YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

SAKARYA TANITIM GÜNLERİ–1-

2011-09-21 00:00:00
3320 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Yön Fuarcılığın Organize ettiği Sakarya Tanıtım günleri için bir aksilik olmasa birkaç günlüğüne biz de Ankara’da olacağız.

Başlangıcı 15–18 Eylül tarihleri arası planlanan organizasyon her ne kadar Vali Beyin isteği ile katılımın daha fazla olması için meclis ve okulların açılmasına yakın bir tarih olan 22–25 Eylül tarihine ertelendiği söylense de bu organizasyon bana göre sanki yeterli katılımcının sağlanamadığı için ileri bir tarihe ertelendi gibi gözüküyor. Valimiz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamız, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odamız ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün olaya biraz daha eğilmeleri ile ertelenen organizasyon 22–25 Eylül tarihlerinde Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde sonunda düzenleniyor.

Düzenlenen bu tanıtım gününe Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Adapazarı, Karasu, Sapanca, Hendek, Erenler, Kaynarca, Akyazı(Kuzuluk Belediyesi, Kuzuluk Kaplıca Evleri ve İhlâs Kuzuluk Termal Otel), Arifiye, Geyve ilçelerimiz ve Gastronomide Tunatan, Köfteci İsmail, Sanayi kuruluşlarımızdan TÜVASAŞ ve benzeri kurumlarda yer alarak Sakarya’mızın tanıtımına katkıda bulunacaklar.
Merkezi Ankara’da bulunan Sakaryalılar Vakfı ise bu etkinliğe bürokratik katılımın fazla olması için yoğun bir gayret göstereceği söyleniyor.
Sakarya Valimiz Mustafa Büyük yaptığı açıklamada’’Tanıtım açısından güzel bir başlangıç olduğunu bu tanıtıma katılan, şehre değer katacak tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, yılda bir kez bu tanıtımın tekrarlanmasının Sakarya açısından iyi olacağını, mevsim olarak tam zamanında Ankara’da olunacağını ve sonbahar da okullar açıldıktan sonra orada olmamız, tanıtım günümüze ilginin artmasına katkı sağlayacağına inandığını ve Sakarya’mızın tanıtılması için bu gibi faaliyetlerin son derece yararlı olacağını düşündüğünü ” söyledi.
Ankara’da düzenlenen bu etkinliğin esas maksadının ‘’Ankaralılarda, Sakaryalılık Bilinci’’ni oluşturmak olduğu söyleniyor.
Sektörün içinde bulunduğumuz için birkaç kelamda biz edelim. Ankara ve Ankara ötesi için bu tip organizasyonlar düzenli bir şekilde gerçekleştirilirse ilimiz için faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu bölgelerden bizleri Konaklama için tercih edenlerin büyük bir çoğunluğu ilimizi ‘Yol Geçen Hanı ‘olarak kullanmaktadır. Yapılacak olan tanıtım çalışmaları ile ilimizin gerçek turizm ve kültürel değerlerini ön plana çıkarttığımız takdirde (Sakarya sadece Taraklıdan ibaret değil) bu yolgeçen hanlığından kurtulmuş oluruz. Konaklamalar da geceleme sayısını artırmayı başardığımız da kendi kültürel değerlerimizi tanıtmada ciddi mesafeler kat etmiş olduğumuzu birlikte göreceğiz.
 İlk yapılan tanıtım SESOB Başkanımız Hasan Alişan’ın dediği gibi, zoru başarmanın ilk adımı. Umarım bundan sonra bu organizasyonlar ciddi istişareler ve sektör temsilcilerinin fikirleri de alınarak daha çoğulcu katılımlarla daha düzenli bir şekilde gerçekleştirilir.
Sakarya Tanıtım Günleri organizasyon sonrası ile ilgili değerlendirme mi önümüzdeki haftaki yazıma bırakıyorum.

Haftaya görüşmek üzere

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks