Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

SAKARYASPOR DA YENİ YÖNETİM ESKİ ANLAYIŞ MI

2018-06-27 11:27:35
2442 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Uzun zamandır Sakaryaspor hakkında bir şey kaleme almadım. Doğrusunu söylemek gerekirse içimden gelmedi. Umutlarımız o kadar koreltildi ki hala etkisindeyiz. Yılladır Sakaryaspor adına yaşadığımız iki şey var. Biri zaman kaybı diğeri vefasızlık. Şöyle 4 yıllık bir süreyi göz önüne alırsak akıllarda en çok kalan şey sayısız transfer. Hiç bir şekilde sonuç alamadığımız sayısız futbolcu Sakarya'dan gelip geçti. Bir çoğuna çok vefasızlık yapıldı. Bir çoğundan hiç bir verim alamadık. Sakaryaspor yönetimleri de çok iyi olmadı. Belki Cumhurbaşkanı Sakaryaspor'a el atın demeseydi yönetim bile olmazdı. Selahattin Aydın'la uzun uğraşlar verdik. Sonra İsmail Gürses sanki bu iş olacak gibi geldi. Ama oda olmadı. Peki ya neden olmadı? Kurumsallaşma adına bu kadar mesafe alınmışken neden başaramadık? Manifestomuz neden çöktü? Ben gördüğümü sizinle paylaşacağım ama lütfen bu yazıyı okuyan kardeşlerimden fikirlerini beyan etmelerini rica ediyorum.
 
İsmail Başkanın aday olması için tek garantisi Zeki Toçoğlu'nun destek vermesi idi. Aldığı icazet ile bu yola koyulmuştu. Sakaryaspor markasını gerçekten yeniden parlattılar. Kurumsallaşma adına çok güzel projeleri hayata geçirdiler. Tabiki sıfırdan bir kulüp almadıkları için büyük bir borçla da mücadele ettiler. Bu işlerde her şey paraya dayansa da inanç da çok önemli. Yola çıkarken düşündüklerini, planladıklarını hayata geçirmek çok önemli. Yola çıktığın insanlarla sonuna kadar gitmelisin. İsmail Başkanın en büyük hatası bu oldu. Bu çıktıkları serüvende çok yakın olduğu insanları kırdı. Buda beraberinde bu yıl ki başarısızlığı getirdi. En büyük örneği de Play-Off sürecinde yönetimden gelen istifalar. Çünkü samimiyet kayboldu. Yönetim tek adam modeline döndü. Biz bize yeteriz söylemleri yerini yalnızlığa bıraktı. Takımdaki birlik beraberlik kayboldu. Futbolcuların yönetime sitemleri ve protestoları bütün bağları kopardı. İsmail başkan bir çok söz vermesine rağmen hiç bir sözünü tutamadı. Halbuki geçen yıl ki İsmail başkanı ben çok iyi tanıdım. Ondaki azmi inancı gördüm. Aynı şekilde samimi ve vefalı davranabilseydi geçen yıl ki birlik beraberlikde olduğu gibi bu yıl da takım başarıya ulaşabilirdi. Ama yapılan bir çok yanlış bizi bu durumlara getirdi. 
 
Şimdi yeni bir sayfa açıyor Sakaryaspor! Yapılan yanlışlardan ders alınmışmıdır diye hala düşünüyorum. Çünkü şuana kadar izlenilen yol geçen yılların aynısı gibi. Şuan Sakaryaspor'un bir borcu var. Bu herkesin gerçeği. Öncelikli olarak buna çözüm bulmamız gerekirken biz transfer atağına kalkıyoruz. Haberler görüyorum transfer yasağı kapıda diye. Bizim önceliğimiz borcumuzu ödemek olmalı. Takım kurmak gerçekten çok zor ama kulübü borçlandırarak bir başarı elde edilemeyeceğini gördük. Öncelikli olarak elde olanı değerlendirmeli. Bir kere takımım bir iskeleti var bunu korumak zorundayız. Geçen sene koruyacaz dedik ama yapmadık. Takımı komple değiştirdik. Benim düşüncem az çok bildiğimiz kadroyu yeniden oluşturmalı. Defans da Zafer, Burak gibi. Orta sahada Serdar, Ferhat, Talha gibi. Hücumda Coşkun, Fatih gibi bildiğimiz oyuncuları bu takıma yeniden kazandırmalıyız. Talha'nın kadroda düşünülmediğini okuyorum. Bu büyük yanlışlardan biri olur. Talha iki yıldır takıma en çok katkı sağlayanlardan biri. Hepsini Murat Hacıoğlu biliyor, tanıyor. Yeniden bilmediğimiz oyucuları transfer etmek baştan bir takım kurmak, takımın biribirine alışması hep bir zaman kaybı. Dikiş tutturmak kolay değil çünkü. 
 
Cevat Ekşi Başkan ve bazı yöneticiler geçen yıl da İsmail Gürses Başkanın yönetimin de olan isimler. Onun yöneticilik anlayışı ile devam etmemeli diye düşünüyorum. Biraz özümüze dönelim. Alt yapıya önem verelim. Son 4 yılda yapılan o kadar transferden 1 tanesini satıp kulübe gelir elde edemedik. Gelen ne kadar oyuncu varsa ya elimizde kaldı ya TFF lik oldu. Bu yüzden sık dokuyup ince elemek lazım. O aile ortamını bu takımda kurmamız lazım. Ramazan Sal'ı ısrarla getirip takım huzurunun nasıl bozulduğunu biliyoruz. Bunlara müsade etmemeli karakterli, bu şanlı formayı taşıyabilecek insanları bu kulübün bir parçası yapmalıyız. 
 
Cevat Ekşi Başkanıma hayırlı olsun temennilerimi dile getirirken bu hatırlatmaları da yapmam gerektiğini düşündüm. Kulüp, takım, taraftar arasında nasıl bir aile ortamı oluştursak da en başta saygı yı ön planda tutmamız gerektiğini de belirtmek istiyorum. Her hangi bir taraftarın bir daha takım otobüsünde olmaması gerektiğini düşünen birisiyim. Böyle bir durumda ben yönetimin aciz bir durumda olduğunu hisseserim. Buda Sakaryaspor markasına zarar verir. Otoriteyi sarsar. Her şeyin bir yeri vardır. Sakaryaspor; yönetim, takım ve taraftarlarla birlikte bütündür. Hepsinin temsil edildiği yerler farklıdır. 
 
Gelecek sezon şampiyonluğa bu anlayış, kurumsallaşma ve birliktelikle ulaşmalıyız. Artık zaman kaybına bir son vermeli hak ettiğimiz Süper Lig'e  bir an önce kavuşmalıyız...
 
Saygılarımla...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran