Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ŞIP ŞIP

2014-06-09 00:00:00
2333 OKUNMA

Levent SERDAR

Kalemimin ucuna neler geliyor yazamıyorum . Lakin tazik o kadar çok ki ne kadar dayanırım bilemiyorum.  Contası eskimiş olacak ki damlamaya başladı. Şıp şıp edecek sinirleri bozacak . Affınızı istiyorum.

Saski'yi Face'te  eleştirdim, pusuda bekleyenler varmış, hep birden söylendiler. Kınayan kınayana, sanki sıraya dizilmişler, halkımın çektiği çileye tepkisiz kalmamızı mı, beklediler? Dünün protestocuları,  birer birer  saf değiştirmişler.  Vatandaşlarımızı cami önünde su kuyruğunda beklerken sanki görmediler.

Haksızlık karşısında susmamızı ümit edenler.  Kamuoyunun dikkatini çekmek için Saski hakkında konuşunca! Dostlarımızla bizi, karşı karşıya getirmek için fitnelediler. Gece gündüz canla  başla çalışıldı, dediler! Amenna dedim,  Akabinde de ekledim. Mesele bu selden sonra yapılan çalışmalar değil. Asıl mesele işin başlangıcında ki hataların tekrarlanmaması. Aynı kötü senaryonun yeniden sahnelenmemesi.

Depremi beraber yaşadık! Yine olacak! Eksik çimento , demir ve planlama hatalarından binalar yıkılsa enkaz altında kalsak. Sonra binaları yapan müteahhitler,  kan ter içinde bizi kurtarmaya çalışsalar, onlara minnet mi duyacağız yoksa arkadaş zamanında işini doğru yapsaydın diye hesap mı soracağız. İkilemde kalmadım, aslında cevabımı bunlar, anlamaz. Aspesli eskimiş isale hattı ve plansız yapılanmayla bu işler olamaz. Yağmur  yağdığında tabi ki  de dereyatağına döşenmiş borular buna dayanmaz. Günü kurtarmaya çalışmakla sonuç alınmaz.

Bıkaya Barajın'da şu anki projede Akyazı'ya su bağlanmaması söz konusu olamaz! Lakin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi finanse ediyor o barajı! Yoksa Sapanca Gölü'nün bir kısmına karşı Adapazarı'na mı veriyorlar, Akyazı'lının  hakkını?
Şüpheci olmalıyız yoksa hep oldu bittiye getiriliyoruz.  Sonra sadece söylenip dizlerimizi dövüyoruz.

Hakkımızı isteyince; Sizler de büyükşehire bağlısınız diye avutuluyoruz. Büyükşehir olduğumuzu ancak kabarık  gelen su ve elektrik faturalarını görünce hatırlıyoruz . Serdivan , Adapazarı, Erenler de büyükşehire bağlı  ama oraların hizmet alımı ile Akyazımızı nedense kıyaslayamıyoruz.

Bilinçli olmak zorundayız. Haksızlık karşısında birlik içinde durmalıyız . Seçim vaatlerinin takipçisi olmalıyız. Madem büyükşehiriz madem ona göre fatura, vergi ödüyoruz!  Üvey evlat, muamelesine gelemeyiz. Yeterince bekletildik daha fazla sabredemeyiz. Ya birlik olup hakkımız olanı alacağız . Ya da tek başımıza söylenmekle kalacağız.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran