Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

SALAVÂT-I ŞERÎFE

2018-04-06 17:47:05
2228 OKUNMA

Hüseyin HARPUTOĞLU

Ahzab Suresi Ayet 56. Kur’an-ı Kerim’de tekbir ayet vardır. Bu ayet her Cuma ikinci hutbede okunur. Allah’uTeâla bize bir emir verirken bu emri önce kendisi yapıyor, sonra meleklere yaptırıyor, ondan sonrada biz mü’minlere yapmamızı emrediyor. Bu neyi gösteriyor Ey müminler! Böyle başka bir ayet Kur’an-ı Kerim’de bulamazsınız. Çok ciddi bir emri ilahidir. Ayeti Celile mealen şöyledir. “Muhakkak Allah (C.C.) ve Melekleri Peygamber (S.A.V.)’e çok salavât getirirler. Ey mü’minler sizde O’na salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin” buyuruyor. Salât ne demektir. Allah’tan rahmet, Meleklerden istiğfar, Mü’minlerden duadır. Bu kadar ciddi bir emri maalesef bu gün, hemde mürekkep yalamış bazı akademisyenler hafife alarak salavât Peygamberlere karşı şov yapmak ve benzeri ifadeler kullanarak gerek yoktur diyorlar. Muhterem okuyucularım Kur’an-ı Kerim’in bir ayetini hafife almak veya inkâr etmek küfür değil midir? Bunlara ne demem lazım. Kendimi tutamıyorum. Bu adamlar Türkiye’deki İslami yaşantıyı her kesime uygulamışlarda sıra buraya mı geldi. Tövbe yapmazlarsa Allah (C.C.) Efendimizin şefaatinden bunları mahrum eylesin. Bu Kur’an’dan nasibini alamayanlar hafız olabilirler ama basiretleri bağlanmış, bu gerçekleri göremezler. Birilerinide etkilemeye çalışıyorlar. Bunların ervahına yuh olsun diyesim geliyor.

Âlemlerin Efendisinin bastığı toprakları öperim. Ona çokça salavât-ı şerîfe getirenler, O’nun sevgisiyle yaşayanlar, O’nun şefaatine hak kazanırlar. Rabbimizin ifadesiyle “O nur saçan bir kandildir.” Bu kandilden istifade edemeyenler zifiri karanlıklarda berbat olup giderler. Doyamadım Beytullaha, doyamadım Rasülüllaha (S.A.V.).Bu mezhepsizler geçmiş ulemayı inkar ederler, bu Ayetleri okurlar fakat manasını düşünemezler. Rabbimizin ifadesiyle bunlar kör sağır ve dilsizdirler. Bunlar ölüye Kur’an okunmaz derler, kabir azabı yoktur derler, hayız halinde kadın namaz kılacak derler. O zaman bunlar vasiyet etsinler, bunların ölüsüne kemençe çalalım, bunların ölülerini de eşek ölüsü gibi defnedelim. Cenabı Hak “hayız halinde kadınlara yaklaşmayın, temizleninceye kadar” buyuruyor. Bunlar bu Ayeti Celile’yi de inkâr ediyorlar. Ve hayız halinde cinsi ilişkide bulunuyorlar demektir. Bunlar ne acayip bir din icat ediyorlar. Ey müminler bunların icat ettiği din batıldır. Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize. Niye bu gerçekleri yazıyorum her hangi bir maksadım, şöhret makam gibi bir derdim yoktur. Ancak Müslüman kardeşlerim bu kitapsız, mezhepsizlerin uydurduğu dinlerine aldanmasınlar ve itikatlarını bozmasınlar diye.

 Ömrüm büyük zatların yanında geçti fatih dersiamlarından Hacı Dursun Efendi, Hacı Helim Efendi, Çaykaralı Hacı Hasan Efendi, Müderris Hacı Rızvan Efendi ve tasavvufta zirve yapan Hacı Mahmut Efendi gibi zatların yanında geçti. Bu zatlardan az çok feyiz almaya çalıştım Elhamdülillah. Bu zatlarda feyiz, bu kitapsız ve mezhepsizlerde zehir vardır. Bunlara yaklaşıp zehirlenmeyin.Cenebı Hak Nisa suresinde “Sizden öncekilerin yoluna sizi hidayet etmek istiyorum” buyuruyor.Bizden öncekilerin yolu başta Rasulullah(S.A.V.), Sahabe-i Kiram, Müctehid İmamlarımızbaşta İmam-ı Azam ve diğer müçtehitlerimizdir. İmam-ı Azam hazretleri tabiindendir. Sahabe-i kiram efendilerimizden bazılarını görmüşlerdir. Bu mezhepsizler kimi görmüşlerdir?Bu ilmi kimden almışlardır? Gökten zembille mi inmişlerdir? Sahabe-i kiramı kabul etmeyenler, tabiini kabul etmeyenler, müctehidimamlarımızı kabul etmeyenlere Ebu Cehil’in torunları diyesim geliyor. Böylece bu belaya düşerler, gerçekleri inkâr ederler, hem kendileri haktan sapar hemde bunlara inanan zavallıları haktan saptırırlar. Bunların şerrinden Allah’uTeala’ya sığınırız.

 Bu dinde reformcular. 1500 yıldan buyana Edille-i Şer`iyye (Kur’an, Sünnet, Icmâ-i Ümmet ve Kiyâs-i Fukahâ)’nın görüşleriyle sabit olan dinimizin, bazı mesele ve kurallarını kendi kafalarına göre değiştirmeye çalışıyorlar. Ben bunlara dinin teröristleri diyorum. Reformcu dininiz sizin olsun, bizim dinimiz Rasulullah(S.A.V.)’e ve Sahabe-i Kiram’a ve müctehid imamlarımıza tabi olan, onların sevgisi ile dolup taşan Ehl-i Sünnet ve-l cemaatin yoludur. Rabbim bizi bu yoldan ayırmasın. Amin... Selam hüdâya tabi olanların üzerine olsun.

Şeyhu-l Kurra Hüseyin HARPUTOĞLU

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks