10 K Grup
Ellidört Park

Sakaryaspor deplasman galibiyeti ile başladı! Play-Off yolunda ben bu takıma güveniyorum

2023-01-16 09:15:23
615 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Sakaryaspor deplasman galibiyeti ile başladı! Play-Off yolunda ben bu takıma güveniyorum
 
Playoff potasını yakından ilgilendiren mücadelede temsilcisimiz Sakaryaspor, Göztepe'yi Kasongo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.
 
Mücadeleye iyi başlayan taraf ve net pozisyonları bulan ekip Göztepe oldu. İlk yarıda Sakaryaspor savunmasını zorlayan sarı kırmızılı ekip hem kalecimiz Furkan Köse'yi geçemedi hem de son vuruşlarda beceriksiz kaldılar. Bu pozisyonlarda şansında yanımızda olduğunu söylemekte fayda var.
 
Açıkcası ilk 45 dakikadaki  performansımızı gördüğümde sezonun ilk yarısında kendi sahamızda oynadığımız Göztepe maçındaki görüntümüzden pek de bir farkımız yoktu. Oyunu zaman zaman rakip yarı sahaya yıkmayı başarsakta çok fazla boşluk bulamadık ve topu çok yavaş çevirdik.
 
Hakan Yavuz mücadeleye yedek başlarken orta alan üçlüsü Serkan Odabaşoğlu, Nalepa ve Miloseviç'ten oluştu. Serkan'ın ve Nalepa'nın bu maç için performansını yeterli bulurken, Miloseviç için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Sakatlıktan yeni çıktığı için fiziksel olarak hazır görünmedi. Aynı zamanda asıl mevkisinin kanat olduğunu söylemekte fayda var. Bu maçta ofansif ortasaha ve iki yönlü orta saha gibi oynadı. Topu savunmadan çıkartıp orta alana taşımaya çalışan isim ise Serkan'dı.
 
Sol kanatta Burak Süleyman, sağ kanatta ise Roshi vardı. İkinci yarıda Roshi iyi bir performans sergiledi.
 
Stoperlerimiz iyi mücadele ederken sol bek Hüsamettin ve sağ bek İsmail zaman zaman çok basit pas hataları ve top kayıpları yaptı. Kaleci Furkan ise takımın en iyisiydi.
 
Göztepe de ise Ali Akman savunmamızı zorlasa da bitirici özelliğinin henüz gelişmediğini gördük. Bir kaç pozisyonda topu ceza sahamız içine iyi getirse de son tercihlerde istediğini sahaya yansıtamadı. Göztepe de istenileni veremeyen isimlerin en başında ise Yasin Öztekin geldi. Yasin adeta sahada yoktu ve çok etkisiz bir görüntü çizdi.
 
İlk yarı da bir pozisyon dikkatimi çekti. Maçın VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun işgüzarlık yaptı ve Donkor'un elle oynadığı pozisyonda maçın orta hakemini penaltı olduğu düşüncesiyle izlemeye çağırdı. Ama pozisyonun başında Ali Akman net bir şekilde topu önüne elle alıyor. Biz bunu net görürken Mustafa İlker Bey neden göremiyor! Neyse Allah'tan son karar olması gerektiği gibi penaltı değil yönündeydi.
 
İkinci yarı da ise golü bulana kadar yine Göztepe'nin biraz daha işin hücum yönünde bizden daha fazla istekli olduğunu söylesem de ilk yarıya göre biraz daha etkin bir temsilcimiz vardı. Nitekim de hem pozisyonlara girmeye başladık hem de penaltıdan golü bulduk.  Golden sonra kompakt oynayıp Göztepe'ye çok fazla fırsat vermedik. Pozisyonlara girdiklerinde ise kalecimiz Furkan kalesinde güven verdi.
 
Temsilcimiz henüz istediğimiz seviyede olmasa bile ilerleyen haftalar için umut veriyor. Bugün ki çıkan ilk 11 de stoperlerimiz ve Furkan Köse'nin sahanın en iyi isimlerinden olduğunu söyleyebiliriz.
 
Çok kısa da Göztepe yönetiminden bahsedelim. Göztepe yönetimi verebileceği maksimum kapasiteyi vererek bin Sakaryasporlu taraftarın stadyuma girmesini sağladı ve her zaman ki gibi birçok Tatanga'nın boynunda Göztepe atkısı vardı. Göztepe yönetimini tebrik eder ve bu galibiyetin playoff yolunda çok önemli olduğunu belirtmek isterim. İnşallah ilk 7 içinde oluruz ve playoff heyecanı yaşarız. Sakarya halkı bunu fazlasıyla hak ediyor.
 
Mustafa Anzele

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Otomobilde ceset bulundu
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup