Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

SERKAN ÖZBALTA İLE GERİ DÖNÜŞ

2022-10-18 11:26:29
900 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Serkan Özbalta'ya Sakaryaspor camiasına hoşgeldin diyerek yazıma başlamak istiyorum. İlk maçında aldığı 3 puan için de tebrik ediyorum. Kısa sürede takımı iyi tanımış. 2-0 geriye düştüğünüz bir karşılaşmada böyle bir reaksiyon göstermek her hocanın yapabileceği bir şey değil. Takımı çok iyi motive etmiş olmalı. 
 
Oyuna başladığı 11 beni biraz düşündürdü. İlker Püren'de aynı hataya düşmüştü. Bu konuda hocaya gerekli bilgiler verilmemiş yada kısa zamanda analiz edememiş olabilir diye yorumluyorum. Hurşit Taşçı'nın bir sol bek olmadığını tecrübe etmiştir sanırım. Sakaryaspor'un yediği iki golde de Hurşit savunamıyor. Çünkü savunma yönü kuvvetli olan bir oyuncu değil. Azmi ve çalışkanlığına söyleyecek sözüm yok ama defansif oynadığında hücuma verdiği katkı da yetersiz oluyor. Geriden koşarak hücuma katıldığında yoruluyor ve son vuruşlarınıda bu durum etkiliyor. Yaptığı ortalarda bu yüzden isabet bulamadı. İsmail Erdoğan bu mevkii de daha verimli oynuyor. Oyuna girdikten sonra da bunu daha net gördük. 
 
Nalepa oldukça iyi bir performans gösterdi. Maçı kazanmamızdaki en büyük etkenlerden biri. Ceza sahasına kestiği iki orta da gol ile sonuçlandı. Kabongo Kassongo'yu da zaman zaman rakip defansın arkasına kaçırmaya çalıştı. Güzel ve isabetli ara pasları var. Orta sahadaki en büyük şansımız diyebilirim. İstatistik olarak beş kilit pas atmış. Yüzde seksen pas isabeti var. İki yönlüde çok iyi oynuyor. Emirhan Aydoğan ile de iyi bir uyum sağladı. Orta saha performanslarını beğendim. Emirhan'ın yeşil-siyahlı forma ile ilk golünü atması da özgüveni açısından güzel oldu. Hakan Yavuz bu maçın nazarında bildiğimiz oyununu sahaya yansıtamadı. 
 
Defans hattında Ümit Kurt-Isaac Donkor ikilisi devamlı oynamalı. Herhangi bir sakatlık yada cezalı olmadıkları sürece ideal bu olmalı. Çağlayan Menderes'in yeteneğini ve kalitesi de tartışılmaz ama istikrar için bir karar verilmesi şart. Savunma hattı değişkenlik gösterdiğinde tüm takım etkileniyor. 
 
Ozan Sol, Woolery, Roshi oyuna biraz daha katkı sağladıklarında hücum hattında daha etkili olabileceğimizi düşünüyorum. Serkan hoca değişiklikeri zamanında yaptı. Yasin Pehlivan'ın performansınıda beğendim. Alternatif oyuncularımız var. İlker Püren yönetiminde o kadar değişken kadrolarla saha da olmamıza rağmen bazı oyuncuları hiç görmemiştik bile. Serkan hoca katkı alabileceğini düşünmüş ve haklı da çıktı. 
 
Kassongo en büyük şansımız. Sakaryaspor yönetimi bu konuda gerçekten çok iyi bir tercih yapmış. Futbol iştahı, azmi takdire şayan. Attığı sekiz golle de ne kadar istikrarlı ve istekli olduğunu gösteriyor. 
 
Gelecek haftalar da oyunumuzu geliştirirek güzel  futbol sergilelemek en büyük dileğim. Taraftarında da güzel futbola kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. Tatangalar stadda oldukça futbolcuların mücadele hırsı bir kat daha artıyor. İyi futbol, coşkulu taraftar kazanılacak maçlar bizleri bekliyor.
 
 
Saygılarımla... 
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran