez emrettiği şeyin hesabını da ilk başta görüyor. Ne mutlu o ilk hesabı verenlere! İnsanoğlu saatlerce dizi izler. Dizilerdeki konuları merak eder. Bir sonraki diziyi heyecanla bekler. Saatlerce sosyal medyaya girer. "Sosyal medyada kim ne paylaşmış, kimler hangi yorumu yazmış, yaptığım paylaşımı kaç kişi beğenmiş, paylaşımıma kimler ne yorum yazmış" diye düşünür, bakar, zaman geçirir. Uzun süre arkadaşlarıyla yazışır. Ancak onu yaratan, yaşatan, ona devamlı nimetler veren, dilediği anda canını alabilecek olan, cennete gittiğinde ona sonsuza kadar nimet verecek olan Allah'ı unutur.
 
Allah'ın emri olan namazı kılmaz. Şimdi ya namaz kılmadığımız halde kendimizi kandırmaya devam edeceğiz ve iyi kalpli olmanın bize yeteceğini! zannederek hayatımıza devam edeceğiz ya da bu gafletten bir an önce uyanıp, kimin davetine kulak asmadığımızı iyice anlayıp, ona göre davranacağız. Sadece namaz değil, Kuran'daki bütün emirler önemsenip uygulanmalıdır. Allah, bizleri ve soyumuzdan gelecekleri, namazı dosdoğru kılan, Kur'an-ı Kerim'deki bütün emirleri titizlikle uygulayanlardan eylesin. Amin...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)