Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sokakların hali !!!

2011-10-12 00:00:00
3704 OKUNMA

Halil AKAN

Sevgili dostlar Akyazı’mız bu makûs kaderinden ne zaman nasıl kurtulacak merakla bekleyenlerdenim. Vilayetin en büyük ilçesiyiz, coğrafi konumumuz deseniz harika ama gel gelelim bunu kullanmakta sanki yetersiz kalıyoruz. Bakın doğal gaz geliyor diye seviniyoruz. Oysa alış verişe bile Akyazı’mıza gelen yakın komşumuz hızla ilerlerken, sanayi şehri olmuşken bizler hala olduğumuz yerde saymaktayız. Dışardan biri sorduğunda Akyazı’mız bildiğiniz gibi değişen bir şey yok diyoruz.

Allah aşkına sokaklara bakan yok mu? Evlerin önleri, sokak araları, caddeler ne yaya ne araçlar gezilebilir değil. Kapımızı çalacak olan kış ayını da düşündüğümüzde halimiz içler acısı artık eski sandıklara koyduğumuz çizmeleri çıkarma vakti geldi. Ben isterim ki siyasiler, belediye yetkilileri sokak sokak gezsinler, yönettikleri ilçenin ve vatandaşının ne halde olduğunu görsünler. Ama takım elbiseleri kirlenir diye gezmiyorsalar bir şey diyemem. Biz beklerdik ki agdaş ile koordineli gidilseydi de her agdaş’ın bitirdiği alan sanki hiçbir çalışma yapılmamış gibi düzeltilip vatandaşa bırakılmış olsaydı. Ama maalesef bu böyle olmadı, olmayacak gibi de durmakta. Vatandaş iyice huzursuz, öfkeli ve yalnız. Sesini duyurabileceği kişi arıyor. Birçok dostum ekonomi yazılarına ara versen de şu akyazının yürünmez sokaklarını yazsan, bizde vatandaşın sesine, isteğine aracılık edelim istedik. Seçim zamanı gelir, asfalt arabaları çalışır, vatandaşın gözü boyanmaya çalışılırdı. Bunlar eskide kaldı vatandaş artık eskisi gibi değil. Kuru vaatlere oy vermiyor icraatlara bakıyor.

Yapılabilecek en büyük hizmetin yol, su elektrik ve huzurlu bir ortam olduğunu savunuyorum. Bunun ötesi teferruattır. Eğer siz eksiksiz, 21 nci yüzyıla yakışır şekilde bu üç hizmeti veremiyorsanız, diğer yapacaklarınızın hiçbir önemi kalmayacaktır. Bu çağda kaldırım yapmak, park yapmak çokta hayretle karşılanacak bir hizmet sayılmamaktadır. Akyazı’mızın giderek büyüyen en büyük sıkıntısından biride park sorunudur. Bu sorun nasıl çözülecek buna da bir çözüm aranıyor mu çok merak ediyorum.

 Son olarak şunu demek isterim ki; eğer bir siyasi halkına hizmet verirse hem bir sonraki seçimde oy patlaması olarak karşılığını alır hem de hak katında karşılığını alır. Her siyasi şunu asla unutmamalı ve masasının karşısına asmalı ki her saniye okusun. Kendisinden sorumlu olunan idareciler sorumlu olduklarının haklarını vermedikçe kendi hesabına geçilmeyecek.
Eğer, istersek Akyazı mevcut iktidar partisinin de belediyesi olması dolayısı ile hem ilçe teşkilatlarının iyi niyetli çalışmaları (beyin fırtınaları yapması) hem de belediye başkan ve teşkilatının çalışmaları ile hızla cezp edici bir ilçe konumuna kavuşabilecektir.
Millet yakından takip ediyor…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran