Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

ŞEYTAN,EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR

2018-05-24 11:53:45
1322 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Sevgili Dostlar.Çokça kullanılan “YALAN DÜNYA” cümlesi vardır. Ben de dahil,belki de herkes bu hataya düştüğünü tahmin ediyorum.
 
****
 
Acaba,gerçekten bu Dünya “yalan” mi? Yani önemsiz,değersiz ve bir “HİÇ” mi? Ben tam aksini düşünüyorum.
 
****
 
Dünya’yı çok önemsiyorum.Azami derecede Dünya’yı seviyorum.Çünkü,Dünya’ya baktığım zaman ;yüce yaratıcıyı görüyorum.On sekiz bin alemin ev sahipliğini yapan bir Dünya’dan söz ediyorum.
 
****
 
Dünya’ya baktıkça tefekkür ediyorum.Dünya olmasaydı,ahretin ne önemi olabilirdi.Dünya,bir imtihan unsurudur.
 
****
 
Dünya’da sıkıntılar bitmez.Dünya’nın sevinçleri kısadır.Dolayısıyla,iman sahibi bir insan için Dünya,ahretin tarlasıdır.Ne ekersek onu biçeceğiz.O zaman ,iyi bir Müslüman,Dünya’yı neden sevmesin ki?
 
****
 
Bize Dünya’yı zindan eden ve gerçekten “YALAN VE YALIN” hale getiren nedir acaba? Şeytan mi? Hayır.Çünkü,şeytanın tuzağı zayıftır.İçimize sığmayan öfkenin ve dünya menfaatlerine dayalı,doyumsuz isteklerin kaynağı “NEFİS” tir.
 
****
 
Nefis kontrol altına alınırsa,şeytan ne yapabilir? Nefsimizin tuzağı çok güçlüdür.İşte bu güçlü tuzağa postu kaptırırsak eğer,o zaman bu dünya “yalan”,hatta zindan olur.
 
****
 
Allah’ın Dünya üzerindeki sanat harikalarını düşünürsek,o zaman küçüleceğiz.Küçülünce de;kibir,gurur ve dünya mal ve menfaatine bağlı ihtirasların  prangalarından kurtulmuş olacağız. Yani ,nefsimizi yenmiş olacağız.
 
****
 
Allah’a ve resulüne itibar etmeyenler için,gerçekten bu dünya “YALAN” olduğu kadar,tehlikelidir de.Allah bize güçlü bir iman ve nefsine uymayan insanlardan eylesin.AMİN.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden