10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Sakarya Emitt 2012

2012-02-08 00:00:00
3357 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

Her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi İstanbul’da buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT, uluslararası turizm dünyasından büyük ilgi görüyor. Bu yıl 9–12 Şubat 2012 tarihleri arasında 16.’sı düzenlenecek olan EMITT Fuarı’na Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Macaristan, Malezya, Slovenya ve Venezuela ilk kez katılırken, İtalya da fuarda bakanlık düzeyinde ilk kez temsil edilecek.

Turizmde büyük buluşmanın adresi olarak gösterilen bu fuar sektörde de sezon için yeni bir başlangıcın heyecanını oluşturuyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Dünya'nın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT ) 2011 yılında olduğu gibi sorumluluk alanında yer alan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeriyle birlikte aynı salonda katılacak.

MARKA’NIN organize ettiği fuarın Sakarya ayağını ise İl Kültür Turizm Müdürlüğü yürütüyor.

TÜYAP 8.’inci Hol’de 200 metrekarelik alanda yerini alacak olan Sakarya tanıtımını 8 ilçe ve değişik özel sektör kurumları ile birlikte yapacak.
MARKA ile birlikteliğin dışında Serdivan, Karasu gibi ilçelerimiz kendilerini tanıtmak için ayrı ayrı stantlarda yerlerini alacaklar.
Bu yıl düzenlenen fuar öncesi ile ilgili yazacaklarım şimdilik bu kadar fuar sonrası değerlendirmemizi ayrıca yapacağım…

VAZİFE ŞUURU

Osmanlıların ilk Şeyhülislamı Molla Fenari (1350–1431) Şeyhülislam olmadan önce Bursa kadısı idi.
Onun kadılığı sırasında bir adam pazardan bir at satın aldı. Fakat alış-verişin hemen arkasından atın hasta olduğunu farketti. Geri vermesi gerekiyordu, ama satın aldığı adam zorluk çıkardı, atın hastalığını kabul etmedi. Adam önce kadıya gidip resmi kanaldan işi sağlama bağlamak istedi.
Mahkemeye gittiğinde kadıyı (Molla Fenari) yerinde bulamadı.
İşini ertesi güne bıraktı. Fakat at o gece öldü. Adam ertesi gün olanları kadıya anlattı, mağdur olduğunu, ne yapması gerektiğini sordu. Molla Fenari
"Senin zararını ben ödeyeceğim" dedi. Adam hayretle kadıya baktı,
"Niçin siz ödeyeceksiniz? Konuyla hiçbir alakanız ve suçunuz yok ki..." dedi. Molla Fenari,
"Evet, öyle görünüyor ama aslında benim de suçum büyük. Eğer sen dün makamıma geldiğinde yerimde olsaydım, hadiseye müdahale eder, atı geri verdirir, paranı iade ettirirdim. At da sahibinin elinde ölmüş olurdu. Bu imkân şimdi yok olmuştur. Senin zararına benim makamımda bulunmamam sebep olduğu için zararını ben ödeyeceğim" dedi ve sözünün eri oldu, ödedi.

Bu vazife şuuru ve idrak içerisinde idarecilerimiz şimdi nerede?
Gören, duyan bilen varsa bir zahmet haber versin…

Haftaya görüşmek üzere…

Mehmet Taştan
mehmet@mehmettastan.com
http://twitter.com/mehmettastan
Sakarya Emitt 2012

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden