ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Zeminin hâli içler acısı Sakaryaspor keyif verdi ama yetmedi!

2023-08-29 13:01:31
606 OKUNMA

Mustafa Anzele KOCACENK

Akyazı Haber köşe yazarı Mustafa Anzele Kocacenk: Sakaryaspor - Ümraniyespor maçını değerlendirdi
 
Ligin üçüncü haftasında temsilcimiz Sakaryaspor, sahasında konuk ettiği Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı. 
 
Maç öncesi saha zeminini görünce gözlerime inanamadım. Daha önceki yıllarda sezon başında yine zeminin iyi olmadığı dönemler gördük. Ama bu kadar kötüsünü keşke hiç görmeseydik. Klasik bir tabir. 
 
Patates tarlası gibi...
 
Hatta sporexpress'in haberine göre Ümraniyespor, maç öncesi bu zemin futbol oynamaya müsait değil diye başvuruda bulunmuş. Şaka gibi...
 
Türk futbolunun kanayan yarası zemin. Evet bunun farkındayız. Ama 2023 yılı Sakaryaspor'una bu yakışmadı.
 
Maça gelelim artık. Mücadeleyi konuşalım. Konuşalım konuşmasına da zemin düzelmediği sürece kaçan golleri, yapılan hataları dile getirmek biraz anlamsız kalıcak.
 
Saha zemini ne kadar kötüyse Sakaryaspor da mücadeleye bir o kadar güzel başladı. İlk yarım saatte 3-4 net pozisyon harcadık. 2 tane Kasongo kaçırdı, 1 tane de Del Valle kaçırdı. İlk yarı skoru elde edip maçı büyük oranda bitirebilirdik ama ne yazık ki beceremedik. Klasik bir tabir vardır. Atamayana atarlar, aynen öyle oldu.
 
Her ne kadar gol kaçırsa da bu takımın gol yollarındaki ilk ismin Kasongo olduğunu Dino olmadığını görmüş olduk. Dino oyuna girdikten sonra çok ağır kaldı. Takımın en iyileri Burak Süleyman ve Ali Ülgen'di.
 
 1-0 geri düştükten sonra beraberlik golünü bulmak için savunmada çok büyük boşluklar verdik. Ümraniyespor hücum hattının beceriksizliği ve kaleci Cihan'ın başarısıyla maçı 1-0'da tutmayı başardık. Kasongo'nun çabasıyla kazandığımız penaltıyı yine Kasongo'yla gole çevirdik ve mücadeleye denge geldi. Peki neden ikinci penaltıyı da Kasongo atmadı. Penaltı kaçar, çok da şaşırmamak lazım. Ama bu takımda Kasongo varken Dino'nun topun başına geçmesi işgüzarlık oldu. Bundan sonra umarım topun başına Dino geçmez.
 
 İki penaltıyı da değerlendirmek gerekirse penaltıya yakınım. Ama yüzde yüz çok net penaltı diyemem. Maçın hakemi penaltıları vermeseydi VAR karışır mıydı? 
 
İlk penaltı pozisyonu için çağırıcağını düşünmüyorum. VAR müdahale etmez, maçın hakemine gel penaltı olabilir izle demezdi. Belki ikinci penaltı pozisyonu için penaltı olabilir diye çağırabilirdi. Yani anlayacağınız penaltı pozisyonlarında hakemler taktir hakkını bizden yana kullandı.
 
Kötü zemine rağmen keyifli bir maçtı ve Sakaryaspor'un oynadığı futbol keyif verdi. Ama hazır olmayan oyuncularımız da var. Roshi gibi. İyi futbola rağmen kendi sahamızda penaltıdan bulduğumuz golle zor da olsa bir puanı kurtardık. Ama yeşil-siyahlılar adına umutluyum. Gelecek vaad ediyoruz.
 
 Sağ bekimiz Ali Ülgen'den övgüyle bahsetmişken, sol tarafımızı unutmayalım. Bülent Uzun, yetenek anlamında çok vasat. Savunmada çok iyi mücadele ediyor. Enerjisi yüksek ve fakat yeterliliği tartışılır. Ali Ülgen sağ tarafa hareket getirirken, sol tarafta Burak Süleyman, istediği desteği Bülen Uzun'dan göremez.
 
Her istatistikte Ümraniyespor'a karşı üstün olup zorla 1 puana ulaşmak çok ama çok üzücü oldu...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)