Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

SEÇMENİN İKİNCİ DERS SAATİ YAKLAŞIYOR

2015-09-21 00:00:00
2719 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

SEÇMENİN İKİNCİ DERS SAATİ YAKLAŞIYOR


Zaman ve şartların getirdiği gelişmelerin tesirinde kalan ve yerine göre büyük fikir değişiklerine bağlı olarak kararını değerlendiren çok bilinçli bir seçmenimiz var karşımızda.

13 yıl boyunca, oylarını her defasında artırarak tek başına iktidara gelen Ak Parti Hükumetine, birinci ders saatinde kulağını çekti ve mevcut puanını düşürerek 41 puan verdi.

Ak Parti ,rakiplerinden her ne kadar yüksek not alsa da, geçmişten gelen TAKDİR-TEŞEKKÜR  alışkanlığı ve sorumluluğu nedeniyle,mevcut birinciliği "hezimet" olarak değerlendirmiş ve bu nedenle de  enerjisini yeniden toparlamaya başlamış gözüküyor. Bu toparlanma süreci ile ilgili ayrıntılara girmiyorum.

İkinci Ders Saatinin zili çaldı. Not durumu zayıf olanlar şimdiden belli. Özellikle HDP, halkın verdiği 13 puan ve 80 milletvekili ile, kendi varlık ve sorumluluk bilincine varamadı. Bu krediye ihanet etti veya buna mecbur kaldı. Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarının sıçrama tahtası oldu. "Özerklik" hayerine kapılarak PKK nın oyununa geldi. En tepe noktasında olanların yaptığı açıklamalarla, kendilerine sağlanan krediyi hovardaca harcamış oldular.

MHP de, bu ders saatinde çok terleyecek. Koalisyon görüşmelerinde ki tutarsız yaklaşım tarzı, acil ve anayasal bir durum arz eden "Seçim Hükumetine" bakan vermemesi, Tuğrul Türkeş'in partiden ihraç edilmesi, Engin Alan ile Meral Akşener'in çizilmesi.....Bunlar MHP hanesine eksi olarak yansıyacaktır. Paralel yapıyı sahiplenmesi ise MHP tabanında çok önemli hazımsızlıklara neden olduğunu görüyoruz.

SP ve BBP ittifakı bu derste yok. Bunlar tek başına sözlüye kalkacaklar. Notları adeta şimdiden belli. SP 1.2 ....BBP de 0.70...Adamın birine sormuşlar, Adın ne? O da Mülayim, demiş. Karşısında ki de cevap vermiş: Sert olsan ne yazar...

Bu necip Türk Milleti, karalama ve üslup bozukluğu siyasetinin etkisinde kalmadan notunu vereceğine inanıyorum. Sonuç olarak diyorum ki, bu seçimin iki kaybedeni olacaktır. Biri HDP diğeri de MHP.

HDP ye oy veren beyaz Türkler ise, yeniden CHP ye döneceği için, CHP nin oy oranında milimetrik oynama olabilir.
Bu memleket için, aşk ve şevkle çalışan, her nefesini Allah rızası ve bu necip Türk Milleti için harcayanlara; dürüst, inançlı ve liyakatli siyasal oluşuma, Mevla Teala tek başına iktidar nasip etsin. Halkımıza da feraset versin. Amin.Selam ve Dua ile hayırda kalın.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)