10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

SİYASI PARTİLERE AYAR ÇEKEN EN ETKİLİ GÜÇ

2018-03-14 11:49:52
1211 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Evet arkadaşlar.Televizyonlarda,gazetelerde;bazı yazar-çizer ve yorumculara bakıyorum da….Bir partiyi eleştirirken, seçmenine(Onların tabiri ile,tabanına) toz kondurmuyorlar.Partinin üst kademesini hedef alan yorumlar yapıyorlar.
 
Hal bu ise,bu doğru değildir.Partileri ayakta tutan tabandır.Tıpkı,bir binanın temeli gibi.Seçmen bilinçli ve sorgulayıcı oldu mu,partiler hizaya gelecektir.Kendi burunlarının doğrultusunda ve keyfi hareket edemezler.
 
Birkaç örnek verelim.Ak Parti seçmeni ,o meşhur 7 Haziran  seçiminde ne yaptı?Ak Parti’yi cezalandırdı ve tek başına iktidar olmasını acımadan engelledi.Diğer partiler Hükümet olmayı beceremediler.Ülkeyi maceraya sürüklemek üzere olduğunu seçmen gördü..Altı ay sonra,aynı seçmen,1 Kasım’da yapılan erken seçimle,Ak Partiyi ömründe göremediği bir oy artışı ile,tekrar tek başına gelmesini sağladı.Bu durum,Ak Parti seçmenin bilinçli olduğunu,takım tutar gibi parti tutmadığını gösteriyor.
 
Büyük Birlik Partisi’ne bakalım.Referandum’da ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde,bu partinin yöneticileri,kuruluş akidesine uymayan bir yanlış yapmıştı.Ama Alperenler, Destici’yi ve yönetimi dinlemedi.Parti bu işten ders aldı ve bu gün “Cumhur İttifakı”nda yerini almak zorunda kaldı.Bilinçli ve idealist olan Alperenleri kutluyorum.
 
Saadet Partisi.Bu parti bir zamanlar birinci partiydi.Ya şimdi.En son seçimde % 0.68 oy aldı.Saadet partisinin tabanına bir bakar mısınız?Bundan büyük ceza olur mu?Ama,yönetimde bulunanlar,maalesef ders almamakta ısrarlı olduklarını görüyorum.
 
Ya CHP.İşte CHP tabanında bir hastalıklı ruh hali var.Allah aşkına cevap versin bana bir bilen?Bu CHP ,Ecevit’in ya da Deniz Baykal’ın CHP’sine hiç benziyor mu? İstiklal Marşı düşmanı,Ezan’dan rahatsızlık duyan,savaş halinde İran’dan yana olan,PKK’lılara “Arkadaşlar”diyen ,TSK’ya işgalcı diyen milletvekilleri var.Örnekler o kadar çok ki,boşuna yazıyı uzatmayalım.Tüm bu olumsuzluklara rağmen, CHP’nin kemikleşmiş %25’lik bir oyu var.CHP’nin tabanı da böyle işte.Durağan,saplantılı,çaresiz ve aciz.....Bu ağlanacak halleri bize de yaramıyor.
 
Bu vesile ila MHP,SP ve BBP tabanını kutluyorum.Bilinçli,hassas,duyarlı ve “ayar” veren bir yapıya sahipler.Güzel şeyler olacak.Allah Teala bu işe el atmıştır.Bizler sadece vesileyiz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks