Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

SOHBET VE KARDEŞLİKTE,KİMLİK TAHRİBATI

2016-01-18 00:00:00
1588 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Her zaman her yerde, münasip bir ortam bulduk mu, sözü biz söyleriz; tesirini ancak Allah yaratır. Yani sohbet, en çok ihtiyaç duyulan sosyal bir olgudur. Bir anlık göz göze gelmektir. Bu sanal alemde birbirimizin yüreğine uzanırken, mutlaka “ asabiyetten ”uzak durmaya gayret göstermeliyiz. Yani üstünlük ölçüsü olarak “takva” dışında bir şeyi esas alırsak eğer; işte o zaman yürek felaketi zuhur eder.

Farklılığımızı Allah yarattı. Beni tanıma yerine, tanımlamaya kalkarsanız, buna haddini bilmemek denmez mi? Aynı şey benim için de geçerlidir. Yani bir nevi “Empati” yapmak. Bilginin ahlakını arıyorum. Bilginin ahlakı da “Amel”dir. Sanal alemde bu iş de klavye ile olmaktadır.

Bizler hep aynı dinin mensupları değil miyiz?Din denen bu takviye hadisesini mutlaka önemseyip, ” müminler sadece kardeştir” ayeti etrafında kümelenmenin hazzını ne zaman yaşamaya başlayacağız.

İblis, ateş ve toprak gibi maddeleri ileri sürerek Hz. Adem’e karşı üstünlük tasladı. Yani maddeye yönelik bir zihniyetin esiri oldu ve ilk materyalist ve ırkçılık zihniyetlerinin temellerini attı. Ateşten yaratılma farklılığını “üstünlük” kabul ederek ilk asabi çıkışlarını yaptı ve Allah tarafından lanetlendi.

Demem odur ki, milli menfaatlerimiz ve ontolojik yapımız gereği, yukarıda ifade etmeye çalıştığım temel direkleri yıkmaya matuf hiçbir yorum ve değerlendirmeler, vicdanımıza karşı galip gelemeyecektir.

Bu bağlamda, CHP Genel Başkanı(lideri demiyorum)Kemal Kılıçtaroğlu’nun, Kurultayda yaptığı konuşma esnasında, ilk defa halk tarafından %52 oyla seçilerek Cumhurbaşkanlığı makamına getirilen Sayın Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği o galiz ifadeleri, bir vatandaş olarak mislisiyle kendisine iade ediyorum. Bireysel kimliğine zarar veren Kılıçtaroğlu, bu haliyle asla lider olamayacak ve kötü bir muhalefet örneği ile ömrünü tüketecektir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden